Опасни продукти дебнат от кухненските шкафове

Кухненското шкафче обикновено е натъпкано с 57 продукта, 13 от които е много вероятно да са с изтекъл срок на годност.

Обратно в новината

Коментари - Опасни продукти дебнат от кухненските шкафове | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЪЪЪЪЙЙЙЙ,голяма новина!Ама че пълнеж за рубриката.

Храната в българия е с много лошо качество. Това са отпадъци от големите вериги, които си прочистват магазините в европа и ви предлагат боклуците си. А булгарските мутробизнесмени купуват на безценица хранителните отпадъци от европа и ви ги продават прескъпо за да правят пачки.

Ако не Европа, поне България пиши с главна буква ЕЕЕЕмигранте.

Евтината храна НАВСЯКЪДЕ по света е с лошо качество. Евтината храна по търговски вериги в България по нищо не отстъпва на евтината такава във Франция, Германия, Испания и пр.

Въх, опасни продукти дебнат от кухненските шкафове!!! Пазете се! И мен ме дебнат десетина ножа от едно чекмедже, винаги съм нащрек, докато минавам покрай тях!

xaxaxaxa

Мен пък не ме е страх. Викам Асен Блатечки

Фризера отдаавна го ползвам като шкаф.Хладилника ми къта мухи и хлебарки най-вече.Статията ви вони отвсякъде.Подигравате се с хората!Колкото до срока на годност,те в самите заводи си ги препечатват,а вие си им вярвайте после

Продуктите са произведени. Ако никой не ги купи от магазина, в крайна сметка все някой ще трябва да изхвърли тези продукти, така че е според въпроса с намаляването на изхвърлени продукти.

Проучването разкрива още, че освен кухненските шкафчета, хладилниците и фризерите също са натъпкани с негодни за употреба замразени продукти. За подправките съм съгласен,че понякога се застояват повече от необходимото .Обаче колко от потребителите могат, да си позволят нещо в хладилника или фризера да застои /ако изобщо има какво да сложат там/?

Не изтичащият срок на годност е най-лошото, а натъпканите с оцветители, набухватели,стабилизатори,консерванти,пшенични фибри,глутени храни , както и остатъчните отрови от стимулантите, анаболите, антибиотиците и лекарствата , с които са тъпкани прасета и пилета , за да наддадат бързо на тегло. Там е проблемът, приятелю.Червеното месо отдавна е пълна отрова, освен , ако не си отгледаш прасето сам. Вместо месо ям коприва, тя е даже и по-слина от месото, чувствам се здрав като бик.А ти си яж скапаните отровни кашоци, оцветени грозни и отровни салами, кисели сиренета, и кашкавали, оцветена лютеница с Е122 , фалшиво кисело мляко,което трае 2-3 месеца и други повръщоци. Тия твоите тези ги разправяй на баба ми.

Освен ако не си гледаш копривата вкъщи, кой знае кой я е препикал и какво е ял преди това...

ХЕЯ

Имам собствен магазин за хранителни стоки и по неволя ,почти 80% от храните,които консумираме са с изтичащ срок на годност- нямам право да ги продавам,но и не мога да си помисля да ги изхвърля.И така вече 21 години. Смешни са ми страховете ,защото на 57г. съм в отлично здраве,а и доказано знам,че за голяма част от продуктите някаква си дата е само знак за внимание,а не за край на света.

Браво! Един да каже на глас това, което е масова практика. Същото е и със сроковете на лекарствата - при срок до април, от 1-ви май автоматично спира да действа и става токсично. Глупости на търкалета...Всички знаем прясното, ама малко сме тия, дето си го произвеждаме сами. А е очевадно, че последните имаме най-малко претенции в публичното пространство...

оф топик, както казваме ние, изисканите - за лекарствата - след изтичане на срока на годност на лекарството, то не става токсично, а веществата му се разпадат и изобщо не е лечебно. личен опит. а за храните - мисля че и ти, и най-вече колегата, когото си реплисирал сте прави - няма да дойде края на света, ако се яде нещо с изтекъл срок на годност. за вен например, не е проблем. и колкото и клиширано да звучи, в африка буквално умират от глад и грехота да се хвърля храна.

Баба ти само дресинги си е държала в шкафовете...

Вярно е! Уж редовно проверявам кухненските шкафове, пък все намирам по нещо с изтекъл срок. И то обикновено по-засуканичките неща, които все си казвам, че са за специален случай, а докато чакам такъв - то им изтекъл срокът . Последният път изхвърлих 1 голяма торба :( Грехота, при положение, че има толкова гладуващи хора. Но явно не съм само аз така...

Аз пазарувам не за всеки случай а когато стоката е в ПРОМОЦИЯ т.е. по-евтина а това доста често е края на срока на годност!!!

това не е вярно, освен ако не говориш за кварталното магазинче, където са намалили 3 хляба с 20 ст. за да ги разкарат до края на деня. Дори точно обратното, в големите вериги датата съвсем скорошна, понеже става въпрос за огромен стокооборот на даденото нещо в промоция.

Нищо не разбрах от този коментар. Освен че не умее да се изразява, написалият го няма представа от работата на малките магазинчета. Напротив, точно в големите вериги има много стоки с изтекъл срок на годност. Съвсвм пресен пример от днес - тъкмо се връщам от магазина на една голяма верига. Продаваха пилешки бутчета със срок на годност 22. 04. ( т.е. до днес), като бяха намалени от (приблизително ) 3.20 лв ( за пакет) на приблизително 2.70 лв. А те фактически вече са със изтекъл срок на годност.

Това може би е валидно за хората, които не се замислят дали ще им стигнат 20-те лева в джоба, когато пазаруват.