Люси Дяковска: В България ми е трудно

Певицата винаги подчертава, че се чувства българка, въпреки многото трудности, които е срещала и продължава да среща тук.

Обратно в новината

Коментари - Люси Дяковска: В България ми е трудно | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярата ли щяла да помогне на нацията?Коя вяра?Православната ли?Защото ти нямаш нищо общо с нея...та,чак и съвет даваш!

Православната вяра не може да помогне на хората, защото е тотално дезадаптивна към външния контекст. Не може да даде на хората ясна, недвусмислена морална. Подкрепа, в която няма опити за емоционална матипулация, а безусловно позитивно приемане. Това, за което някога е говорил и самият Христос.

Така е .В България цари тотален хаос ,непрофесионализъм,корупция,рушвети,негативна енергия,мизерия,болести,некоректност,злоба,алчност,мързел.

Нито съм се задавила от злоба ,нито целя на посоки.Отдавна мина времето,когато не беше лесно да се пътува зад граница.Света с новите технологий и транспорт е едно голямо село.Но факта,че сте родоотстъпници остава.Че си неблагодарна,също.Те са те държали гладна и не си ходила на лекар и училище до 25г,когато си заминала.Разбираш ли какво е разходи и инвестиция или там ги броите на дудуци направени и офиси заметени.Жалки сте.Знам,че доста хора от вън ще ми сложат минус,но това не ми пречи.И можеш да си сигурна,че злобата е само в твоята глава.Както казах,кагато човек има грях,той вади другите зли и лоши.Живейте си както намерите за добре.Но понеже повдигна въпроса за Църквата,сама тази вечер ,честно си отговори ,истината.Не държа да се налагам във форума или да се правя на интересна.Един съдник е Бог.Но истината е дадана в 10 заповеди,които всеки знае.Лека вер и ползвай латексови предпазетели,дали за ръкавици ,дали за друго.

И ко стана сега "психи-ка" имаме, обаче, душа нямаме.

люси и аз така мисля като теб и за това, подобно на много българи, не се връщам в бг. родината ми е много мила, но като се върна нямам никакви преспективи. аз не мога да мизерствам само защото съм се родина на някакво място. никой няма да ми плати сегашната ми годишна заплата от $130,000, медицинските услуги са под всякаква критика, а корупцията и престъпността са фрапантни. просто не си заслужава. така че само за едното название"родолбка" няма да стане.

Ей сИсИ какво работиш , кажи и аз да го захвана. Много добра заплатка взимаш...:) Къде ги раздават тия пари...

Ади,първо да си оправи руното на главата,тогава да раздава акъл.

Какво има да му оправя? Баси добрата къдрава коса има, като цяло е много красива жена/на живо съм я виждала/ и е жалко да не си пръсне гените. Но ако наистина е била изнасилвана тук - еми право е момичето, нормално е и психически да се потиска, а ти яж лайна!

МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...........- ОТВРАТ;

Като човек над 20 г живееe в чужбина разбирам не само Люси а всеки . 1, След 1990 г ни гледаха като машина за пари , но никои не питаше каква е цената . 2.Когато си в друго русло , приемаш манталитета, променяш възгледите си от страната в която си ,но Родината е една - там са твоите корени и нормално милееш, 3. В България доста изкривено е представянето на живота в ЕС , да може да получаваш но и разходите са големи , може да се устроиш но има някои моменти- възраст , език , професия и все пак макар и женен там ти си чужденеца Медиите раздуха но в неправилна посока колко взимат там а ние особено това говориха лекарите , Но дали ние отговаряме на техния стандарт е друг въпрос , Крайно време е ние да помислим за родината си , не някои а именно ние следва да осъществим реформата , все пак ние сме хора с опит от вън , можем да дадем много и да не чакаме някои от вън или някои помислили се че са величия че могат да оправят нещата - не не могат , само с общи усилия можем да променим България .

това саздание с неопределена сексуална ориентазя - кога стана голям капазитет в чоу бизнеса, кога започна да дава акал и по политическите проблеми в балгаря. гранизите са отворени - като не и харесва тук - може да отиде кадето си пожелае. непрятна личност! и престанете да я лансиирате по разни юрита и др. подобни . има много по-компетентни и с по-големи зенности от нея!

А теб като те чета си личи, че си гордост за нацията ни - такава грамотност и начетеност рядко се среща.

