В интервю за bliasak.bg Армутлиева коментира изказването на Рут Колева, че след като певицата обвинила продуцентката в монопол, започнала да чува предупреждения да си мълчи, защото иначе може да навреди на кариерата си.

"Нямам нито мотивация, нито време, нито желание да вредя на нечия кариера. Напротив, концентрирам всичките си усилия в това да помагам на артистите да създават нова качествена продукция, която да подобри статуквото на българската музика като цяло", категорична е Саня Армутлиева.

Според продуцентката това, което фрустрира музикалните артисти у нас, е малкият пазар, на който трудно можеш да успееш, разчитайки само на себе си. "Тези хора винаги са имали свободата да говорят. Проблемът не е в това, а във факта, че не разбирайки голяма част от онова, за което говорят, изричат клевети и грозни лъжи и разклащат нещо градено с много усилия вече 15 години" - казва тя в интервюто и заявява, че има намерение да си търси правата в съда.

На въпрос защо толкова има много артисти, недоволни от "Вирджиния Рекърдс", начело с победителката от "Мюзик Айдъл" Невена Цонева, Саня отговаря: "Загробва ги собственият им характер, без значение колко са били талантливи. Няма как да си успешен, ако чакаш всичко да ти се предостави наготово и някой да ти изгради кариерата без твое активно участие. Няма логика тенденциозно да загробиш артист, в който си вложил толкова усилия, амбиция, средства и дори лично време. Странното е, че след като се „освободят” от това загробване тези артисти рязко започват да правят огромни грешки в кариерата си, които публиката веднага отбелязва. Трудно е за един артист да се самопродуцира, особено когато няма никакъв опит."

Междувременно рапърът Спенс се присъедини към над двехилядите музиканти и творци във Facebook групата “Подписка и протест за отстраняването на Саня Армутлиева от МУЗИКАУТОР и ПРОФОН”. Появиха още няколко страници и групи срещу шефката на „Вирджиния рекърдс”, като “Саня Армутлиева е измамница”, “Аз съм за отстраняването на Саня Армутлиева” и т.н.