Какви болести може да предизвика нечистото легло

Една пета от хората не сменят чаршафите в спалнята си дори веднъж месечно.

Обратно в новината

Коментари - Какви болести може да предизвика нечистото легло | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми те като цяло повечето западняци са си мърльовци и не обичат нито да се къпят, нито да се перат... не могат да са ми еталон по никакъв начин... а колкото до коментара, че турците са най-чистоплътни - съгласна съм. Поне до колкото ми е известно те наистина държат изключително много на телената чистота и то не от близки времена.

На мен са ми разказвали случай(действителен), касаещ англичани, че някои от тях си мият зъбите по 1 път!!!! седмично...защо ли?! "Ами в останалото време нали имало дъвки" ха ха ха, така отговорили те на въпроса как премахват плаката и т.н., а даааа още нещо ...и се жабуркали по един, два пъти на ден с вода за уста, с това считали своя дълг по измиване на зъбите и дезинфекция на устната кухина за абсолютно изпълнен! ха ха ха :))))))) Това обаче не означава, че те всички са такива, както и ние се дразним, че ни приемат всички българи под един знаменател там = мръсни цигани, така и те няма как да са все мръсни и немити. Аз и тук в БГ да ви кажа мисля, че някои хора не ползват много редовно четката и пастата, за конци за зъби да не говорим...просто си личи натрупана с годините плака по зъбите на мнооого хора, ако се загледате. А за телесните миризми на голяма част от простолюдието мисля, че всеки от нас може много да каже, всички сме усещали острата липса на хигиенни навици у голяма част от хората, а все пак сме 21-ви век :)

Най-чистоплътни са турците.Обществените хамами са ни останали от тях.

Американците са най-чистите, защото вземат душ всяка сутрин и вечер.

проучване сред 2000 битанеца, абе тези смърдливци ли ще вземате за етикет. Те до преди 150 г са вярвали че водата е творение на дявола, открили са смесителната батерия /някои от тях/ пред 7-8 год за другите това още е чудо...

Българите да не се смеят много на англичани и германци, че в централните райони на София само допреди 40-50 години старите кооперации нямаха топла вода и ходеха да се къпят периодично в баня "Мадара", Централна баня, банята в Лозенец, банята в бившия парк "Заимов" и др. Айде холън!

не забравяйте , че в кралският двор на Луй 15 са били изобретени специални дълги пръчки за да може аристократите да се почесват спокойно под перуките си, които са били пълни с въшки, тъй като да се къпеш всяка седмица се смятало за приом на простолюдието.....така че не ме учудват англичаните....един приятел, който сега е в Англия ми е разказвал в детайли за връзката си с една английска мома и как въпросната жена не се къпела и по скоро не си миела никога интимните части със сапун за да и се запази естеsтвената миризма...........тук съм без коментар, но той най накрая я заряза тъй като ми сподели , че това естествено ухание му идвало в повече......та те европейците са си върли расисти и обиждат на ляво и дясно, но ако навлезеш между чаршафите им....тръпки ще те побият:))))

То само англичаните да бяха такива... Немската ни рода ни гледа подозрително всеки път като ходим там, щото "пилеем много природни ресурси" като се къпем всеки ден. И това не е изключение, да кажеш, че точно те имат такъв манталитет. Немците като цяло се къпят в неделя или по усмотрение. Друг е въпросът, че там исторически е по-хладно и незапрашено, та не се освинват до вечерта като нас тук в София, ама колкото и да не им се налага да се потят, все си е свинщина.

Bell

Искам да ви припомня, че преди година мисля в дир бяха постнали новина как един от принцовете (мисля че Уилям) беше казал, че почва да се къпе веднъж месечно. Това с цел да запази натуралните мазнини по кожата си, и така да се запази по-млад и здрав за по-дълго. Не се шегувам.

боже и тези хора ни служат за пример и ние им завиждаме - един !!!!!!!!! път месечно

Какво чакате кралските поданици?Те до преди 120 години сапун не знаеха какво е ,а в банята са ходили само ако са болни!

Какви болести ли? Ами неприятни например. Това би могло да е един от възможните отговори на въпроса в заглавието на статията. А иначе правилният въпрос е "Кои болести предизвиква мръсното спално бельо". Само казвам ;)

Алергии, екземи, кожни обриви, себорея...