Прави впечатление, че Люси е изключително непосредствена и директно изказаното мнение за това как чуства нещата, не би трябвало да дразни. Наистина неуредиците в нашата страна са много и преодоляването на всекидневните изцепки отнемат от съзитателната енергия, която човек може да впрегне в друго....

хора, разберете лесно няма! кадето и да живее човек, ако иска да му е лесно и нещата да си стават така от самосебе си ще е нещастен цял живот.кои каквото прави за себе си го прави!

Лесно няма, ама я няма и тая проклета българска злоба и лошотия. Тука се трудиш и кОр, в Германия си оценяван, примерно. И нека уточним, че тя никъде не злослови за българите, а гледай какво се изсипва... гледат я с лошо око, защото има друга сексуална ориентация, ми айде да го преживеем вече, момичето е толкова широко скроено и добро, просто й личи, че е готин човек.

По-скоро ПРЪЧ!!!!!!!!!!

К О З А !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Приятели, искам само да направя едно обобщение, гледайки коментарите тук - мога да ви кажа, че почти всички български емигранти милеят за България, както и самите българи в България. Не виждам лошо в това човек да се премести да живее на различно място, да опознае чужд манталитет, да си подобри езика и да се развие кариерно. Но нека и също така да уаважаваме и тези, които се връщат в България и да не се отнасяме грубо към тях. Истината е, че трябва да уважаваме техния избор, както и фактът, че някои от тях (включително и аз) сме отишли в чужбина абсолютно сами, започнали сме от нулата и сме се борили за просперитет. Смятам, че обмяна на опит с такива хора би бил ценен за всички, както и съвместната работа и това да се учим един от друг, вместо да се караме, да заемаме различни страни или да обясняваме къде животът е по-добър. Истината е, че животът е добър там, където човек е щастлив - дали ще е в чужбина или България, няма значение. Важното е, че имаме избор, за което трябва да се радваме и нека се опитаме да бъдем малко по-толерантни, все пак всички сме българи и трябва да се обичаме.

Мила Люси, ела да те бодна веднаж за да се почувстваш истинска жена и вече ще си с друго мнение за България. Тия шваби направо са те объркали много. Това което ти липсва е здраво клатене и нищо друго. На теб за какво друго ти трябва енергия, ти всичко си имаш !!! Кат не ти уйдисва ГО ХОУМ в Германия !!!!!

Пешев, ти откъде точно я гониш? Да не е дошла у вас?

Ох, и аз не знам какво да правя, постоянно мисля в коя държава, къде и как да се евакуирам? Тук няма да се оправи още двеста години.

Люси,като ти е трудно що дириш тука.отивай си в Германия.тук само взимаш хонорари и лишаваш нашите съграждани от тях.

Кои точно наши граждани са лишени от хонорар? Халваджанци, Ники Кънчевци, Фънкита - Мънкита, Алесандри разни и прочие. Ми то пак същите дето взимат хонорари от други места.

И на нас ни беше трудно да гледаме лезби-боклуци като вас с оная злоба в едно предаване , ама - нейсе.....

Дека са ти плюсовете бе, охлюв?

Но не мрънкаме. Ако има предвид ориентацията си, има добри санаториуми и психиатри, да се лекува и да не пречи на повечето си съграждани. Едва ли е жертва на сегрегация, гледаме я навсякъде и по всички журита и канали. Айде стига вече сте ни навирали "проблемите" им, а на наште кой и кога ще откликне, хората няма какво да ядат, те тръгнали да се правят на жертви на нещо си..... Да ги имам във "ВИП"-овете.

Бях на гости при семействата на децата в САЩ - смених полета от Вашингтон в Амстердам - понеже съм тежък инвалид на летищата ползвах асистент , който ми помагаше на ръчния багаж и настаняването в самолетите . На Амстердам обаче имаше някакво объркване и докато служителката го уреди се забави отиването към самолета - чакащите пътници бяха основно българи - и като започна едно мърморене , кой разбрал , кой не разбрал викаше - " Е заради такива ще чакаме ! " Като , че ли самолета щеше да излети без тях ! А момичето просто си вършеше стриктно работата за , която е назначена ! В интерес на истината трябва да кажа , че на тръгване организацията на аерогара София беше перфектна ! Защо ли ?

И на нас ни е трудно тук. Щот си нямаме кафенета като тебе. Представи си какво е да живееш в страна на фашизоиди със 200 лева пенсия?...

Направи си, да те е спрял някой, боклук такъв!

