Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 10 минути
Порции: 4-6

Продукти:

Хляб лаваш
90 г песто от босилек
150 г бейби моцарела
1 ч.л. чили на люспи
1 зелена люта чушка
1 опаковка суджук "Аз ям!"
1 зелена люта чушка
10-12 чери домата
50 г зелени маслини без костилка
Босилек за сервиране
Зехтин за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220 градуса.

Изрежете 2 дълги кори от хляба и сложете в тава покрита с хартия за печене. Намажете с пестото по цялата повърхност и отгоре разпределете накъсаната моцарела.

Поръсете с чили люспи, нарязаната на тънки колелца зелена люта чушка и сложете резенчета суджук. Подредете разрязаните на две чери домат и печете 10 минути.

Изчакайте моцарелата да се разтопи, а чери доматчетата и суджукът да се запекат.

Извадете готовите пици от фурната, добавете нарязаните на колелца маслини, листа босилек и полейте с малко зехтин.

Поднесете пицата веднага.

Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".