Ако трябва да посочим една дума, с която да определим Григор Димитров и Лолита Османова като двойка, истината е, че по всяка вероятност бихме се спрели на "необичана"... Причината за това е фактът, че за разлика от повечето влюбени, които през първите години на връзката си полагат всевъзможни усилия да бъдат колкото се може повече време заедно, спортистът и бизнес дамата сякаш предпочитат да бъдат разделени.

Въпреки че всеки от тях отдавна е избрал да се установи в Монако, където се запознаха преди малко повече от две години, когато се срещнаха на кортовете в "Monte-Carlo Country Club", след като положиха начало на отношенията си, те постоянно пътуват, само че все по-рядко в една и съща посока. Вместо да се опитват да скъсят делящата ги дистанция, в повечето случаи километрите помежду им са толкова много, че ги поставят на две противоположни точки върху географската карта.

Вижте снимки >>

Каквато всъщност е и настоящата ситуация с партньорите... Днес на тенисистът му предстои да се изправи с ракета в ръка срещу колегата си Александър Бубли в турнира, провеждащ се в Марсилия, Франция, но неговата половинка няма да го подкрепя от първия ред на трибуните, тъй като е прекалено заета да се наслаждава на забележителностите в Русия, където преди няколко дни реши да се върне. Първото място, което изпълнителната директорка на издаващото се в седем страни списание за луксозни стоки посети, кацайки в родината си, бе град Печори, намиращ се в близост до границата с Естония.

Това стана ясно от публикация в Instagram акаунта ѝ, който използва като виртуален дневник, където ежедневно споделя кадри, държейки в течение своите почитатели със случващото се около нея.

Снимка: Официален профил в Instagram

Там тя отскочи до основания през петнадесети век Псковско-Печерски манастир, за да види с очите си един от малкото подобни храмове на територията на страната, които не са затваряли своите врати в нито един момент от своето съществуване, включително по време на Втората световна война и съветския режим. Построен, разрушен и наново издигнат, всеки камък от него е пропит с история. След като през 1560 г. бива ограден с висока стена, той се превръща във важен пост за защита на западната граница, издържал обсадата на армията на Стефан Батори, а след това още няколко нападения от полски и шведски войски.

Именно в заснежените му предели 26-годишната дама, носеща името на популярната героиня на Набоков, позира пред фотографския обектив, облечена с кафяво палто от естествен косъм, под което се подава бял пуловер, съчетан с дълга плисирана бежова пола, а на главата си е сложила забрадка. През посещението си на манастира, чиято монашеска общност към момента наброява деветдесет души, Лолита се снима и с митрополит Тихон. Тя обаче навести мястото още веднъж, защото като 24-часова история в профила си сподели още кадри от там, на които обаче носи други дрехи, издаващи повторната ѝ визита.

Не е ясно колко дълго милиардерската наследница ще остане в най-голямата по територия държава на планетата, която някога е била неин дом. Имайки предвид обаче навикът ѝ често да сменя местонахождението си, ясно личащ по нейните постове в платформите за комуникация, по всяка вероятност тя съвсем скоро ще се отправи към съвсем друга дестинация. Само че, съдейки по видяното дотук, надали нейните координати ще съвпаднат с тези на Гришо.

Снимка: Официален профил в Instagram