Ето това е коментарът, описващ манталитета на нацията ни! Като съседката ни, която стояла цял ден и треперела от злоба, докато майсторите монтирали климатика на НАШАТА СИ стена... злобеела, че ще й бучи/а тя е глуха, климатикът е безшумен/... момчетата се хванали за главата. Идваме ние, тя трепереща от злоба ни посреща с думите "мааа, и аз искам климатик... " Те и тоя клефук! Няма и да си имаш кафене, мърльо!

ква е тая коза?!

Организмите, които функционират в България като на Запад хеле пък Германия не с амного, разбираемо яе на Люси и липсва тази супер подредена страна Германия, аз съм от 10 години извън страната, признавам много носталгия изпитвам, НО достатъчно е да постоя в България за седмица ..и след това ми отминава бързо всияко и бързам или към терминал 1 или към Терминал 2 зависи от билета иили към Калотина, ако съм с кола....после като постоя малко в чужбинско и пак ме наляга тъга, пак си идвам в любимата София и така, абе не е лесно да си извън България , но пък и в България има още много да се желае и да се промени..

С една дума, си нещастен цял живот. ;-)

много съм си щастлива даже, просто съжалявам , че докато съм жива България няма да има шанса да стане наистина Европейска страна , а в България има толкова умни, приятни млади хора, такава хубава природа, девствена, хората са така работливи, само дето гласуват явно все за грешните политици и управници....

И Люската съм я виждал по летищата... не е много усмихната, че тръгнала да ми говори за хората в градския транспорт. Те щото в Германия много са усмихнати в трамвая ;)

Колко плювни по Родината! Не ви ли е срам? Какво направихте вие всички негативно пишещи за България? Нищо,нищо..........Само искате, искате. Ами тогава работете, не давайте подкупи, бъдете коректни, не лъжете, не правете далаверки......................

Въпросът е, че в България 98% от обкръжението е от далавераджии, корумпирани хора, изобщо хора, които гледат да те прецакат и да ти вземат максимално много пари за сметка на качеството. Много е трудно да функционираш нормално така. А и дори и да искаш да работиш нормално, пак е трудно заради хорските глупостил

Аз пък бях във Финландия и то не като общак, а си бях шефче и заплатата ми беше като техните... Бях изпратен за година, така че първата година не мислех, просто си вършех работата. Като мина годината шефа каза - браво Пешо сега, ако искаш стой, ако искаш си идвай... Ами изкарах точно 2 месеца и на третия му звъня и му викам шефе ще си идвам... и си дойдох макар на 4 пъти по-ниска заплата... и съм доволен... ако река пак мога да ида, ама не ща...

Под всяка статия българи наричат родината си Булгаристан, кочина, пишат колко е зле тука, как шефовете им ги лъжат и не се отнасят добре с тях. Идва Люси и казва, че се сблъсква с некоректност, и всички българи изведнъж стават патриоти, родолюбци, а тези същите проблеми, които имат и те, и Люси, всъщност вече не важат; "като не ти харесва, се махай" казват, т.е. изведнъж нямат нищо против да живеят в кочина. По форумите пишат, че нямат пари, беднотия, мизерия; когато някой емигрант получава хилядарки евра, всички в куп му се нахвърлят и го обявяват за родоотстъпник, защото той не е заедно с тях в "кочината". И изведнъж се оказва, че парите не са важни, че човек трябва да живее в "кочината Булгаристан" без значение какво е положението тука. Щизофренията е пълна.

Булгаристан обикновенно пишат емигрантите или тези дето призовават да се емигрира. Същите тези които непрекъснато дават съвет как и къде да се живее. На тях като им пишеш добре защо се месиш там дето уж вече не те интересува, почват да ти обясняват колко си тъп че си избрал да живееш в България. Все едно ние които живеем тук не знаем какви са недостатъците и защо все пак сме избрали да останем. Както те не искат да ги укоряват че са избрали друга страна различна от родината си за да живеят, така и ние които живеем тук не желаем да ни укоряват че сме в България. Иначе много тънкообидни като кажеш, що се месиш стой си там, нали те устройва. Ако са искали нещо да променят в България, чрез коментари в бг сайтове няма да стане. А истината е че действително родината е една и част от теб винаги ще копнее за нея. Затова тайничко си четеш новините от БГ и си се самоубеждаваш колково вече не ти пука за нея. Но голяма част от емигрантите биха се върнали обаче само когато по незнайно какъв начин нещата в България се оправят. Кой ще ги оправи не се знае. Люси е абсолютно права за едно, че в там където е живяла всичко е подредено и се спазва, не може да не го е знаела когато е решила да развие бизнес в България тук е трудно да , а хората нямат пари за това което тя иска да отвори. Или стиска зъби или се отказва.

