Животът ни често бива сравняван с книга, чийто автор сме самите ние, пишейки собственоръчно своята история, посредством решенията, които вземаме, и изборите, които правим. В началото страниците на този том са празни, просто множество бели листи, но постепенно те се изпълват от случките и събитията, изграждащи нашето битие. Именно тях наричаме опит и го мерим в години. Благодарение на него обаче, все по-малко неща в ежедневието ни се случват за първи път, лишавайки ни от придружаващите ги чисти и неподправени емоции.

Ето защо всеки понеделник новата рубрика #Сефте на Dir.bg ще насочва вниманието на известните личности към онези специални моменти, изпълнени с нови и непознати до онзи момент усещания. В рамките на няколко минути те ще трябва не просто да си ги припомнят, но и да ги споделят с всички нас, позволявайки ни да надникнем в миналото им, изградило ги като хората днес. Кои са постъпките, с които се гордеят, или онези, които определят като грешка, предстои да разберем.

Тази седмица се срещаме с жената, способна да сбъдне милион и едно желания, а именно Лазара Златарева, останала в съзнанието на зрителите, прекарали уикендите на 90-те пред телевизора, като Кака Лара от популярния детски блок. Тогава тя е едва на 16 г., но лицето ѝ добива широка популярност у нас, а с течение на годините, водейки предаванията "Всички пред екрана" и "Още нещо" славата ѝ единствено нараства.

Лара е родена на 28 януари 1974 г. в София, което означава, че този месец ще навърши 47 г. Тя е дъщеря на актьора Иван Златарев и още от дете се изявява на сцената на театър "Сълза и смях". Златарева с готовност прие предизвикателството на Dir.bg, в рамките на което разкри, че още в първи клас е започнала да бяга от училище, при това не веднъж или два пъти, лъжейки, че снима филми.

"Те никога не се излъчваха... но знаем какви времена бяха тогава - много ленти просто бяха спирани. Долна лъжа! Ако всичките неистини, които съм изричала, бягайки от училище, бяха верни, то трябваше да имам цяла галерия от кино образи", признава, допълвайки, че въпреки пакостите ѝ, нейните родители са допуснали фаталната грешка никога да не я наказват.

Оказва се, че първата ѝ целувка е била в същия този ранен период.

"То пък излиза, че в училище нищо не съм научила - пропускала съм часове и съм се целувала. Е, страшен пример", хумористично казва тя.

Унизителният спомен, на който вече може да се смее, я връща отново в детството, когато, участвайки в спектакъл с други деца на артисти, от притеснение да не изпусне мига, в който да изрече репликата си, "актьорски" се е напикала на сцената. Въпреки това тя посочва още една ситуация, която определя като още по-унизителна.

"Аз бях от онези момичета, които ритаха с момчетата. В по-напреднала вече възраст, разпределяйки се на два отбора, стана така, че никой не ме избра. Попитах ги, защо не ме извикаха, а те ми отговориха: "Ти не можеш вече да играеш с нас, защото ти пораснаха ц*ци". Това беше дъното", спомня си актрисата.

На въпроса кое предпочита - безплатно парно или пица до живот, тя се спира на парното, защото може и без италианското национално ястие.

"Виж, сиренето и виното до живот е съвсем друго нещо... Пица? Че аз мога ей сега да се зарека и никога повече да не ям пица", категорична е Златарева.