Лиса Мари Пресли, дъщеря на Елвис Пресли и бивша съпруга на Майкъл Джексън, пусна в личния си блог изявление, озаглавено "Той знаеше". То гласи: "Преди години аз и Майкъл проведохме дълбок разговор за живота като цяло. Не мога да си спомня конкретната тема, но най-вероятно той ме беше питал за условията, около които баща ми е починал. В един момент той млъкна, погледна ме внезапно и започна да говори убедено: "Страхувам се, че ще свърша като него, точно по този начин". Аз веднага се опитах да го разсея от идеята, а той само сви рамене и кимна, сякаш за да ме предупреди, че е сигурен в съдбата си".

Междувременно полицията започна да търси един от докторите на Майкъл Джексън, както и да претърсва кола, вероятно скривалище на медикаменти и други доказателства. Според "Los Angeles Times" на Джексън е дадена свръхдоза от лекарството Димерол преди сърцето му да спре, съобщиха от MSN. Според данни на хората, обслужващи спешния телефон 911, анонимно лице се е обадило, за да съобщи, че Майкъл е на легло и не диша. Тялото на Майкъл Джексън, който неочаквано почина преди два дни, бе предадено в петък вечерта на семейството му след извършената през деня аутопсия. Това предаде АФП, като цитира представителя на Института по съдебна медицина на Лос Анджелис Ед Уинтър.Семейството прибра тялото му вечерта, избягвайки тълпите фотографи, събрали се пред института. Не е известно къде е откарано то. Няма никаква информация относно погребението. Главният коронер (следовател разследващ случаи на подозрителна смърт) на Лос Анджелис обяви, че по тялото на певеца не са открити следи от насилствена смърт, писаха от БГНЕС.

Вижте видео от пресконференцията за обявяването на смъртта на Майкъл Джексън >>

Вижте реакциите на семейството и феновете на Майкъл >>
Слушайте песни на Майкъл Джексън ТУК >>
Джексън е бил приет в болинца вчера по спешност в медицинския център на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, след като се почувствал зле в дома си в Холмби Хилс. Установено е, че Майкъл е получил сърдечен арест (спиране на сърдечната дейност) и специалистите от "Спешна помощ" не са успели да го върнат към живота, съобщават от "Хоризонт". "Медиците се опитвали да спасят живота на Майкъл повече от час", заяви на пресконференция няколко часа след внезапната му смърт неговият брат Джърмейн Джексън, който е и официален говорител на семейството. "Личният му лекар, който бил с него, се е опитал да реанимира брат ми, както и медиците, които са го транспортирали до болница "Роналд Рейгън" в Калифорнийския университет. Семейството ни моли медиите да проявят уважение към личиня ни живот в този труден период", посочи Джърмейн. Аутопсията на поп-иконата е насрочена за днес. Все още няма версия какво е предизвикало спирането на сърцето му.

Майкъл Джексън трябваше да започне поредица концерти в Лондон на 13 юли до март 2010 г.