Провокиран съм да взема отношение относно изразеното мнение на участника във форума под името "От чужбина".Родината е една и тя е тази държава където индивида е роден,пък колко и да е разочарован човек от нея.Новата Ви държава ,която припознавате като "Родина" за Вас и Вашата майка е само една на този етап гостоприемна страна а Вие добре уредени ЕМИГРАНТИ. А до колкото съм чел и слушал в USA в Манхатън имало някаква паметна плоча на емигрантското движение на която пишело ,че няма регистриран емигрант който да не е плакъл по родината си.

Приятелю,кажи им го по-просто.. Като песента в "Крадецът на праскови" ТАМО Е МАЙКА МОЯ, ТАМО Е ЖИВОТ МОЙ Но нека повторим - всеки човек решава за себе си! Ако са те там добре- така да е! И да са живи и здрави!

Съжалявам да спукам розовия балон, в който очевидно живеете, но аз съм в чужбина от 15 години и нито един път не съм плакала за родината си. Прав сте, че човек има една родина, но това не означава, че е длъжен да изживее живота си в нея. За мен лично е по-ценно и важно понятието "дом", тъй като то олицетворява личното ми щастие, удовлетвореност и степен на реализация. При положение, че родината ми отдавна не е мой, не виждам причина да преживявам напускането й като екзистенциална драма. Всъщност, доволна съм, че съм далече. Колкото до казаното от Люси, няма как да не се съглася с нейното мнение. С малко думи е успяла да синтезира нагласите в съвременна България.

Емигрирайте!

емигрирахме ,колко пъти вече...никъде не ми харесва...как е в канада? ти случаино да си single?

важното е да си мотивиран

single съм, да. Искаш да се уредиш и ти ли?

Чак пък толкова... И аз съм бил в Германия доста, и в България съм бил, не мога да кажа, че едните са по-намръщени от другите. Германците са просто по лицемерни.

Прав си, в Германия много по-трудно намираш "приятели за цял живот" след един час на масата... Защо в България бъркат да си възпитан с това да си лицемерен, идея си нямам. И как точно тази не-лицемерна нация, като нашата го е закършила толкова?? п.п. И аз съм в Германия и говориш пълни глупости, пич.

Малко сложно му го каза на пича и не очаквай да те разбере. Виж ако беше казал "а наздраве" ...

Типични българи! Веднага да се заядът, веднага да обидят, не уважават мнението на другите, все те знаят най-добре...май е права Люси, проклето племе сме.

От това, което прочетох разбрах, че сте много посредствени. Все навън ви тегли, плюете българите, в чужбина било добре, ние сме намръщени, злобни, завистливи и т.н. Но сте българи, нали? Значи и вие сте такива. Защо не правите тук това, което правите когато отидете навън? Да спазвате правилата с една дума? А чужденците не говорят така за народа си, както вие правите. Като не ви харесва се измитайте, да останат само свестните и стойностните хора, мързеливи мрънкалници не ни трябват!

Ти пък ако си от свестните и стойностните... То това е проблема , че свестните и стойностните заминаха , а останаха такива като теб

Мисля, че е безмислено, позовавайки се на собствения си опит, да се правят генерални оценки. И у нас и в чужбина има и плюсове и минуси. Зависи в какво обество си, в каква среда, с какви общуваш, какво работиш, какъв човек си и как възприемаш чуждото и своето. Всичко е субективно. Не мисля, че в България нещата са толкова черни, както много наши сънародници ги описват. В много отношения дори сме по-добре/добри. Аз пък знам за германци, които развиват бизнес в България и то от години. Така че, на който където му харесва и където му е по-лесно, но не съм съгласен с това масово плюене на България. Една страна имаме, трябва да се уважава. Да, тук е трудно, да, иска се повече усилие, от някоя икономически по-развита страна, но това не я прави задължително и райско кътче.

