Diddy изгуби шанса си да създаде най-голямата компания за канабис в света, тъй като компаниите "Cresco Labs Inc." и "Columbia Care Inc." отказаха да се слеят в едно. Миналата година рапърът обяви плана си да инвестира 185 млн. долара в бизнес с канабис, с който щяха да се занимават двете предприятия, които впрочем се оценяват общо на 1 млрд. и 500 млн. долара.

Чарлз Бахтел, главен изпълнителен директор и съосновател на "Cresco Labs", коментира решението публично, пише "Benzinga". "На фона на променящият се пейзаж в индустрията с канабис смятаме, че решението за прекратяване на планираната сделка е в дългосрочен интерес на "Cresco Labs" и нашите акционери. Искаме да изразим искрената си благодарност за отдадеността по време на преговорите."

Припомняме, че Diddy обяви сделката през ноември 2022-а. Тогава той каза: "Моята мисия винаги е била да създавам възможности за чернокожи предприемачи в индустрии, в които традиционно ни е бил отказван достъп. Следенето на целия процес - от отглеждането и производството до маркетинга, търговията на дребно и дистрибуцията на едро - е историческа победа."

Вижте снимки на Diddy през годините >>>

В допълнение към неуспешния ход с "Cresco Labs Inc." и "Columbia Care Inc." рапърът е и в разгара на правен спор с компанията за алкохолни напитки "Diageo". Той я обвинява в расова дискриминация, тъй като продавала на пазара "градска" и "черна" текила.

Въпреки последната неуспешна бизнес сделка нетната стойност на Diddy все още е доминираща. През октомври миналата година той стана милиардер, само няколко дни след като Кание Уест загуби статута си сред деветцифреният елит.