Тъкмо когато мислехме, че недоразумението със сгрешената корона на "Мис Вселена" през 2015 г. и избирането за "Мис България 2009" на прочулата се по-късно като "Мис Крокодил" Антония Петрова ще са най-големите прецеденти в подобни конкурси в чужбина и у нас, се оказа, че има и по-страшни сценарии.

Вижте снимки на новата "Мис Свят" >>

Един мил жест за мир на конкурса "Мис Вселена 2017" доведе до плашеща агресия. По време на събитието "Мис Ирак" Сара Идан реши да се снима заедно с "Мис Израел" Адар Ганделсман. Двете написаха в Инстаграм "Мир и любов", но Сара и майка й получиха множество жестоки заплахи за убийство. Това принуди цялото семейство на иракчанката да избяга в САЩ.

Вижте роклите от "Мис Вселена" >>

Друг жест в социалните мрежи също се превърна в повод за преследване. "Мис Турция" Ътър Есен бе лишена от короната си, защото в крайно странен коментар в Туитър сравни цикъла си с кръвта, пролята по време на т. нар. опит за преврат в Турция преди година. Прокуратурата поиска максималната присъда от една година затвор за 18-годишната Ътър, обвинена в "публично оскърбяване на част от обществото".

Снимки на "Мис България" Тамара >>

У нас пък гръмна страхотен скандал след избирането за "Мис България" на Тамара Георгиева. Нейната визия предизвика масово недоволство у българите, които изляха гнева си в интернет с хиляди коментари, както стана през 2009 г. с Антония Петрова. Ирина Папазова - организаторката на конкурса, който по никакъв начин вече не е свързан с престижния "Мис Свят", но носи името на страната ни и се свързва с красотата на българките, побърза да обвини за неуспеха фотограф, който снимал събитието, но умишлено загрозил кадрите. После имахме възможност да видим Тамара и по няколко телевизии, но визията й не изглеждаше по-различна. Георгиева не можа да извлече полза от негативния си имидж, а бе обвинена и че е надменна.

Положението стана още по-неприятно за Тамара, когато бившата организаторка на конкурса "Мис България" и шеста в света на "Мис Свят" 1995 г. Жени Калканджиева изрази мнение, че младата жена задължително трябва да направи пластична операция на носа си и тя не би я допуснала до конкурса. За капак до нея в ефир се изказа и Антония Петрова, която също изяви негативно мнение за визията на Тамара.

Междувременно Ирина Папазова сама извади информацията, че представителката от Пловдив е имала повече първи места от Георгиева, но е получила по-малко втори и системата за точкуване е наклонила везните в полза на Тамара. Папазова също отправи заплахи чрез Фейсбук, че ще съди няколко физически и юридически лица за умишлено предизвикване на скандала.

Капакът на всичко бе подаден сигнал до прокуратурата, изискващ проверка дали няма закононарушения в провеждането на конкурса. Той бе депозиран от Николай Бареков, който обясни мотива си с изпитано "отвращение" от избора на победителка.

В последните дни преди Коледа пък скандално избраната за "Мисис България 2007" Анита Мейзер даде разтърсващо интервю за "Папараци" от Сливенския затвор. Миналата година тя бе осъдена на 3 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Анита сподели, че животът й няма смисъл. Тя отново намекна, че навън много хора планират убийството й и не знае как ще се опази.