Преслава и Галена, които днес са сред най-емблематичните лица на попфолк музиката у нас, започват своите кариери преди точно осемнадесет години, при това само с един ден разлика. По онова време младите жени, открити от Милко Калайджиев, който пръв забелязва техния талант, все още са в началото на своя професионален път, започнал с договор, отредил им място сред артистите от каталога на компания "Пайнер".

Тогава, все още прохождайки в бизнеса, двете живеят скромно, споделяйки едно легло в малък апартамент, намиращ се в Димитровград, където е седалището на фирмата, с която тъкмо са подписали. В свои по-късни интервюта те си спомнят как вместо огледала им се е налагало да използват стъклата на прозорците, които били без завеси, осигурявайки представление за съседите от отсрещните сгради, наблюдавали от дистанция подготовката им за участия.

Вижте снимки >>

Съжителствайки под един покрив, изпълнителките се сближават толкова много, че четири години по-късно, когато славата вече е споходила всяка от тях, Преслава решава да подели третата си награда "Певица на годината" с Галена. Качвайки се на сцената, за да приеме отличието, тя изтъква, че за нея фактът, че колежката ѝ дори не е била номинирана за него, е обида, затова я вика при себе си. Изречените думи предизвикват сълзи в очите на нейната приятелка, която в онзи период е бременна с първото си дете.

Изведнъж обаче между тях избухва вражда, която слага край на добрите им отношения за цели осем години. И понеже никой не може да посочи точна причина за раздора им, в средите започват да се носят различни не слухове, опитващи се намерят някакво обяснение за него.

Снимка: bulFoto

Така например дълго се смяташе, че той се дължи на ожесточената конкуренция за призове, в която дамите са изпаднали. Наскоро обаче се появи друга теория, според която те са прекратили контакт, след като съпругът на Галена ѝ изневерил, прекарвайки една нощ с Преслава, докато половинката му била на турне в Съединените американски щати.

Мълвата за това тръгна след тридесет и деветия рождения ден на Преслава, когато двете с колежката ѝ успяха да се помирят, оставяйки миналото там, където му е мястото, а именно зад гърбовете си. Те бяха поканени да пеят на пищна сватба, на която за доброто настроение на гостите се грижиха заедно със Софи Маринова и Тони Стораро.

Докато рожденичката забавляваше присъстващите, някогашната ѝ съквартирантка се появи изненадващо пред нея, държейки торта в ръце. Милият жест накара Преслава да прегърне Галена, навярно за първи път от почти десетилетие насам, но не и да я покани на тържеството по случай личния си празник, състояло се няколко дни по-късно.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Софи Маринова (@sofi_marinova_official)

След това тя даде интервю пред радио "Веселина", в което си позволи най-после да разкрие какво стои зад разрушеното им приятелство.

"Не обичам да коментирам такива неща, но в последните дни чета безумната новина, че съм спала с мъжа на Галена и затова не си говорим. Това са пълни глупости и не знам кой болен мозък ги ражда въобще", заяви позицията си Преслава, която обясни, че разногласията са започнали вследствие на клюки, интриги и слухове, постигнали целта си да ги настоят една срещу друга, като на всяка от тях ѝ било казано, че другата я обсъжда с лошо.

И макар през разговора с медията да посочи, че някога действително са били добра комбинация, тя изтъкна, че не е сигурна дали отново ще бъдат така близки, както преди.

"Да сме живи и здрави, времето ще покаже", заключи певицата, която обясни, че въпреки всичко на скорошната сватба двете са си говорили така, като че ли помежду им нищо не се е случило.