Прав сте, безспорно е така - философски погледнато. Ако задълбаем малко по отношение на "зависи"мостите. Нали всеки индивид по някакъв начин допринася за облика на обществото като цяло?! Не харесвам отричането на всичко българско, но не е ли редно да се понапънем малко всеки индивидуално в полза на обществото, за да го има това общество? Като обирам боклуците край блока, не е ли по-правилно да се наведат комшиите и всеки да вдигне по едно нещо, вместо да ме гледат одобрително и да ми казват къде е пропуснато?! За протокола - не изхвърлям извън определените за целта места...

взехте ми думите от устата както се казва,градинката пред входа не се пипва,аз съм се напънала сама и всички"браво,а така"ама непипват и се правят че не виждат мизерията.ако всеки започне да го е грия за привидно такива дребни неща няма да сме така,ама си вика "аз ли съм наи-глупавия"

Българинът, знае че си е зле, но мрази други да му го казват или да са по-добре от него :) И много обича да се обижда. Защо се обижда някой, дето работи на минимална заплата, не ми е ясно. Че то по-голяма обида от заплата му има ли?

На нас пък ни писна вече от пишман емигранти - дето се връщат после тук и ни разправят, колко сме зле - Люсито, миналата година беше онази дето си пиела кафето с Рики Мартин - СтеЛЛЛа Ангелова, сега всяка вечер ни натрапват невероятния хипер, мега секссимвол - българския Брус Лии - Антон Касабов, от телевизията - Силвена Роууууу - аман вече

Човек, емигрантите вкарват по около 3 милиарда на година в държавата. Абсолютно подкрепям Люси в изказванията . Не е казала нищо лошо за българите, тя си обича родината, но наистина е доста изнервящо, когато трябва да се справяш с администрацията и някакви лелки, които не могат да говорят правилно български се държат като малки богини, все едно животът ти зависи от тях и си изсипват комплексите върху хората. Да не говорим, че крайните срокове никога не се спазват. Кога сме построили и една магистрала в срок? Винаги има отлагане поради една или друга причина, никакво планиране и в много от случаите некадърен миниджмънт, който няма никакво желание да се учи от грешките си. Обичам България и българите, харесвам чувството ни за хумор, но смятам, че трябва да започнем да обръщаме внимание на детайлите, защото това единствено ни пречи да сме наистина добри.

Гледам, 3 малки богини са ти видели поста :))

"Оставям настрана некоректността и непрофесионализма в почти всяка сфера, а тук се сблъсках с много различни сфери и хора, с които трябва да общувам. Докато в Германия всичко е коректно, ясно и точно." Не зная тая от какво точно е живяла в Германия, но явно освен .утки да е лизала друго не е правила, защото думите и й са съвсем точни и коректни - да , само е объркала името на държавата вероятно е искала да каже Германия

Веселинке,бързото проговаряне не е признак на ум.Ти си поредното доказателство за това.От други твои излияния знам ,че си католичка.Родителите не се обвиняват-защото те са ти дали живот,ти си част от тях.Стеблото може без листото,но листото не може без клона.Родината е нещо свещено.Може и да пътуваш,но всеки е роден на определено място и при определени родители не случайно.На Малта какво точно работиш-хигиенистка,или олабваща дебели малтийци?За да работиш друго ти трябват отлични познания по език и тяхна диплома.Жалки сте,всички емигранти.Има хубав виц за такива като теб.Един отишъл в рая,обаче му било скучно.Поискал жени,алкохол.Пуснали го в ада.Така ходил и се връщал няколко пъти.Накрая поискал да отиде за постоянно.Като пристигнал пред ада-дявола погледнал документите от рая и казал-ти си за 3 ред,4 казан.На което човека възроптал,как казан,къде са пиячката и мадамите.Дявола отговорил.Не бъркай туризма с емигрантството.

Ако можеше да се анексираме към някоя по-хубава страна - САЩ, Швейцария, ...

Е, той нали американският посланик управлява.

Управлява, но заплатите си стоя български.

То и Пуерто Рико е "свободно присъединила се към Съединените американски щати територия" - ама дали са прокопсали? Ямайка в UK ?

САЩ със сигурност не е по-добра държава от Германия. Виж Швейцария е друго. Ако реша да се преместя в някоя държава от Европа, това ще е Австрия или Германия.

И на мен ми е трудно в България, въпреки, че цял живот съм живяла тук и все пак мисленето ми е като на германец. Ако може и ние да се присъединим към Германия, както Крим към Русия. С тоя български манталитет сами нема да се оправим, трябва твърда ръка.

Браво, позна - това е целта на медийното занятие, да се откажем сами от суверинитет.

