Сигналите на тялото при стрес

Хроничният стрес е един от най-големите проблеми за организма. Ето какви сигнали и симптоми ни изпраща нашето тяло, за да разпознаем стреса навреме.

Обратно в новината

Коментари - Сигналите на тялото при стрес | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дърти глупости на търкалета!

Въй, чи аз съм се стресирал - май имам менструални болки.

Jeni

А де го доброто старо разстройство???

Стресът стяга хората и ги мобилизира, той е естествена защита на организма. Когато съм под силен стрес дори не мога да се разболея от грип. Отпускането е по-страшно.

Нека си остана незащитен, ако може :)

Този "стрес"/натиск, напрежение, за който ти говориш е в рамките на адаптационните възможности на индивида. Разбира се, съществува стрес, който надхвърля тези възможности. Колкото и да се "стягаш", като те подложат на натиск от 200кг., ще почнеш да препращяваш, изпращяваш и препръцкваш. Ако ти сложат 300 ще бъдеш смазан, при 500 напълно унищожен. Ако ти гръмне атомна бомба над главата, все едно, че не си съществувал никога. Тъй че по-полека със "стягането", че да не превърти резбата...

Четейки статията, разбирам че 100% от населението е подложено на стрес. Всеки има най-малко един от изброените признаци.

да така е важното е да не изпадаш в паника, а ако може да не се вземаш на сериозно.

Ами нямам нито един от тия :)) Въпреки, че може и да ми се разминават менструационните болки, само защото съм мъж. ;) Обаче всяка сутрин провеждам вътрешен диалог, че трябва да отида на работа....

Статията е тъпа, като повечето джурналиСки драсканици. Но идеята е вярна. Само тя! Другото е пореден бълвоч! Всеки да се замисли сам за себе си. Да си види кусурите и на кого се кланя и слугува. Ако намери сили да се поправи, ако ли не - бавна и мъчителна смърт ... Жалко, тъжно, гадно, ама вярно ... не бъдете слуги на Дявола - в лицето на банки, институции, кметсва и други васалитети. Бъдете себе си. Много е трудно днес, но не е невъзможно. Всеки да си намери пътя сам!

На 40 години съм, но така и не разбрах това клиширано изречение "Бъдете себе си." какво трябва да значи. Всеки е себе си, не може да избягаш от себе си просто няма как. Да си мошеник ,лицемер, двуличник пак си си себе си. Някои хора просто са си такива. По тъпо нещо от "Бъди себе си" човек не може да каже.

Виж сега - само защото не разбираш нещо, не означава че е тъпо, и дори и да си на 100 г., не означава че си помъдрял. ;) Да си мошеник, лицемер и двуличник, не означава че просто си си такъв. Това е РОЛЯ, или по-точно една от ролите, които изпълняваш в обществото, за да оцелееш, защото погрешно си разбрал оцеляването. Да бъдеш себе си, означава да се стремиш непрекъснато към самоусъвършенстване и да даваш най-доброто от себе си, защото това е пътят на човека!

Дрън, дрън. Да бъдеш себе си за 75% от населението значи да гледат ТВ по цял ден и да има нещо сладко или солено за ядене пред телевизора...

Точно обратното! Да бъдеш себе си означава да се приемеш такъв, какъвто си и да не правиш нищо повече. И Пенка кЪрибското тяло с незавършен четвърти клас се гордее с това, че е себе си, въпреки че НИКОГА не е чела книга, виждала била май, ама не е много сигурна. Затова, не се оставяйте да бъдете себе си! Бъдете най-доброто, на което сте способни!

Следващ признак: пролетни свръхсърбежи тук и там, особено там. По-нататък: все си мислиш, че ти завиждат и не си достатъчно добре оценен и платен, за което са виновни другите. Още: започваш неочакване да разбираш и да се занимаваш с политика, като няма с какво друго градивно......

Много информативна статия.

никога не съм изпитвал менструални болки...

то и аз да ти кажа. нищо, че съм жена.

И за това трябваше проучване, неимоверен умствен труд , учени , НАСА, БАН, Е-БАН/А, НЕ-Е-ЕБАН/А... А нещо за топлата вода има ли?

Явно модерното име на моят ПМС е стрес