Бракът вече не осигурява стабилност на двойките

Бракът вече не осигурява онази стабилност на двойките, която те имаха преди време.

Обратно в новината

Коментари - Бракът вече не осигурява стабилност на двойките | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавието да се чете така: "Бракът вече не осигурява стабилност на дЕвойките"

Ефектът се получава, защото доста жени са израстнали възпитани да се преструват на добри и разбрани (като демо-версия) докато се омъжат. После си мислят - ще мога да правя каквото си искам. Затова се получава така. А относно имотите - вече може да се према режим на разделно "трупане на имане", така че кой каквото си спечели не се дели. Не знам доколко приложимо е в крайна сметка - някой адвокат ако има да каже.

....Причината е в семейния кодекс,семейния закон.Този закон закрилящ изнудваческите взаимоотношения по отношение на издръжките за деца и оплячкосване на жилището без да си го създал уж в името на бъдещето на деца , определянето на незаконно висока издръжка за детето което е превърнато във ваш враг от материално заинтересовани съдии които са написали този закон така че човека от когото е отнето детето да му се доотнеме всичко останало,жилище кола спестявания --- ето това е причината да се бяга от свадба!Такива закона писани от съдии с цел съдиите да си имат работа като максимално противопоставят членовете на семейството един на друг ... е това не е закон. ТОВА Е УЗАКОНЕНО БЕЗЗАКОНИЕ УЖ В ИМЕТО НА ДЕТЕТО.

Бракът е лицемерна отживелица.В много от случаите не само не е съхранявал дадената двойка,но е и разрушавал любовта.Обикновено браковете са били сключвани и се сключват в угода на обществото,в частност-роднини.......

Това е пример миличка, !ПРИМЕР!. Не съм опрял до тях и ще направя необходимото, за да не опра. Двамата с приятелката ми яземаме почти еднакви заплати. Понякога аз по-голяма, понякога - тя. И двете жилища ги правим двамата, едното е готово и живеем в него, другото предстои да се довърши. И двете + всичко материално ще останат за децата, не знам някой да е занесъл материалните си придобивки в гроба... Всичко правим заедно, като мога да кажа, че от домакинската работа аз върша по-голямата част. Кажи ми по какъв начин някакъв подпис, или обещание пред някакъв белобрад старец със смешна шапка ще ме накара да правя това, което правя доброволно сега? Не бих позволил на приятелката ми (да, наричам я "приятелка", не "жена ми", хвана ли нюанса, знаеш ли какво означава "приятел", или просто нямаш такива?) да стане слугиня, защото я уважавам като човек и като приятел. Знам че мога да разчитам за всичко на нея и тя знае че може да разчита за всичко на мен. Е, не мога да кърмя, поради физиологичните ми ограничения...

И не, не ми се свиди да похарча 10 или 20хил лева/евро за тоя панаир, наречен сватба, искам само някой, !НЯКОЙ! да ми обясни разумно и обосновано (рационално) за какъв х.й да го правя. Много мразя да правя неща на които не разбирам смисъла, и това (брака) ми е едно от най-неясните, да не кажа най-неясното... Относно деленето е ясно, че ще разделим притежаваното (б.а. не на придобитото по време на брака, и тук има нюанс, защото това последното, не включва наследствата) на броя членове на семейството и така... За сега не ни се е налагало да мислим в тази посока.

Защо да отричаме брака?А кое дава сигурност?Да "съжителстваш" ?И като си омръзнат,всеки потегля в някаква посока,а след тях остава някое детенце,което попълва поредната бройка в графа"изоставени"...Ето кое трябва спешно да влезе в пленарната зала.Семейния кодекс трябва да се преработи !!!

толкова ли не ви идва на ума ,че нямам кирилица?++++++++++

Бракът си струва само, ако искаш да ошушкаш "възлюбеният". След едно такова приключение, излязох преродена, считайте - преосигурена, и сега си живея щастливо живота с гадже и без брак..

