Д-р Гайдурков: Солта е най-големият враг на отслабването

Солта е централният и все още недооценяван проблем в съвременната диетология, а с това и значим за цялостното човешко здраве. Социалният навик за добавяне на една-единствена сол (сред хиляди други соли!) – натриевия хлорид, е причината тя да се ползва все още с “шапка невидимка”.

Обратно в новината

Коментари - Д-р Гайдурков: Солта е най-големият враг на отслабването | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаха, абе, неграмотници, СОЛТА е 0 (НУЛА) калории, точно като водата! Тлъстините се трупат от синтетичния боклук, продаван ни за храна от супермаркетите и от това, че робуваме целодневно без никакви шансове за активен живот, без достъп до природата :(

Солта и бялата кристална захар са едни от най-ценните вещества за човешкият организъм! Изказвам, разбира се, само мое лично мнение, който иска нека хапва безвкусна пластмаса, а за завършилите 8 клас ще припомня - без натрий (солта!) няма нервни импулси; основното вещество, от което се състои плътта е 0,9% (приблизително) разтвор на сол... Солта е ЖИВОТА! Ей, модните, наскоро един доктор се престраши да каже, че вегетарианците имат нужда от лечение ;) До кога ще се напъвате с псевдонаучния си екстремизъм, опасен за лековерните неграмотни гражданки :)?!