Поредното издание на конкурса "Най-красива абитуриентка" на Dir.bg приключи, при това с рекорден интерес от абитуриентите. Тази година 1200 красиви момичета взеха участие в шеметната надпревара, а звездното жури, в лицето на ТВ водещата и модел Никол Станкулова, златното момиче на художествената гимнастика Невяна Владинова, актьора Иво Аръков и победителката в миналогодишното издание на конкурса - Нена Върбанова, доста се изпоти, докато отличи най-красивата сред всички участнички.

И все пак 14-тото издание на конкурса има своята достойна победителка и нейното име е Цветелина Джонова. Днес ви срещаме с нея в новия епизод от онлайн шоуто на Dir.bg - #Матине, за да научим с какви емоции посрещна новината за победата, как самата тя разбира силата на женската красота и какво предстои да ѝ се случва оттук нататък.

"Развълнувана съм от всичко, което ми се случи през последната седмица. Изведнъж бях по всички медии, навсякъде имаше статии за мен - нещо, с което аз не съм свикнала. Всъщност си правих най-обикновена грижа за кожата и изведнъж получих съобщение от екипа на конкурса, че всъщност аз съм победителка и беше много хубав момент. Бях сама, при което веднага звъннах на мама - тя въобще не повярва. Аз ѝ казах, че съм спечелила конкурса, а тя ми каза "Не, не - нещо не си прочела като хората". Аз ѝ казвам, че си пише "Честито", а тя ми отговори "Изпрати ми го, за да съм сигурна.", споделя с усмивка Цветелина.

Снимки: Конкурс "Най-красива абитуриентка" 2021 / Колаж: Петя Александрова

Вижте снимки на Цветелина Джонова тук>>>

Оказва се, че желанието ѝ да участва в конкурса "Най-красива абитуриентка" се заражда още преди години, когато все още малкото по това време момиче мечтае да изпрати своите абитуриентски снимки с надежда да победи. 

"Още през 2019 г., когато течеше конкурса, аз разглеждах снимки - мои приятели участваха и си казвах "Ей, и аз като съм абитуриентка ще изпратя снимки". И всъщност аз доста дълго време си чаках снимките от фотографа, тъй като той искаше да ги изпипа до последния детайл и ми беше изпратил само няколко. Два дни преди края на конкурса аз си казах "Не. не - ще изпратя. Може да не събера най-много лайкове, но поне от редакцията може да ме изберат".

С Цвети неминуемо захващаме темата за женската красота, вратите, които понякога отваря и защо през последните години сякаш стана "модерно" красивите момичета да не си дават много зор в личностното и професионално развитие, а по-скоро да разчитат на "странични фактори". Най-красивата абитуриентка обаче добре знае кога красотата може да помогне и колко е важно всъщност човек да разчита основно на себе си.

"Женската красота - това е просто тази женственост, която една жена може да носи, тази елегантност, стил и класа. Красотата дали е до време? Може би да. Но за стила няма значение на колко години си. Със сигурност, за да може човек да се чувства най-щастлив със себе си, трябва да се развива във всички посоки. В един момент винаги оставаш сам. Най-важно е ти сам да си си достатъчен и за мен това никога не е стояло като въпрос. Винаги съм била амбициозна до краен предел." 

Снимка: личен архив

След като успешно завърши своето средно образование в първото светско училище в България, създадено през далечната 1835 г. - Националната Априловска гимназия в град Габрово, Цвети е приета в един от най-престижните учебни заведения в Европа - Университета Бокони в Милано /Università Bocconi/, където ще учи специалност "Международна икономика и мениджмънт". Разбира се, преди това я очаква може би последното толкова безгрижно лято с няколко разходки до морския бряг. И след като пое щафетата от миналогодишната победителка в конкурса, Цвети е готова със своите съвети за участничките в следващото издание, когато тя не само ще предаде короната, но и ще стане част от жърито, което ще определи новата носителка на титлата.

"Със сигурност бих посъветвала да заложат на естественото и женственото, тъй като през последните години има такава тенденция да се избират все по-пищни рокли.. Разбира се, всеки има вкус, но аз предпочитам да се показва именно тази женственост. Абитуриентския бал като преход от тийнейджърството към възрастен човек и със сигурност няма нищо лошо да се представиш в по-зряла светлина."

Гледайте новия епизод на #Матине, за да научите още как премина балът на най-красивата абитуриентка, защо висшето образование е изключително важно, при това не заради академичните знания и момичето, което мечтаеше да стане певица, реши да се занимава с бизнес и икономика. 

Снимка: Тедд Георгиев

Екипът на Dir.bg пожелава на Цветелина слънчево лято, вълнуващи италиански приключения, за които да ни разкаже при следващата ни среща и незабравими моменти с наградите, които спечели то конкурса тази година. Тя има възможност да се възползва от ваучер на стойност 500 лв. за онлайн магазина Trendo.bg, с който ще може да се подготви за летните почивки с най-актуалните за сезона дрехи, обувки, бански костюми и аксесоари.

Снимка: Тедд Георгиев

Освен това тя получава най-новия флагман на Nokia - Х20, който е проектиран да устоява на времето, в отговор на социалната мисия на компанията #lovetrustkeep за съхранение на природните ресурси, чрез по-дългото използване на вещите и ограничаване на електронните отпадъци. Той ѝ бе връчен с три години гаранция, три години актуализации на операционната система и още толкова години актуализации на сигурността.

Снимка: Тедд Георгиев

Следващата награда за Цветелина е СПА почивка за двама в хотел "Исмена", намиращ се в град Девин. Комплексът е чудесно ваканционно място за хора, които търсят здраве и жизненост, близост с природата и неповторими преживявания. В него те се радват на лукс и хармония, наслаждавайки се на уникалните пейзажи в сърцето на Родопите, където се грижат техния престой да бъде наистина незабравим.

Снимка: Тедд Георгиев

А освен всичко изброено дотук, тя се сдоби и с иновативно смарт устройство в грижата за кожата с микроток и анти-ейдж ефект FOREO BEAR на шведския козметичен бранд FOREO. Уредът действа като интензивна тренировка: стяга и опъва кожата, придава ѝ по-младежки вид и подчертава контурите на лицето.

Снимка: Тедд Георгиев