Знаеш ли, мен много повече ме вълнува, дали някой е свестен човек, а не, къде е роден. п.п. Може и да не съм прав, но ме съмнява.

Тази където и да се появи и започват проблемите и. Преди няколко години не можеше да си намери партньорка в кревата и дойде в България. Сега пък най-после има креватна приятелка, но пак нещо не и е добре! Явно, че с пеенето не могат да се правят вече пари и се е отдала на кръчми и кафенета. Като, че ли проблемите и идват от негостоприемството на лезбийките в България!

И какви проблеми са се появили? Или май ти имаш проблем да чуеш истината...

Педераската, отивай си в Германия, като не ти харесва тук. Айде у лево.

Да, намерил съм друга родина, която преди всичко ме уважава като човек на света. И майка ми е уважана като такъв човек, но тук при мен. Един час не е дала от своя труд за тази моя друга РОДИНА, а получава 836 евро пенсия. В България за 40 годишен стаж получаваше 282 лв. Как и защо получава тези пари тук, ако искате можете да проучите. И никой не е казал, че бяга от Държавата, а от недъгавото управление. Да живея в мизерия заради шепа тирани на собствана земя - отдавна съм казал " Благодаря!" Разбира се, че истината боли, но не съм искал никой да ми ръкопляска, а споделям за невежеството ви, което ви дави дори по форумите. Ние може да сме според вас родоотстъпници, но сме преди всичко хора с достойнство. Тук работим, получаваме заплати, които вие там само може да сънувате, плащаме си данъците и сме уважавани. Не съм срещал такава неоправдана злоба към сънародниците, които са преуспяли в дадена сфера. Всеки труд е ценен и заплащан на точната дата, без да се бавят с месеци. Наистина започвам да се чудя на Люси защо е инвестирала в България. Не мисля обаче, че ще е за дълго. А вие там родолюбците по - добре ще бъде да се захванете да браните собствените си интереси, отколкото да хвърляте злъч по форумите. Но наистина пусти манталитет!!!!!!

Е, ако си толкова щастлива, няма да си губиш времето с такива излияния във форума. Явно си супер комплексирана. Пък и животът на майка ти е напълно жалък с тия 800 евра, с които толкова много се гордееш и парадираш. Много си жалка.

По вашата логика,Чуждопоклоннико,да се пита човек,защо Ботев и Левски са се борили за майка България,а не са се предали за някой златен грош и да си въртят броениците и да си приказват "Абе тва Българите гледай какви са злобни,как ни завиждат на свободния живот и новите чалми,само глей ти,глей и т.н. и т.н." Ей,помнети ми думите.Ще дойде време вие да искате да се върнете в България,Но на нас такива ГОТОВАНЦИ не ни трябват.

Ало, Родолюбеца... ти какво направи за тая страна? :) Почисти ли нещо, което не е твое задължение? Помогна ли на някой, ей така, защото можеш? Свърши ли нещо, за доброто на другите, без да чакаш отплата и благодарност? :)

А ти мен ме запомни, че ти казвам за момента, в който ще ни заградят с бодлива тел за да не замърсяваме континента, защото сме толкова долно племе, каквото надали е живяло в Европа. А вие повечето сте свикнали на кочината и дори не ви прави впечатление. Няма по-лошо от това да свикнеш с кочината.

Когато някой падне от кораба хората го търсят. Когато скочи сам - от уважение към него го оставят да се оправя! Така е решил човека - така е направил! Когато обаче се върне от някъде и започне да им обяснава защо е скочил и колко е хубав задгробния живот - бият го. И този път го изхвърлят те! Да ти е честита новата родина! Бъди жив и здрав и просперирай, но не реви по българските форуми.

Браво, Брад Варе, супер си!

Живота се състои от простички истини,общовалидни за цялото човечество.Първата истина от тях е,че майката е само 1.Втората е че Родината е само 1.Може да отидеш да живее при други хора или в друга държава,но те не са майка и Родина.3тата основна истина е-Не питай какво Родината е направила за теб,а ти какво си направил за Родината-на български има обида -нехранимайко.Жалки души,с манталитет на платени жрици на любовта са всички продали родина и майка за жълти стотинки.

Родоотстъпник с достойнство!?!? Бе, евтино я продавате България. Тези долари на колко сребърника се равняват. И колко си тъп си личи по израза "друга родина". Айде, помисли малко върху смисъла на думата "родина". Морални мутанти, това сте вие.

