Линди Коен е австралийска диетоложка, нутриционистка и блогърка, която се изправи срещу перфектните снимки в Инстаграм, които заливат фийдовете ни.

Вижте колажите на Линди >>

Коен споделя серия колажи в профила си, на които показва как изглежда в перфектната ситуация и светлина, представяйки се по възможно най-атрактивния начин, а от другата страна показва обикновена снимка във вида, в който повечето жени биха изглеждали, ако просто се снимат за Инстаграм.

"Това е още един пример защо не трябва да сравняваш себе или тялото си с непознати в Инстаграм", споделя Линди.

И допълва: "Снимките са заснети с 10 минути разлика. Тази вляво съм аз, докато позирам на подходящо осветление. Другата вдясно показва начина, по който изглеждам, когато излизам на разходка."

Коен е споделила снимки под наслов "Инстаграм срещу реалността" с цел да окуражи хората да не се сравняват със снимките, които виждат в интернет.

"Промотирайте възприемането на реалността. Бъдете модел за подражание", казва Коен. В социалните мрежи има много хора, които чувстват постоянен натиск да изглеждат по определен начин.

Чрез блога си и социалните медии Коен се стреми да покаже истината и споделя снимки, които не са обработвани допълнително, за да изтъкне, че това, което виждаме в Инстаграм, не е истински живот.

Подобно на Коен, моделите Искра Лоурънс, Ла'Теша Томас и Чеси Кинг също използват своите платформи в социалните мрежи, за да оспорят очакванията, които социалните медии поставят за това, как трябва или не трябва да изглеждаме.

Все повече известни личности и инфлуенсъри прокламират положително отношение към собственото тяло. Много често те показват в социалните мрежи несъвършенствата на телата си, с което искат да обяснят на всички, особено на младите жени, че никой не е перфектен и всеки трябва да се харесва такъв, какъвто е.