Скарлет Йохансон заведе дело срещу компания "Disney" за това, че пусна новия ѝ филм "Черната вдовица" едновременно в киносалоните и на стримийнг платформата си Disney+, съобщават световните агенции, като цитират в. "Wallstreet Journal".

Искът е внесен в съд в Лос Анджелис.

Актрисата твърди, че договорът ѝ с "Disney" и "Marvel Studios" предвижда продукцията да бъде пусната първо само в киносалоните, а дял от приходите от продажбата на билети са значителна част от нейния хонорар.

Вижте снимки на Скарлет >>

"Dusney" умишлено принуди "Marvel" да наруши споразумението без никакво основание, за да попречи на Йохансон да извлече максимални ползи от договора си със студиото, се казва в заведения от актрисата съдебен иск.

Компания "Disney" обаче незабавно реагира и обяви, че искът на Скарлет Йохансон е неоснователен.

"Disney" изцяло изпълни условията по договора си с Йохансон. Освен това, премиерното излъчване срещу заплащане на "Черната вдовица" на тяхната стрийминг платформа значително увеличи възможностите за допълнителни приходи над 20-те милиона щатски долара, които тя вече получи", се казва в изявление на компанията, цитирано от в. "Los Angeles Times".

Снимка: Официален плакат на филма / Disney

Скарлет Йохансон изпълнява главната роля в лентата "Черната вдовица", чиято премиера се състоя на 9 юли, припомня БТА. До момента приходите от продукцията само в САЩ надвишават 156 милиона щатски долара. Билетите, продадени в останалата част на света, досега са донесли още 160 милиона щатски долара.

Съдебният иск срещу "Disney" може да стане повратна точка в развлекателната индустрия и да промени настоящата ситуация, при която стрийминг платформите стават все по-предпочитани. Това обаче носи загуби за участниците в продукциите.