+++

Извинявай ама колко от вас и приятелите живеете и работите където сте били родени? Почти всеки е "предал" родното си място, но това не го прави по-малко българин. Същото е и за навън - да не е 53-та година, че да има гражданство и минирани граници?

Бе ти както си си избрал друга родина, що не си избереш и друга майка, с по-големичка пенсия. И още повече ще ти порасне достойнството.

Като казвате, че сте си намерили нова Родина, давате ли си сметка, че Родина е мястото, където човек се е родил? Не е ли фактът, че повечето български емигранти се "вписват" добре в новата обстановка, доказателство за това, че не манталитетът е проблемът ни, а условията, в които ни принуждават да живеем?

Ето и Люсито ви го каза - треа гледате по един пУзитивен начин на нещата, докато ви крадат, грабят, унищожават, унижават и се гаврят с вас. По-ведро, по-усмихнато, като французи, като швейцарци, австрийци ви искам. Ше ви слагаме чипа скоро май.

на проблема й, да си направи заведение на морето и да си общува с немските туристи - така хем ще е в България, хем ще е сред германци, но не обещавам всичко да е точно, по-скоро да научи за неподозирани страни от манталитета им.

Кога нашляпахте толкоз коментар, толкоз нещо за отрицателно време. Айде и аз да се включа тогава с една случка. Познато българче поработи сезонно в Германия канят го на рожден ден на германец в заведение. Подарък си носи човека естественно, ама накрая изненада и сметката си платил, щото така се правело там, всеки си плащал сметката на чужд рожден ден. Това много ме възмути, кви са тези работи, аз мислех, че се черпи за здраве то хората там и за това сметка си правят, сигурно затова и пари имат. :)

Що ми слагате минуси. Това си е абсолютно реална случка, не е измислена. Българчето си е пич, има много приятели тук, гот си карат, не е свикнало така за всяко нещо да се правят дребни сметки. Там няма да седне с компания и днеска той да почерпи утре друг. Няма такива случки. Всичко е разчетено до цент. Не се ходи по гости не се идва на гости току така. Това е. Друга дружка от 10 г. живее там, каза няма такова нещо да пазят чисто, яде германката банан и хоп обелката хвърля пред краката ти, веднага изкача шиптара и почиства, затова е чисто. В общи линии не са широко скроени хора, но пък има ред това е. Ако ви кефят такива хора, такова ежедневие и такова обкръжение значи там ви е мястото. Ако ли не ще ходите като българчето да поработвате и после обратно в БГ щото му е кеф тук да си харчат парите със семейството. Пък дай боже да си намерите добре платена работа в БГ най добре, няма да ви се мърда от тук. Мен пък българите ме кефят, повечето ми познати са много готини хора. Доста богата обща култура, сръчни и пъргави, професионалисти в работата, с каф да седнеш и да си говорите за какво ли не. Абе хора от моята кръвна група българчета.:) Да не беше тая пуста мизерия по отношение на доходите и работа, тук цена няма да има.

Голям сладкодумец си. Та що казваш тук било такава голяма мизерия? Световна конспирация, илюминати ... нещо друго? Космоса ли ни е крив?

аз пък обичам да си плащам сама сметките . по-добре да см на червено и да разчитам на кредитна карта отколкото да звъня на някакъв идиот-милооо ,харесах си едни обувки...

За какви обувки говориш? Аз ти пиша, че тук се приема черпиш за здраве защото имаш повод да се повеселите, не за да си правиш сметката. Ти как мислиш германките дето масово са домакини, кой им дава парите за обувките? Тука средно статистическата българка и работи и семейство гледа и къща върти и пак и остава време да отиде на кино, да прочете книга, децата някъде да заведат,кво мило, кви обувки. Онези дебелани там в къщи седят и книга няма да отворят, те затова са и дебели сигурно, щото и не готвят ами си сурнат и децата да закусват във бързото хранене. Изобщо не коментирам някакви тукашни пикли дето само обувки са им в главата и постижението им е да намерят спонсор.

като не ти харесва....бегаи

за едно обаче е напълно права,абсолютен непрофесионализъм и некоректност във всяка една сфера...за съжаление ,всеки гледа да те излъже по някакъв начин.Все пак идвайки от подредена страна като Германия,където правилата се спазват,тук липсата на такива , прави впечатление...

ВСЕ ПО-ТРУДНО ЩЕ ТИ СТАВА