Тайванска планинарка, изствестна с публикуването на снимки от високи върхове, облечена само по бикини, е починала, след като е попаднала в клисура по време на самостоятелно изкачване.

Вижте снимки на Ву >>

Джиджи Ву успяла да се свърже с аварийните служби, но лошото време забавило спасителната операция, съобщава BBC, като се позовава на местни медии.

Смята се, че причината за смъртта на 36-годишната тайванка е хипотермия.

Тя е популярна фигура в социалните мрежи, а съобщенията на страницата ѝ във Фейсбук от приятели и почитатели ѝ отдават последна почит и я определят като вдъхновяващ планинар.

Ву е била на самостоятелна обиколка в Националния парк Юшан, където се намират и най-високите върхове на Тайван, достигащи до 4000 метра.

Тя е известна с публикуването на снимки по бикини, но е била и опитен турист, който винаги използвал необходимото оборудване и предпазни мерки по време на експедициите си.

Според местни медии лошото време е възпрепятствало достигането до Ву с хеликоптер и се е наложило спасителите да тръгнат към нея пеш.

Тялото ѝ е открито в понеделник, а предната нощ температурите са били много ниски.

На 24 декември 2018 г. Ву е публикувала снимка на краката си, които били значително разранени, към която е написала, че се е подхлъзнала от пътеката и за малко да падне.

В интервю от 2018 година за Фокус Тайван, тя казва, че е започнала да публикува снимки по бикини, след като загубила бас с приятел.

Последният ѝ пост във Фейсбук, предназначен за нейните 18 000 последователи показва гледка от планината над облаците.