Природните ползи на цвеклото

Цвеклото намалява високото кръвно налягане, стимулира работата на черния дроб, жлъчката и стомаха.

Обратно в новината

Коментари - Природните ползи на цвеклото | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цвеклото е суперполезен зеленчук! Можем да сме щастливи, че имаме възможност по цяла зима да си го хапваме и то евтино!

Ех, Мери! Откъде разбра за цвеклото? В Лондон или още в България? Черния дроб..хммм, много алкохолни напитки си пила за да увредиш Ч.дробче...Айде със здраве и поздрави от една друга столица на Европа!

Рядко тъп коментар

Във Финландия се продават много вкусни салати от червено цвекло

отгоре поливат салатата с финландска водка

От листата на червеното цвекло става чудесна супа. Има вкус на спанак. И баница с листа от червено цвекло- също. От корена може да се направи сок.

Ето и нашата зимна салатка-настъргано цвекло (сурово), настърган морков, настъргана зелена ябълка, сух чесън, зехтин, балсамико и препечени орехи.Да ви е сладко, а ако сложите и малко медец още по сладко и здравословно.

Няма ли нещо вкусно, което да е и полезно? Само с гадории ли да се храним за да сме здрави? Напишете нещо за пипера, зелето, домати, лук, боб, леща все нещо които българина слага често на трапезата.

Цвеклото също може да бъде много вкусно, ако леко го завариш, нарежеш на дребни кубчета и смесиш с други зеленчуци - моркови и цветно зеле (също леко заварени), кисели краставички, авокади и едно сварено яйце. Овкусяваш със зехтин и балсамов оцет и става чудесна салата.

Mиличка, ако знаеш тази твоя много вкусна салатка колко ракийка изпива... Със съседа редовно ни я правят. Че понякога и съседката ни прави компания, да е жива и здрава ;-) златни ръце...и не само :-)

Ми то полезните неща са много по-вкусни от другите гадости! Всеки човек може да превъзпита вкуса си, така че вредните храни да не са му вкусни и да не изпитва нужда да ги употребява.

може и да се приготви по следния начин: цвеклото се сварява, нарязва се на кубчета, добавят се зехтин, сол, чесън и лимонов сок. Може да се добави и консервирана целина.. бързо, вкусно и полезно. :)

Че то направо е грях да кажеш на цвеклото "гадория"! Личи си, че никога не си го опитвал/а. Изключително вкусен зеленчук. Но ако си свикнал да нагъваш само вредни и калорични боклуци , няма как да харесваш полезните и вкусни храни като цвеклото.

Грешиш, опитвала съм го и ми е отвратително.Мъжа ми го яде редовно, но нито аз, нито децата го харесваме.

Аз също много го харесвам! Смесено с морков и магданозче, прекрасна салатка! А и други рецепти пишат хората, вероятно и те са вкусни!

И аз се присъединявам към тези, които не обичат цвеклото. За протокола - вегетарианка съм и се храня много здравословно. Просто има два зеленчука, цвекло и целина, от които се потрисам и така и не ги заобичах. Та идеята ми е, че ако човек недолюбва определен зеленчук, винаги може да го "компенсира" с други- при положение, че като цяло се храни здравословно, няма да има проблем.