Снимката на Деси от протестите стигна до Холивуд

Снимката на 16-годишната Десислава Николова от антиправителствените демонстрации в София м.г. намери място в холивудска продукция.

Обратно в новината

Коментари - Снимката на Деси от протестите стигна до Холивуд | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кадърът се появява във филма към 1:04:50

Браво, Браво! Скриха вчерашните коментари изцяло и днес имаме нова идея, нова основна мисъл за нашето мнение, изразена с няколко "опорно-точкови" коментари , гарнирани с купища + - а именно : слава, слава, слава - на т.н.ученичка, на фотографа, на борците срещу това световно положение и на българските протестъри.

Страхотна снимка! Отличен на фотографа! Имал е, разбира се и шанс, но шансът идва при талантливите. Не е зле от Холивуд да стимулират финансово момчето, след като ще ползват снимката му.

Тук има някаква манипулация или статията е тотално сгрешена. Първо, снимката очевидно не е от пред Парламента, а от площад Батенберг. Второ, полицаите от кадъра очевидно не са тръгнали да удрят паднал студент, а са част от стоящ в редица кордон. Значи или снимката от статията не е тази за която се говори, или някой пак се е направил на интересен и на герой, толкова че дори е излъгал тези от Холивуд.

То тези от Холивуд са най-големите манипулатори. А че в статията има много сбъркани неща - прав сте. И не мога да си обясня как в тая какафония и данданаия на викащи, виещи и свирещи на площада, студентът е успял да "чуе" разговора" на ученичката с полицая.

Фокусирайте се на снимката, а не на контекста. Стойността на този кадър е именно в това, че би могъл да бъде уловен навсякъде по света. От една страна моментът е емоционален и личен, но от друга - универсален, тъй като конфликти днес има навсякъде по света. Противипоставяне на цивилни и полиция - също. Именно универсалността на снимката я прави подходяща за обобщаваща илюстрация на състоянието на днешното човечество.

Хайде стига си се превземал, измислен естет. Още някъде те видях с подобни глупости.

Как ноже да твърдиш, че една лъжа може да изразява и да онагледява световни, или лични или каквито и да било проблеми? И с какво е силна тази снимка - с това. че е постановка. От всеки протест могат да се вземат кадри на сблъсък, много по-силни и по страшни от тази уж-ревла. Толкова разбираш от фотография и от човешки чувства.

Ти знаеш ли какво е "контекст"? Тук става дума за мястото, където е направена тази фотография и за събитията, описани от фотографа. След като е на площад Батемберг, значи няма как някой да е скачал върху колите на депутатите, да бъде хващан или спасяван. Значи и разговора на тази пишман звезда с полицая няма как да се е състоял. И всичко е една лъжа.

Изключително силна снимка. Казва повече от хиляда думи. Добър избор за илюстрация на днешната съдба на човечеството.

Ти пък кой си , за да даваш такива гръмки и тъпи преценки?

Човекът е изразил СОБСТВЕНОТО си мнение!!! С което и аз съм съгласен! А ти очевидно си прост злобар! И няма никакво значение ти кой си...

каде се скри овчев?!тоя лумпен е наи-голямя престапник.само затвор за това мекере комунистическо.да се предостави на протестиращите те да го садят.

хубава снимка

СТРАХОТНА снимка! Контекстът в случая няма значение - политиката винаги е грозна и смърди! Но снимката е уникат!

май няма да се научи да пише цивилизовано. Българите не сме тъпи!

Повярвай тъпи сме и то като овце сме тъпи. Ако бяхме умни нямаше да си напускаме страната и да позволим на политиците да ни крадат най нагло, ами щяхме да я пометем всичката тая измет дето ни лъже и ни обвинява в неща които дори още не са се случили. Трябваше да стане война като в Украйна. Там поне хората си отстояха мнението и правата.

Бахти студеният репортер - "Не обръща внимание на снимката"

Ето това са истинските българи на днешното време. Ако някой има шанс да прослави България, това са те - хората, които не се страхуват, хората които се борят за по-добро бъдеще. А не Крисия, Мрисия и т.н. откачени продукти на чалгарията.

Също не и ти. С подмазвачески коментари няма да се прославиш. ... Ох, забравих - ти пишеш само за пари.

Ъ-ъ-ъ-ъ? За да се подмажеш на някого, този въпросният някой не трябва ли да те знае кой си? Така анонимно, под ника "951", кой точно ще те разпознае? Не си съгласен с написаното - ОК! Но да квалифицираш "подмазвач" - май не е особено уместно, а!