брак или не-това е личен избор,когато знаеш какво искаш и не се вияеш от крале,певици и т.н.а като е толкова гаден брака защо се настоява да се узаконят еднополовите вразки? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Права, си Ели, това с хомосексуалните бракове е отличен въпрос, който си поставила!

Защото е модно ?!?

Вече 38 години споделям със съпруга си един много добър брачен живот,който най-много съм мечтала - на общи цели, уважение.Не,че не е имало трудности.Но ,когато знаеш КАКВО ИСКАШ И КАК ДА ГО ПОСТИГНЕШ ,това е вече нещо.

Много точно казано. Нещата тръгват от най-ранна възраст-за да разбереш, че най-великата общност е семейната.

Любовта е нетрайна, след това остава уважението, разбирателството и взаимната помощ, а тези неща могат да съществуват и без брак. Подписването на един документ не само не заздравява вразката между двама души, но бавно я убива, защото ги обвръзва с куп условности, които с времето стават все по непреодолими.

Та пак да питам : Какъв е смисъла да се сключва брак м/у двама човека? Какво получават в резултат на този екшън? Питам, защото аз виждам единствено негативи. Определението "женен" носи само негативи и тежести от административна гледна точка. Вземете прост пример - плащане на данък. За семейните, семейното жилище е на двамата, т.е. те дължат по 50% от данъка. Да, но това са два превода, т.е. две такси. А банково облужване? За всяко нещо трябва да ходят двамата да си загубят времето в банката, само защото са имали глупостта да подпишат една хартия... Еми... мерси, ама да ме хванат за ...

Пишеш глупости.Винаги единият може да плати,а като не щеш такси-плати на гише.И ако това са ти аргументите против брака,нищо чудно да си я стара мома,я стар ерген.

Извинявай, какво ти пречи ако се обичате и се разбирате да живеете без да ви е опявал поп (преди да сте умрели) и да ви е мрънкала общинска служителка с насълзени очи? Брака е създаден за даване на публично обещание с цел да не се отметнеш после. Това е било във времена, когато не е имало писмени договорки и хората не са били образовани. Аз лично си държа на думата и каквато съм обещал си го изпълнявам, независимо колко ми е неприятно, независимо, че го няма на хартия. Едно нещо не мога обаче да понеса и то е това, което променя този устен договор. Това е липсата на уважение и вяра в другия. Но практически това разваля и браковете... И... какъв в края на краищата е смисъла на брака? Обикновено като се прави нещо, то трябва да има смисъл за тези, които го правят.

Браво, много смислени коментари сте написали за брака.

Естествено, че ако вярваш, че едно "ДА" магически ще направи всичко розово, ще се разочароваш. Бракът не се получава от самосебе си. Трябва да си подготвен, да имаш реалистични очаквания и да инвестираш в него. Ако го правиш, бракът ти ще е най-хубавото нещо, което ти се е случвало. :)

1 бг маика ме втрещи като ми каза че 27г и дащеря нямало нузда да работи,а да си тарси богат сапруг да я храни!!!!!!!................за сазаление повечето са като нея1

Ти ме втрещи с неграмотността си!

Ти да не си 15 годишният син на тази майка...добре го докарваш откъм грамотност, ашколсун братчет.

Бракът сам по себе си никога не е осигурявал стабилност на двойките. Двойките сами си я осигуряват, ако се обичат и знаят защо са заедно.

В статията ясно е казано, че става въпрос за бракове, които са сключени прибързано, необмислено добре и под влиянието на някакво си събитие, което при нормално интелигентните не би оказало влияние върху вземането на решение за каквото и да било! Но при британците интелигентността е рядко срещано явление...

E, не знам и вкъщи имаме много разправии с мъжо. Но като се замисля , пак бих се омъжила за него. Като се замисля бракът е пътуване, а не някаква цел.

