В интервюто Аксиния споделя: "Никога не съм вярвала, че ще стигна дотук. Че ще мога да се нарека певица. От малка мечтаех за това, но го възприемах като утопия. Израсла съм в Свищов в нормално семейство, от 10-годишна учех музика – солфеж, пиано, всичко, което е необходимо на един професионалист като основа. Но винаги ми се е струвало, че за да станеш музикант, трябва да имаш много пари, връзки и т.н. Затова съм безкрайно щастлива, че сбъдвам детската си мечта. Едновременно с това знам, че има още много хляб да изям."

Аксиния заявява, че финансира всеки свой проект сама. "Някои от познатите ми са ме питали защо никога не съм ги молила за помощ. Отговорът се крие в гордостта ми – предпочитам да си счупя главата сама, отколкото да разчитам на подкрепа, която после да ме задължава по някакъв начин."

Певицата твърди: "Шоубизнес в България има, той е реален. За мен е извинение от страна на продуцентите и изпълнителите, когато казват, че мащабите ни са малки и се слуша само поп фолк. Естествено, че средата в България е много различна, но това не трябва да ни плаши.Ако се опитаме да копираме модела „Мадона“, няма да се получи не заради мащабите, а заради манталитета. Няма как да очакваш, че ще продадеш 100 или 200 хиляди от новия си албум. В България музикантите печелят от участия, а участия има. Моят график беше тотално запълнен и нямах никакво време за почивка. Използвах фотосесията за МАХ на остров Тасос и след нея откраднах два дни, в които „да се размажем“ с моя приятел на гръцкия плаж." Вижте видеоклиповете на Аксиния >>