Роджър Уотърс остави феновете си вбесени на концерта миналата седмица в "Palladium", Лондон.

Причина за това бе, че бившият басист на Pink Floyd прекара час в четене на непубликуваната си автобиография, вместо да пее, както бе обещал, информира "Daily Mail". 80-годишният музикант прочете страници с бележки за домашните си любимци, включително за патица на име Доналд, която обсъждал в продължение на 20 минути - оставяйки публиката объркана, предвид факта, че бе обявил вечерта като възможност за феновете му да чуят целия нов албум, озаглавен "Dark Side Of The Moon Redux".

Вместо това музикантът прекарал първата част от концерта в четене и в един момент дори си позволил да обиди публиката. "Ако искате да разказвате истории, разказвайте ги пред приятелите си. Между другото, хубаво е да проявите сдържаност", каза той от сцената.

Уотърс продължил да се превъплъщава в образи, опитвайки се да направи и стендъп комедия. По-късно един от феновете му написа в Twitter, че са били изхвърлени точно след паузата, защото са казали, че концертът досега е бил "гаден", и заяви, че телефонът му е бил "конфискуван". 

"Толкова пари, за да чуеш куп стари неща и да се измъкнеш след паузата. Не е добре", гласяха повечето коментари на присъствалите.

Когато най-накрая Роджър стигнал до кулминацията, а именно - да пее, към него се присъединили 14 беквокалисти. Той е автор на осем от десетте песни от "Dark Side Of The Moon", който пък е четвъртият най-продаван албум на всички времена. Преди концерта си написа в Twitter, че е "развълнуван" за шоуто, като публикува клип от сцената.

Иначе по-рано тази година бе разследван от германската полиция за това, че на концертите си е носил черен тренчкот в нацистки стил с червена лента на ръката и се преструвал, че стреля по публиката по време на хитовите си песни "In The Flesh" и "Run Like Hell".

Съоснователят на Pink Floyd, бе подложен и на критики заради противоречивите си проруски и предполагаемо антисемитски възгледи. Боб Езрин, евреинът, продуцирал хитовите албуми на Floyd, сред които "The Wall" и "A Momentary Lapse of Reason", разказа пред разследващи журналисти, че в неговите очи 80-годишният Уотърс е бил "хулиган". Той твърди, че Уотърс, докато е бил в студиото, е измислил обидна песен за тогавашния агент на групата - Брайън Морисън, като казва: "Не мога да си спомня точното наименование, което му даде, но последният ред на куплета беше обиден."