Да, постоянно се пише против брака.явно целта е хората да не се женят когато има любов и разбирателство има и хубав брак когато брака е сключен само за материални цели или пък с идеята да се родят деца че другите били имали и те също искали - не става трябва всяко нещо да се прави по задължение и с преследването на някакви цели

Дааа, брака е институция той е съюз и договор и е създаден за богатите и властимащите! На пролетария и влюбения не му е нужен брак и затова той живее в безбрачие...

Умишлено ни се внушава вредата от брака. Целта е да се срива семейството като основна клетка на обществото. Бракът вече е демодирана процедура. Това е пътят към оциганяването и сриването на една нация. толерира се царството на старите госпожици и безбрачието.

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА СЪС СТАРОМОДЕН !

Да се руши семейството и бракът е даже много грешно, което хората подценяват и всички ще си платим с новия тип бракове т.н. ЕДНОПОЛОВИ. Не лъха ли на МЪРТВОСТ, ИЗОПАЧЕНА ЛЮБОВ?

Физически - еднополови, но духовно? Доста плитко е човек да съди за нещата единствено по това, което вижда... не съдете хората, без да сте минали по техния път...

Абе айде да съм имал съмнителното "удоволствие" да съм бракуван в продължение на 8 дълги и тягостни години (или поне последните 75% от това време). Знам по какъв начин променя хората. И понеже не си бях научил явно урока, пак се пробвах, но този път промяната в човека дойде още преди да се сключи брака. Толкова си беше повярвала горката, че ме е хванала за топките... Е, мерси... Сега си живея без брак, имаме детенце, два апартамента, две коли, следващото детенце е на път и изобщо не съжалявам за избора си!!! Брак ли - нЕкой друг път и то без мен... Тази "институция" няма НИКАКВИ предимства, но навлича куп условия и допълнителна бюрокрация във всяка една насока. Отделно не гарантира нищо на никой, защото човек решил ли е да се раздели с човека до себе си, ще намери начин да го направи, ако ще и папата да му отказва развод... Един хубав пример за това е оня льольо - принца на Англия, Чарлз.

Какво лошо има да си "стара госпожица"? Ние-"старите госпожици" сме еднакво "пълноценни" както омъжените дами. Че някои "стари госпожици" не сме "създали поколение"? Зарежи тези соц. или ком. изцепки. Каква е връзката между раждането на дете и брака?

Връзката е поемането на отговорност, ангажирането и привилегията да правиш планове за до края на живота си. Освен това детето ти няма да е копеле.

Нещо си се объркал драги. Именно циганите поголовно се "женят" според техните традиции и ритуали и благодарение на това във всяко семейство има по 7-8 чавета. Ако се оциганим, то не е защото нормалните хора не искат да подписват измислен договор. Бракът е остаряла илюзия, която намира все по-малко приложение в съвременния свят.

Тъпо заглавие.....мисля, че авторът на статията е трябвало да я наименова "Бракът не гарантира безгрижно съществуване на съпругата"

БРАКЪТ Е ЩАСТЛИВ, ТОГАВА КОГАТО СЕ ЖЕНИШ ЗА ЧОВЕКА КОГОТО ОБИЧАШ!!! Това твърдение съм го изричала милион пъти - но за времето в което живеем бих добавила и това, че трябва да имаш и свестни родители, които да ти помагат почти във всичкои не на последно място - ПАРИТЕ...ако липсват - стават проблеми.

Точно тези бракове са нещастните. В началото всички са си мислили, че се обичат, а и статията точно това казва.

Нищо чудно, че бракът ти се струва розова песен, та ти изобщо борила ли си се някога за нещо в мизерния си животец? Като чуя някой да реве, че родителите трябва винаги да помагат с каквото могат и най-вече с пари и космите ми настръхват! Ега ти извратеното чувство за семейство имат някои хора!

Скъпа, в България нещата са така-родителите помагат докато могат, след което децата им сменят памперсите. Или ти си от Париж?