Джош Дюамел честити Независимостта на България

Актьорът успя да изненада и развълнува българските си почитатели.

Обратно в новината

Коментари - Джош Дюамел честити Независимостта на България | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много готин този Джош. Спомням си преди години с какво удоволствие гледах Лас Вегас и жестът де трогна. Това не се учи в училище.....

Ей , много готин е този Джош, много ме кефи в Лас Вегас и с Фърги са си супер двойка.

Освобождението на България е следствие от победата на Русия в 10тата Руско-Турска война (ние я наричаме освободителна). Погледната реално те (Руснаците) ни освобождават и след 9тата Руско-Турска война която е в началото на века, но тогава, незнайно защо, великите сили се намесват на страната на Турция и руснаците "подвиват опашки" и се прибират. Едно от малко неща които договарят е да вземат българите, който не желаят да живеят под турско управление. И тези наши сънародници, които са заминали в момента наричаме бесарабски българи.

За първи път чувам за тоя чужденец, но е похвално, че го е написал на български език.

Браво на човека! Лъха на възпитание и класа!!!

Каквото и да се каже, от всичко най-важен е самия жест.

Амчи то хубу ни е честитил, но горчилката остава. Горчилката от вековната неприязън към България и поробеното й население, от реакцията на тогавашните велики сили в Европа на руско-турската освободителна война и последвалите им действия към младата ни държава и освободителите ни. Независимост ли? Нека бъдат публично огласени клаузите в подписаните многобройни договори, с които великите сили са определили съдбата на държавата ни. Нека се огласи и какво влияние запазва победена Турция по отношение на България, закрепено с договор.

стига си хейтвал бе, какво ти е виновен Джош Дюамел, за решение на Великите сили от преди век ?!

Джош е пич!!!

Натрапен празик. България се е освободила от турско робство на 3март 30години преди това. Само че, за да се умаловажи че е Освобождение - все едно няма робство, се пробутва ден на формално разписване на документите. Освен това на запад отдавна си живеят с една история за света , в която 90% от държавите са се пръкнали в последните 150 години и най- вече след независимости от колониални присъствия. Само че българия е Държава от преди турското робство и отпреди византийското. Две империи са изчезнали, а дунавска България ги е надживяла. За да се размие същественото - Освобождението, се пробутва - формалносттта - независимостта. Иначе хубаво, че една от хилядите медийни звезди се е сетила и за България. Но чак пък това да е повод за радост е смешно , че и тъжно. ;-)

Ако си мислиш, че Пловдив след освобождението е бил независим, жестоко се лъжеш. Ако си мислиш, че София след Съединението е била независима отново жестоко се лъжеш. Ако си мислиш че Сан Стефанска България е съществувала, жестоко се лъжеш. С независимосста и изготвения още тогава Манифест, Княза става Цар, а България Царство със всичките изгоди от търговски и политически характер. А през 2009 година когато и Великите сили ни признават за държава нещата стават още по-добре. Така че на 3-март нищо не се е случило, просто това което се случва на 22 септвември е трябвало да се случи на 3-ти март.

conservator

1909 гг. имах предвид, а едва 2007г. Великите Сили подписват договор с нас за създаване на икономически съюз и започват да търгуват с нас. Защо се развиваме толкова бавно ли (близо 1300 години), защото сме над тези неща.Защото българите за 5 века успяха да научат това, което други народи не успяха за хиляди години-Не ти трябва да държава за да бъдеш отговорен и свободен човек.

Мил жест.

Готин мъж , а сега виждам, че е и готин Човек!

Много хубав и мил жест! Браво на човека!

Защото кариерата на Джош Дюамел започна през далечната 2000 година със снимките на филма "Портретът на Дориан Грей", който бе заснет изцяло в България. Ролята на Дориан Грей бе изпълнена от никому неизвестния Джош Дюамел.