Актрисата Яел Стоун от телевизионния сериал "Оранжевото е новото черно" обвини австралийския актьор Джефри Ръш в сексуален тормоз.

33-годишната австралийка разказа пред в. "Ню Йорк таймс", че актьорът е танцувал гол пред нея, когато работели заедно над театралната продукция "Diary of a Madman" ("Записките на един луд") през 2010 и 2011 година.

Яел Стоун обвини носителя на "Оскар" Ръш, че е танцувал гол пред нея в Австралия по време на подготовката на спектаклите. Актьорът бил използвал огледалце, за да я наблюдава гола под душа и ѝ изпращал неприлични есемеси, съобщава "Франс прес", цитирана от БТА.

В опровержение, изпратено до в."Ню Йорк таймс" Ръш заявява, че обвиненията на Стоун са "некоректни и извадени от контекста им". Обвиненият се оправдава, че по време на работа влага повече страст в творческия процес. Ръш се извини на Стоун, ако ѝ е причинил неудобства по време на репетициите. Актрисата заяви, че обвинява колегата си в сексуален тормоз едва сега, тъй като навремето се е страхувала скандалът да не попречи на кариерата ѝ.

Преди Стоун, Ръш беше обвинен от друга актриса Ерин Джийн Норвил. Според нея колегата ѝ се държал непристойно по време на театралната продукция "Крал Лир", поставена от Театралната компания на Сидни през 2015-2016 година.