Марихуаната свива мозъка

Редовното пушене на марихуана свива мозъка, сочат резултатите от американско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Марихуаната свива мозъка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майка съм на такова дете,ако искате ми вярвайте ,но три пъти съм пожелавала смъртта му...и не е минало ден, да не проклинам всички, които печелят от този бизнес !Българските деца са затънали в наркомания ,но правителството така и с годините не си отворя очите за сеячите на нещастие и смърт!Прочетох всички коментари ,по тях разпознавам ,кой е потърпевш и кой си пише ей така.Всички са абсолютно прави в изказванията си тук ,които са свидетели или потърпевши от дрогата.А на тези ,които ми я хвалят-тревата ,не им пожелавам да ги сполети подобно зло!Жалко за децата ни ,докъде стигнахме ......и още по-жалко е ,че не се вижда никаква светлина по тоя тъй тревожен въпрос!

всеки седми пушил трева отключва шизофрения

Скоро ми стана ясно , че синът ми пуши марихуана.Не съветвам никого да пробва , имам чувството че психически не е добре , непрекъснато изнудва за пари , нарича ме шаро, креши и вика единствено за пари. Тормози две болни жени от сутрин до вечер.Не завърши университета, няма приятели и гадже.Не иска да напусне дома ми , мисля че ако остане сам без донор може и да се стресне

Кофти ситуация, но марихуаната не е основният проблем тук. Младите няма как да се интегрират в една такава порутена социална среда. Няма нормално общуване, няма нормално заплащане и експлоатиране на човешкият труд и ред друг проблеми от всякакъв характер с които един неподготвен за тях индивид му се налага да се сблъска. Образователната ни система и възпитанието през тийнейджърските години също са на много ниско ниво. Тези и други фактори (безпаричие, липса на релизация, липса на самочувстие, липса на желание за труд и тн), които ежеднвено бомбандират слабата психика на младите са нещата които водят до упадъка на младежта в България. И в една такава ситуация, ти трябва изключително трезвен ум и воля за да пробиеш. Точно тук марихуаната обаче се оказва враг. Особено при системната употреба. Трябва устойчива психика и разбиране за да консумираш редовно тази билка и да си успяващ в сериозното ежедневие. Въпреки това не липсват примери за успели хора които употребяват марихуана системно. Ще изключим хората от шоу бизнеса, но примерно тези известните медалистчета (Болт и Фелпс) са много точен пример за това как ако човек се бори за целите си, няколко цигари за разпускане няма да го провалят. И все пак, дано измисли нещо вашият син с което да ви зарадва, че днешната младеж ги мисли едни :)

колко точно малоумен трябва да си, за да посегнеш към марихуана или друг наркотик. Има хиляди други начини да си създадеш хубави усещания - спорт, кафенце (което си е пак наркотик, но с много по-леки последици), ходене по планини, глад (може да те доведе до еуфория, ако консумираш по малко плодово-зеленчукова храна), много, но креативна работа - човек също изпада в работна еуфория и т.н. Наркотиците са уникална глупост на фона на всички възможности за удоволствие, които има човек.

Ако от трева се поумняваше, ционацитата в САЩ нямаше да я легализират.

pilcho

"редовните пушачи на канабис изглеждат в добро здраве" ... тия сериозно ли?!

познавам няколко редовни и стари консуматори на марихуана и определено мога да твърдя, че са със силно намалени когнитивни възможности, което на прост език си се нарича просто оглупяване. нямат воля, нито сериозен характер. не може напълно да се разчита на тях. нямат чувство за самокритика обща адекватна преценка и изобщо възможностите им за взимане на отговорни и правилни решения са силно ограничени .допълнително ,когато са във фаза на нарастваща нужда от тревата и не могат веднага да я задоволят са просто плашещи с невротични и неадекватни реакции. просто жалка работа.

