Най-необичайните американски имена за 2013

Американският сайт "BabyCenter" публикува списък на най-необичайните имена, които родители в САЩ са дали на децата си през отминаващата 2013 година.

Обратно в новината

Коментари - Най-необичайните американски имена за 2013 | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В родилния дом преди години се засякох с една жена, която искаше да кръсти момиченцето си Грозколина - на двамата дядовци Грозьо и Кольо. Главният лекар на отделението така я разубеждаваше, че се чуваше на целият етаж, но родилката не отстъпваше. От санитарка по-късно разбрахме, че докторът привикъл двамата дядовци и ги разубедил да кръстят така момиченцето, за да не става за посмешище един ден. Дано се намират и днес такива лекари, които да помагат на беззащитните новородени не само с акушерските си умения!

Имената на детето в родилния дом се записват от таткото. Там поне родилката няма думата. Имаш някаква грешка.

От таткото се записват, ама друг път-))

повечето от иментата не звучат никак смешно на англииски- иворъ, на приемер, т. нар. слонова кост си е напално нормално име. колко деца в бг се казват явор, зумбул, желязка, и т.н. сащото е и с тулип- лале. ние нямаме ли си невена, роза, виолета, зумбул и божур/а? хаиде стига глупости. а за потресаващото име страхил? как мислите, че звучи на англииски? абсурдно, разбира се, сцаръ. да добавям ли здравка, камен (що за име? стоне? макар, че на нас ни звучи напално нормално), златка, сребра, дяманд (героят на ласкин в дунав мост), гаитана, румяна (как бихте го превели- ред чеек? червенобуза?) хаиде, моля ви се. смешни са имената на звездите като блуе ивъ, аудио сциенце, беар, и т.н. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

така, така, посмяхме се с коментарите, чакаите сега да уточним името с давките. давките вриглеъ'с са крастени на фамилята прозиводител, които са америцанскят варянт на италянците ферреро, или нещо такова (сетихте се, нали- прозводителите на тик-так). има и стадион сас сащото име в чицаго, които е и една от забележителностите на града- пак носи името на този клан. така, че, по-скоро давките носят името на хората, а не обратното. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно изключително странно име, което съм си татуирал на едно странно място - WENDY

Това е тъпо. 1. Ямайка започва с J-не с Y.2. Със сигурност много рядко виждаш повече от първата буква. Have A Nice Day!

Владилен - съкратено от Владимир Илич Ленин Арлен - съкр. от Армия Ленина Велиор съкр. от Великая Октябрьская революция Гертруда от герой (героиня) труда Ленслав от Ленину Слава Марлен(а) от Маркс и Ленин Реални руски имена

Прави впечатление, че познаваш някакви неизвестни за нас руски имена и произхода им. Странно. Още по странни са примерите ти - Гертруда е някакво немско ( мисля ) име и не може да произлиза от "гериня труда' , защото е много по -старо. А Марлен(е) Дитрих - и тя ли е на Маркс, ленин ? Жалък си в тази си злоба ли, що ли, ще се удавиш в собствената си жлъч!

ахаххахахаххахахаххаххахххахахаххааахаххахаха Каква злоба, каква жлъч?? Имената са взети от статия в руската уикипедия, а Гертруда и Марлен да, стари немски имена са, но руснаците, които са си кръстили децата с тези имена по времето на комунизма, са го направили не защото това са германски имена, а защото съвпадат със съкращението герой на труда или Маркс и Ленин. Откъде ти хрумна, че изброяването на няколко реални руски имена е подигравка и злоба към руснаците??

Обръщение от ЕК към американският ба(ей)би център - да сте си загубили дете на име КриСТАЛИНКА?

а пък в испания някои от женските имена звучат много мъжествено-монцерат(на глезено и викат монце), ремедиос?!? а мъжките рафа, пеп, борха, на игнасио му викат начо, хосе мария(мъжко име-на глезено му викат чема), на франциско на глезено му викат пако?!? къде е франциско, къде е пако. измислици премислици. отврат.

Аз пък падам от смях, като чуя тяхното Педро. Виждаш табела с улица Педро еди кой си и бухваш в луд смях

Ми Пако спрямо Франциско е точно толкова смешно колкото и Жоро спрямо Георги, или Женя спрямо Евгения, и т.н Като вземете да се подигравате на хората, първо си погледнете вашия двор.

жоро, защото георги на английски е жорж, чпо-има логика.

Или пък Димитър, а му викат Митко, Мите...

Лично познавам момиче на име Пепеляшка...в началото буди усмивка и шега, но повториш ли го няколко пъти момичето се засрамва... Не омаскарявайте децата си с такива имена, скъпи родители...

Скоро в "Сделка или не" имаше участничка с име Желана...

това е старо име, чувала съм го няколко пъти преди

И аз познавам една "Желана" - дъщеря и сестра на известни адвокати, да не цитирам фамилията, жената не е виновна.Брат й пък носи името на известен древен пълководец!

А при Гала вчера имаше една Филмена

Няма нищо необичайно в имената Ванеса и Патрик!

А какво ще кажете за името АТОМ?

Оффф, присмял се хърбел на щърбел... Нашите родни селяни кви имена праскат на децата... ама хайде, нали все гледаме в чуждата паница, нашето е винаги наааааай-доброто!

То си пише, че е американска класация, но нищо, те там нали са много велики трябва да ги защитим. А, да, и не съм чул някой роден селянин да си кръсти детето хотдог.

Явно не си на достатъчно годинки :) Че имаше бая народ преди време, с молба да си смени името, щото е усмиващо или там квото... Една Маратонка примерно...

Ако някоя двойка янки си кръсти чавето Катюша - наистина ще бъде оригинално!

Какво му е на името Шерлок ?

Елементарно, Уотсън

Синът на Ричи се казва Рори Дартанян /сигурно като порасте ще стане арменец/, а дъщеричката му - Отъм Есмералда.

БЛекмор-Blackmore!

"в списъка намериха място два Хотдог-а", а някоя пържола, по възможност пилешка...

Nina

то не че ние си нямаме тук такива "необичаини" имена!!!

Прав си Кучи Гъз, прав си!