Кампания окуражава разговорите между непознати

Обичайна гледка в лондонското метро са пътниците със слушалки, приковали погледа си в смартфона, само и само за да избегнат очния контакт с останалите хора.

Обратно в новината

Коментари - Кампания окуражава разговорите между непознати | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Англичаните пак ли трябва да се чувстват като лабораторни мишки? Технологиите отчуждават защото създават измамен личен комфорт, който дори някой се дразнят ако им бъде нарушен. Житейските трудности сближават. Европейците много скоро ще имат нужда да си станат по близки.

Англичаните са пълни деградирали инфантилни тъпаци. Наследили са империята създадена от предците им, а ония не са си гледали смартфоните а са действали

Който е смотан комплексар, фейсбук герой- той не може да говори с непознати.

Не си прав! Какво да се разговаря с чалга дебил или високомерен човек!

Краставите магарета се подушват и си хортуват. Не е задължително да се говори с всеки без подбор.

Забелязали ли сте какъв конфуз е в тесен асансьор, пълен с хора? Стоите прилепнали едни в други, но с най-сериозните физиономии , на които сте способни и гледате втренчено в някое копче. Понякога едва се сдържам да не се изсмея, или да не кажа нещо.

...това е логична човешка реакция, защото всеки от нас има т.нар. неприкосновено лично пространство, в което допускаме само близки хора. Няма начин, това пространство да се наруши /около 40 см./ и да не се чувстаме некомфортно.

И аз понякога едвам се сдържам :)

От различни полове или не? Май насърчават размножаването или упраженията за такова.

простази

Все по-самотни ще ставаме и ние, не само в Лондон, личното пространство е все по-ценен заради анонимността на нета и егоизма

М-у другото, добра снимка са избрали тоя път от дир-а. Типична мома англичанка, дето се напива до несвяс 2-3 пъти в седмицата.

несвяст

Ние, българите, уж нямаме този проблем - поне досега. Но май и тук започва да се усеща полъхът на хеад-пхоне самотата. Гледам по улиците пълно с хора с разни жици от ушите, вперили поглед във второто си аз и извършващи умопомрачително бързи движения с пръстите (чак се чудя колко ли умни трябва да са, след като мисълта им тече толкова бързо и не спира дори за миг:)) Хубавото е, че винаги има някой непознат, който да ти оправи настроението с една реплика, жест или закачка. Е, има и такива, дето могат да ти го скапят също толкова бързо, но дори и те ни изкарват от т.нар. изолация.

Предимно девойки са и на 15-30 години са, най много до към 35. Имат бури и урагани в главата си...

А ти какво имаш в главата, та не можеш едно изречение да напишеш правилно?

Даааааааам! Пълно е с хаховци, които ти разказват за живота си!Май и ти се оттам!!!