Софийската улица „Оборище“ става улица „БНТ 55“

Тази неделя, 24 август, Българската национална телевизия ще превърне улица „Оборище“ в улица „БНТ 55“.

Обратно в новината

Коментари - Софийската улица „Оборище“ става улица „БНТ 55“ | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

овчи народ

Повече няма да ми стъпи крака на това събитие, нищо не беше представено, само малки павилиони с глупости, сцена на която свиреше около 70 годишен музикант някакви руски песни, ужас! Безумен dj ъгъл. С други думи-нищо интересно. Никога повече няма да стъпя там.

Едно време се разказваше виц, че в завещанието си Тодор Живков пожелал въпростата улица да се казва "Тодорище". Вицът участва в конкурза "Златна решетка"

Повтаряш вече казаното! Виж няколко коментара по-долу ("напомняне").

ако някой танцьор или музикант иска да го слушат свири отива да свири в зала или театър или стадион а не се натриса насила под прозорците на спокойно живущите на някоя улица в неделя принуждавайки го насила да го гледа и най-вече да му слуша шумната музика под прозорците си цял ден -балканската простотия няма граници и лудите и шумните продължават да тормозят спокойните и тихите

Защо така бе, хора - вие, журналистите? Какви са тези шокиращи заглавия??? Ами маркирайте, че въпросната улица се преименува само за 1 ден с това неподходящо име. Докато отворя статията, щях да получа апоплектичен удар - реших, че е настъпило поредното безумие...

От ужас съм си сгрешила и името :)))

не мога да разбера как тая просташко селска инициатива да се вдига шумна музика по протежние на цяла улица и да се събира панаир от хора може да се нарече с името -софия диша -това е по-скоро тормоз над живеещите на улицата , които за да не слушат целия тоя панаир поз прозорците си трябва да ги затворят в тая жега и изобщо да не дишат-вопиюща простащина и селяния нямащи равни на себе си пък и с претенции че видиш ли на някой дишал-какво да диша шумотевицата и пепелта ли?що за идиотско заглавие на подобно прдсташко дебилство?

Чакаме инициативта "София пръдна" или "София пърди"(в продължително време)

улицата на червените тиквеници, предлагам да се казва "Торище", защото преди 44 - а по тези улици в София се е разхождала интелигенцията на тази държава, а сега там живеят селските бабаити слезли от Балкана с раздадени им от ЦК апартаменти, а те самите, преди да дойдат в столицата не различаваха мивка от тоалетна, хайде стига с глупости ще учите провинцията на градски легенди, късно е

Раздадение?!?! Те ги конфискуваха в името на държавата и след това си ги разпределяха помежду си!! Хора, които до вчера са ходили до тоалетна в двора на 100 метра, се озоваха в крадени апартаменти в центъра на София!

това всички бедни софиянци го знаем, особено тези, които сме родени в центъра, но в бедната част, там не посегнаха, защото не беше пикантно, всичките къщички бяха малки, порутени, нямаха мазета, докато баш в центъра старите, тухлени кооперации, строени с камък и тухла, направо вечни, ако реставрират и 30 процента от всички София ще стане шедьовър и еталон за столица на Европа, но сега всичко е в ръцете на невежите тъпи червени малоумници, защото приемат столицата за даденост и я превърнаха в конюшня

Първо се изненадах, че има толкова коментари по темата. А пък като ги видях, за пореден път се убедих колко сме прости и злобни.

Точно казано - много СТЕ злобни и прости!!! Добе е поне, че вече и сами си го забелязвате! ;-)

Аз, доколкото си спомням, улица "Оборище" след смъртта на др. Тодор Живков щеше да бъде наречена "Тодорище"!!! ;-)

Всичкото хубаво, но що за "случване" ни се натрапва, когато става дума за напълно организирано събитие? А говорим за културно събитие...

Не мога да ти схвана мисълта.

И мен много ме дразни - напоследък доста хора сякаш забравят, че в българския език има думи като състоя се, провежда се и др., и заместват всичко това със "случва се". Някакво криво разбрано подражание на английския може би.

Хора, вие не сте добре. В статията се говори за инициатива в рамките на "София диша", ще има танци, музика, забавления....вие пак за политика се дърлите, комунисти и глупости от този род. Вместо да се радвате, че все пак от време на време се случва нещо хубаво и в нашата мила родина, вие хейтвате. Толкова ли ви е сив животът?

Стою

Подкрепям те. Отделно, че отъждествяват сивото си ежедневие с червено, синьо, жълто, кафяво, турско синьо и т.н...

Море, ние сме си много добре, ами ТИ май нещо не си добре! И ои всичко личи, че все по-зле ще ставаш!!! :-(((

На Оборище бъка от млади и стари комунистически сатрапи.Ще оправяте тежкия червен въздух ли?На Оборище най-вони.

А баба Лилянка/Иванова/,която живее на тази улица,как ли ще реагира на шумотевицата?

