След дълга пауза заради избухналата в световен мащаб пандемия, поставила на изчакване мечтите на безброй момичета, желаещи да докажат своите качества по пътя към престижните корони, сега конкурсите за красота започват постепенно да се възобновяват.

Нещо повече, в средата на следващия месец в град Холивуд, щата Флорида, ще се проведе една от най-авторитетните надпревари, чиято цел ще бъде да намери най-хубавата представителка на нежния пол не просто на Земята, а във Вселената... Казано с други думи - "Мис Вселена" се завръща, а сред тазгодишните участнички, борещи се за титлата, ще бъде и Радинела Чушева, която ще представи страната ни на форума.

Вижте снимки на Радинела >>

В последния ден на март, без много шум, 24-годишната бивша адреналинка от предаването "Господари на ефира", завоювала първото място на "Мис България" през 2019 г., бе излъчена за "Мис Вселена България 2020" от компания БОК Стар Моделс, притежаваща правата на най-реномираните конкурси за страната ни. От официалната им страница във Фейсбук става ясно, че в провелия се онлайн кастинг са участвали общо 80 момичета, които Чушева е успяла да надвие, печелейки възможността да се яви на международното събитие в Съединените щати, което в миналото се провеждаше от Доналд Тръмп.

Тази сутрин Радинела бе гост в студиото на предаването "Здравей, България" заедно с Венета Кръстева - представител на организацията, избрала , където сподели, че се чувства развълнувана, защото ѝ предстоят много големи емоции, но и изпитания. В разговора брюнетката, която има бакалавърска степен по Журналистика от УНСС, а от скоро и магистърска по Маркетинг, разкри още, че в бъдеще вижда професионалното си развитие в телевизията, към която мисли да се насочи, след като реши да се оттегли от модната сфера. Тя призна, че би желала да отразява светски новини, странейки от политически такива, но въпреки това призна, че в момента предпочита да се създаде бързо правителство, вместо да се провеждат нови избори.

Чушева е родом от София. Висока е 172 см, а мерките ѝ са 88-62-88. До юношеска възраст е била професионален състезател и медалист по художествена гимнастика. Владее английски и румънски език. През свободното си време обича да се занимава със спортни танци и рисуване. Припомняме, че след победата си на "Мис България" тя се превърна в една от най-одумваните носителки на титлата. Тогава потребителите на социалните мрежи изписаха множество коментари, упрекващи избора на журито. По-голямата част от тях се питаха откога конкурсът е променил политиката си, за да избере момиче с корекции. Това се превърна и в тема на много от интервютата, които брюнетката даде впоследствие.

"Младите постоянно гледаме от тези социални мрежи нови тенденции. Не знам дали е трябвало да го правя, може би съм сбъркала", призна тя преди време пред родна медия, запитана за подобренията по външния си вид.

Чушева каза още, че всеки трябва да намери своя начин, за да се чувства добре в кожата си, а също така изрази мнението си, че критиките към нея може да повлияят на момичета, карайки ги да не търсят услугите на пластични хирурзи.