1. Слави Трифонов

Номер 1 не само сред ергените, ами и сред най-обсъжданите, е Слави Трифонов. Шоуменът разлюля България с лятното си турне, но счупи крак в банята на хотелската си стая в Стара Загора. В замяна на това го титулуваха “повелител на стихиите” в Русе. Дъждът устискал да не завали цели 3 часа, та да не се провали концертът, но при рефрена “И когато завали, моя си, моя...” руква. Само дето в личния му живот е пълна засуха, пише Труд.

2. Иван и Андрей

Изминалата 2009-а година е ярък пример как едни ведри веселяци, които се забавляват на екрана, се превръщат в медийни хищници. Иван и Андрей окупираха ефира и как успяват да са интересни, само те си знаят. Показаха каката на бат' Бойко и разкриха, че го побийвала навремето, завъртяха “ВИП денс”, “Шоуто на Иван и Андрей” и “Станция Нова”. Андрей успя да се ожени, а Иван иска, но няма време.

3. Димитър Бербатов


Ненапразно Аня Пенчева каза, че месечната заплата на Бербатов от 405 760 евро звучи възбуждащо. През изминалата година най-скъпо продаденият ни футболист направо взриви българските и британските медии. Бербо спечели всички класации - от Мъж на годината до Модна икона. Отби атаките на милиони почитателки и стана татко на бебето Деа. Преживя дори заплаха за отвличането й, засега ограничено само върху страниците на вестниците и интернет.

4. Маргарита Бербатова

Маргарита Бербатова е известна почти колкото прочутия си син. Светската лъвица подбира внимателно изявите си и подкрепя благотворителни каузи. Междувременно старшата сестра от благоевградската болница стана баба.

5. Лили Иванова

През изтеклата година Лили Иванова първо стана полковник, после получи адмиралска фуражка. Но най-върховната декорация на кариерата й бе концертът в парижката зала “Олимпия”. Поп примата си призна и кръгъл юбилей. А за десерт се самокоронова като царица на скандала. Коя жива певица се радва на три биографични книги накуп и не е съгласна с две от тях?! За сблъсъците с данъчните да не говорим...

6. Софи Маринова


Гласовитата етрополчанка придоби прякора “булката-беглец”. И нейната не е лесна: залюби се с Дачо, сина на бащата на детето си, три пъти тръгва и се връща от венчило, пък най-накрая изгони доста по-младия си любовник. Или той я напусна. Междувременно свърши доста добри дела в разяснителната кампания срещу трафика на хора на Маги Вълчанова, но превърна любимата си дума “живучкане” в класика.

7. Андреа

Ако имаше класация за добре съблечена певица, Андреа щеше да я оглави безапелационно. Грижливо тунингованото й тяло тайни няма! Показвала го е на всички и навсякъде. Ако това й осигурява повече участия - супер! От "Труд" обаче я съветват да внимава, защото очите на публиката се лъжат лесно, ама ушите - не.

8. Надежда Михайлова

Зеленооката бивша министърка сколаса да се разведе, да блесне на официалния рожден ден на британската кралица Елизабет II, да стане единственият евродепутат от синята коалиция и да се ожени за любимия си Светлин Нейнски.

9. Николета Лозанова

След  преместване от леглото на вратаря Ники Михайлов към постелята на бизнесмена Георги Стоилов-Главата, тя превръщаше в новина всяка своя екскурзия до Италия, че дори и имената на кучетата си, кръстени Шанел и Фенди. Тя взе участие във VIP Dance и в клип на Ейкън, но последният още не сме го гледали.

10. Сашка Васева

Сашка Васева бе позадрямала откъм медийни изяви, но участието й във VIP Dance направи изкуствено дишане на посърналата й кариера. И като се развихри  - zапочна да дава мнения по всички въпроси. И то така пиперливо и цветно, че взеха да й слушат не само песните, ами и думите. А простодушната й откровеност я превърна в глашатай на ощипаните от данъчните служби и икона на ретрофолка. Всички Сашкини вопли за домашно насилие от страна на мъжа й Христо минаха в историята. Васева вече е предана стопанка и майка.