Съдия Уол съобщи на изслушване в Кралския съд в Ковънтри, че за процеса срещу Спейси в лондонския Кралски съд в Саутуърк ще бъде използвана втора специална съдебна зала, която да побере всички акредитирани представители на пресата и други заинтересовани страни. 

Спейси не трябваше да присъства на предварителното изслушване в петък, на което прокурорът Кристин Агню и защитникът Патрик Гибс се явиха чрез видеовръзка. Съдът беше уведомен, че преди изслушването съдията е дал разрешение на г-н Спейси да не присъства. 

Кевин Спейси, известен с участията си в "Американски прелести", "Обичайните заподозрени" и "Къща от карти", отрича общо 12 обвинения, свързани с четирима мъже. Твърди се, че престъпленията са извършени в периода между 2001 и 2013 г.

През януари 63-годишният актьор пледира невинност по три обвинения в непристойно посегателство, три обвинения в сексуално посегателство и едно обвинение в склоняване на лице към сексуални действия без негово съгласие, припомня БТА. Преди това той отхвърли четири обвинения в сексуално посегателство и едно обвинение в принуждаване на лице да извърши сексуални действия с проникване без негово съгласие.