Дори в настоящия мразовит декември, сковаващ земята навън, превръщайки всичко навред в лед, има няколко неща, които безотказно биха стоплили всяко женско сърце, разнежвайки го от удоволствие. Например спонтанен романтичен жест, засвидетелстващ любовта на партньора, направен без конкретен повод, също така неочаквана среща със стар приятел, с когото дълго са били разделени от времето и пространството, или пък чистото и заразно щастие, изписано по лицата на децата, способно да озари и най-мрачните зимни дни, както и... ами, гореща снимка на Григор Димитров, който е решил да захвърли дрехите си настрана, без значение от ниските температури.

Извън кръга на шегата, последното съвсем не е просто една забавна вероятност, а съвсем реален факт, тъй като точно преди ден най-добрата ни ракета действително се съблече пред фотографския обектив, позирайки само по бански, за радост на хилядите представителки на нежния пол, последвали личната му страница в Инстаграм. Неотдавна тенисистът замени тропическия рай на ексклузивния остров Некер, който е собственост на бизнесмена Ричард Брансън, където взе участие в десетото издание на благотворителния турнир "Necker Cup", с далеч по-студения, но приказен зимен курорт Клюзаз, разположен във Френските Алпи, специално избран за предсезонната му подготовка, която в момента се провежда с пълна пара под зоркия поглед на треньора Себастиен Дюран.

Вижте снимки >>

Дали защото интензивността на текущите тренировки е накарала кръвта на хасковлията да кипи, или понеже по-рано е успял да събере достатъчно слънчеви лъчи по лазурните плажните ивици на предходната екзотична дестинация, истина е, че той остана по боксерки. Очевидно съществената разлика в градусите, които отчитат термометрите на двете места, не е в състояние да изплаши спортиста, който на кадъра дори прегръща голям снежен човек, преди да се гмурне в топлите води на подаващия се зад него голям открит басейн в комплекс "Aquatic Area Des Aravis", от чиято повърхност се надига пара, на фона на величествените заснежени възвишения, по които се простира живописна иглолистна гора.

"Тренировките вървят страхотно, дори срещнах нов приятел", гласи посланието към публикацията му, събрала почти 47 хиляди харесвания и множество коментари.

"Прекалена луд", написа под поста колежката му Серена Уилямс, която надали би се престрашила да стори нещо подобно.

За сметка на това скиорката Линдзи Вон оцени духовитостта на Григор и постави три смеещи се емотикона, а негова почитателка от Обединеното кралство демонстрира типичното за англичани чувство за хумор, пишейки: "Не съзнавах, че тренировката ви всъщност е подготовка за летния сезон във Великобритания".

Наред със състезанията, в които обичайно се включва, Димитров се готви и за дебютното издание на новия турнир "Dallas Open", тъй като вчера той потвърди участието си в него. Надпреварата, която ще бъде част от сериите АТР 250, ще се проведе за първи път в началото на февруари догодина, а на закритите кортове ще стъпят още Джон Иснър и Райли Опелка.