Носителката на "Оскар" Оливия Колман се изправи срещу неравнопоставеността в заплащането между половете, като каза, че ако беше мъж, щеше да получава много повече, съобщават ДПА и БТА.

Британската звезда, позната като кралица Елизабет II в "Короната" и като кралица Ан от XVIII в. във "Фаворитката", отхвърли и предположенията, че мъжете актьори насърчават зрителите да гледат филми. Колман бе попитана в предаването на Кристиан Аманпур по CNN дали жените се възприемат по-сериозно в Холивуд.

"Това е една от най-интересните теми, които могат да бъдат обсъждани. Изследванията показват, че жените винаги са били големи касови атракции... не ме карайте да започвам да говоря за разликата в заплащането, но на мъжете актьори се плаща повече, защото се смяташе, че те привличат публиката, а всъщност това не е вярно от десетилетия", каза Оливия.

Тя добави също: "Много добре знам, че ако бях Оливър Колман, щях да печеля ужасно много повече, отколкото печеля сега... Знам за едно различие в заплащането, което е 12 000% разлика... направете си сметката."

Тя участва в новинарското предаване, за да разкаже за филма Wicked Little Letters, в който участва заедно с ирландската актриса Джеси Бъкли и който е базиран на истинска история със злонамерена кореспонденция чрез писма, засегнала град Литълхемптън в Западен Съсекс през 20-те години на ХХ век. Преди това двете актриси участваха заедно в "Изгубената дъщеря", където Колман играеше майка, размишляваща върху миналото си.