Бившият агент 007 Пиърс Броснан е на мнение, че номинираният за "Оскар" актьор Килиън Мърфи би изиграл чудесно ролята на Джеймс Бонд, съобщават световните медии.

"Килиън би се справил великолепно като бъдещ Джеймс Бонд във филм за тайните служби на Негово Величество", каза Броснан. Той говори на годишните награди "Оскар Уайлд", които се връчват в Лос Анджелис в чест на талантливи творци от ирландско потекло. Мърфи, който също присъстваше на събитието в Санта Моника, е фаворит да спечели наградата за най-добър актьор на 96-ите "Оскар" в неделя за главната си роля във филма на Кристофър Нолан "Опенхаймер", пише БТА. 

Той обясни, че не е чувал слухове за бъдещия Бонд, и също така разкри, че всъщност не е мислил за евентуално спечелване на "Оскар".

"Искам просто да отида на церемонията и да си прекарам добре", сподели актьорът.

Що се отнася до Броснан, актьорът призна, че за него е "голяма чест" да получи наградата "Оскар Уайлд" за цялостен принос към филмовата и телевизионната индустрия.

Иначе другите отличия тази година взеха ирландският майстор на визуални ефекти Ричард Бейнъм и ирландско-американската актриса и комик Моли Шанън.