Риба, богата на Омега мастните киселини, леки въглехидрати, много зелени зеленчуци и билков чай. Японският начин на хранене отдавна е смятан за един от най-здравословните.

За никого не е тайна, че японките са известни с фините си фигури, блестящи коси и свежа кожа. Японската диета предоставя всички хранителни вещества, които са ви необходими, за да поддържате красотата си, здравето и перфектното тегло.

Представяме ви 7 причини за стройните фигури и порцелановите кожи на японките:

1. Храненето с клечки

Забавяйки скоростта, с която се ханите, давате възможност на мозъка да подаде сигнал, когато сте сити. При японците това става още по-лесно, защото се хранят с клечки, което забавя скоростта на консумирането на храната.

2. По-малкото количество, поднесено така, че да изглежда повече

Заради начина, по който се поднася храната в Япония, се съзадава впечатлението за голямо количество. Реално се предлагат три или четири ястия, като едно от тях е нискокалорична супа. Типичния суши сет съдържа 300 килокалории, докато в западната култура едно ястие може да бъде 500.

3. Тайните съставки

Суши се превежда като подкиселен ориз. Оцетът, другите киселини и туршии в японската храна имат отношение към това как обработваме мазнините. Наскоро японски учени откриха, че оцетната киселина може да помогне при разграждането на мазнините.

4. Ранното хранене

Японците често закусват със супа от мисо, ориз, омлет и сьомга на грил. Те не хапват закуски след 16 часа и вечерят рано, като храната е съставена от риба и зеленчуци. Освен това нямат навика да ядат десерти вкъщи.

5. Неподсладените чайове

Японците пият зелен чай през деня. Не го подслаждат допълнително и може да се намери навсякъде. По улиците има ведндинг машини.

6. Малките количества месо и млечни храни

Японците ядат месо, но не колкото хората в западния свят. В традиционната японска диета не се консумират млечни продукти или съвсем малко. Месото и млечните продукти са с високо съдържание на мазнини и съставляват основния прием на калории при западняците.

7. Красотата идва отвътре

Течният колаген се продава в козметичните магазини, но в Япония това изобщо не е новина. Колагеновата супа отдавна е известна. Според Японският журнал за съвременна и алтернативна  медицина разкрива, че напитките, съдържащи 10 г колаген постигат с 50% по-видим фект срещу бръчки и суха кожа при прием веднъж седмично.