Ммм, както гледам комунистическите сатрапи и техните копИлета са ти нацъкали доста минуси! :-D

На червената комунистическа улица Оборище ще има среща на дечурлига на номенклатурата.Абе това новина ли е?

"... и предавания от изминалите 55 години". Следващата година трябва да я прекръстят на ул. "БНТ 56".

това беше наи голямата простотия на хякакви си селски олигофрени....!

С две-три инициативи годишно не се изтрива споменът за свинярията преди.

dirddd@

Аз предлагам направо да се прекръсти на Булевард Оборище. Както и да направят минимум по 2 платна във всяка посока, защото, от няколко години насам, се е превърнала в някаква междуквартална магистрала...

dirddd@

П.П по 2 платна в отсечката до Евлоги Георгиев, която е двупосочна, и да направят еднопосочната отсечка двупосочна, защото много "софиянци" често карат в насрещното и се чудят, защо има толкова луди, които карат в насрещното!

първото велико народно събрание в бг не е толкова важно - за тези, които не знаят, то се е провело в местността оборище - справка гугъл - важно е "историческата "бнт да има улица на свое име - ха сега направете квартал от имена на "заслужили телевизионери" - наи-добре ще е за вас държавата да се прекръсти на софия, защото то и без това софия не е българия

Ако прочетеш новината, не само заглавието, може и да успееш да коментираш по темата :)

За оборище не знам но мега тупи имена като овча КУПЕЛ, хладилника и подобни битово животински паметници са много смешни не само на Българите!

Нашите не са много по-различни от имената по света. Преведеш ли си чужбинските, ще видиш, че някои са не по-малко дебилни.

Hе се излагаи!Hе познаваш историята и балгарските традиции!

А вие не познавате ПРАВОПИСАААААА

Мега тъп си ти, Умнико - освен ако не си жена/на тях, жените, им е простено - те имат други, много по-важни "неща", за които да мислят/. Вместо да ръсиш глупости, да беше си направил труда да питаш Чичко Гугъл: "Овча купел - Името на квартала е свързано с термална вода, която излиза на земната повърхност: овчари, които водели стадата си там, знаели, че овцете с охота газят из мочурливите ливади. След земетресение през 1858г. бликнала топла вода, а овцете не я отбягвали и били като къпани, откъдето дощло и името, буквално "овча къпалня". По-късно водата е каптирана и е построена баня, която функционира до началото на 80те. г. В близост до нея е построена и болница за рехабилитация, която разполага с малък плаж, отварян през летните месеци. Кварталът е имал статут на курортна местност."... "Хладилника - В миналото през квартала е минавала околовръстната железопътна линия. На нейно отклонение са изградени големи хладилни складове, откъдето идва името на квартала. По-голямата част от територията на Хладилника е заета от промишлени, търговски и административни обекти. Сред тях са шивашкият завод Витоша, административните сгради на Национална служба за борба с организираната престъпност и Национална служба Сигурност. През 90-те години в квартала се намира и централата на Мултигруп, а по-късно същата сграда е заета от Лукойл България. Западната част на Хладилника, между бул. Черни връх и Южния парк, има предимно жилищна застройка. От средата на 90-те години започва изграждането на многоетажни жилищни сгради с голяма гъстота. Районът е разположен в непосредствена близост с новото посолство на САЩ и Университетска болница Лозенец и цените на жилищата и офисите там достигат тези в квартал Лозенец.".

и паметника ли в м. Оборище ще прекръстите?!

"а ?", извинявай, че те ползвам като ракета-носител. Коментарът ми е отравен към "несофиянец". Несофиянец, като става въпрос за наименования на местности, квартали и селища в България, та да те попитам: "Ти да не си от м. "Пръдльов дол" - с. Долна Бешовица". На времето дедо ми имаше ниви там - гледаше кукуруз за добитъка, ама като ги прехранеше с кукуруз и пресен царевичак, биволете пърдяха като коне :) :) :)

Тия комуняги от най-скапаната телевизия, ще им дават цяла улица на тяхно име. Само ще опозорят улицата, хората да се срамуват, че улицата ще им се казва БНТ 55...Поредната глупост, която сътвориха с подкрепата на комунистическото управление, което винаги е било в България

Заради лумпени от твоят калибър, може и белене да я нарекът, макар и временно...

Всички са маскари - и комунисти, и некомунисти, и фашисти, и царе, и барековци, и куневици, и мунчовци и пунчовци и нам си кой. България е сложена под черен печат и е предопределено да е винаги в окаяно икономическо положение, не само икономическо, а всякакво - всичко да е така, както си беше след падането на бай Тошо, та досега. И акулите, които дърпат конците и следят нещата да са такива, каквито са, обожават вресливи лумпени, които пискат "комунистите са виновни" и "фашистите са виновни" - щото не се налага да им плащат :)

Дреме им на тях за плащането... Те тия имат неограничен ресурс.