Успокой се малко, dudeee, нещо май ти се пуши, ма не стааа

Човекът е описал състоянието, а ти го онагледяваш с пример. Брилянтно :)

Че умерените дози червено вино и уиски, дйстват благоприятно на мозъчната дейност и предпазват от Алцхаймер и подобни старчески болести. ПС. Един от най-вликите философи - Имануел Кант - е завърчил живота си в състояние на страческо слабоумие!

Да! Намалява му нанометрите на производствения процес - компактизира го, а оттам му повишава тактовата честота и производителността, като същевременно му намалява енергопотреблението и температурата, а оттам и му забавя остаряването поради твърдотелната дифузия!

Оф, оф и пак оф! Големи специалисти сте тук коментиращите! По-големи и от учените от Тексаския университет! Жалко и ограничено е да асоциирате хората, употребяващи марихуана, с флегми, които нищо не правят и за нищо не се борят! Явно си нямате представа всъщност колко хора употребяват марихуана и си мислите, че това само раста-тинейджърите! Преди някой да ме е нападнал, ще поясня, че не пуша трева! Но за разлика от вас, поне съм опитвал! Ще се учудите да НАУЧИТЕ, че в това състояние съм способен и на концентрация, и на умствен, и на физически труд! И най-важното (специално за "Някой") - способен съм и на едночасов секс-маратон с повече от еректирал член! Така че това за истинските мъже е пълна глупост! Вижте, за употребата на алкохол може да се напише много повече - както за вредите върху здравето, така и за вредите върху поведението на човек! Но естествено алкохола, за разлика от марихуаната, винаги е добре приет! Никакъв проблем не е че децата се наливат с него от 13-годишни! Никакъв проблем не е, че повече от половината от катастрафите и убийствата на пътя стават в следствие на неговата употреба! А какво да кажем за битовите скандали и насилие?! Спестете ми ограничените си мнения!

Явно не си се сблъсквал много с марихуаната. Аз никога не съм пушил, не че не съм искал, просто се сблъсках с реалността преди да изпуша дори една цигара. На един купон се напуши половината компания, не с купен, а със собствено производство, така че си беше чиста тревата. От 6 напушени, 4-ма ги сваляхме от перилата на терасата, защото искаха да скочат от 8мия етаж на общежитието, след това пак скачаха, ама от леглото на пода. Едниният заспа на тоалетната, докато сереше. А един го удари на самосъжаление и ревеше цяла вечер в ъгъла, от време на време някой му правеше компания да не реши да се хвърля. По едно време му се привиждаха някакви неща... Безспорно канабисът има много приложения в медицината и да, може да облекчи състоянието на болни хора, но за съжаление нежеланите реакции могат да са също толкова силни, както при алкохола и за съжаление могат да са също толкова пагумби за другите. Така че мерси, щом се хвалиш, че тревата ти вдига пишката, значи нещата са доста на зле.

Много си зле! Въобще не съм се хвалил, че тревата ми го вдига - умееш да вадиш удобни за теб думи от контекста! Подчертах ясно, че просто няма обратния ефект - да омеква при употребата й! Колкото до досега ми до марихуаната - достатъчен е, за да мога да кажа, че това което си описал като ефект, е може би 1:1000000 (ако изобщо някога се е случило някъде другаде, а не само във фантазиите ти)! И дори да се е случило - 1 към 1 може да се случат не по-малки шитни и при употреба на алкохол (особено, ако е менте ... както в случая явно менте е бил канабисът)! Не препоръчвам употреба на нито един опиат - нито алкохол, нито тютюн, нито какъвто и да било наркотик! Това, което дразни обаче е бездействието по отношение на употребата на алкохол, предвид доказаните вреди от нея! Също така дразнят и коментари на тема употреба на марихуана от хора, които никога не са я и помирисвали (за което ги поздравявам, но пък което ги прави некомпетенти по темата и затова коментарите им са излишни)!

ТОЛКОВА СИ НЕУК, ЧЕ ПРЕДИЗВИКВАШ СЪЧУВСТВИЕ....А И МНОГО ЛЪЖЕШ, КОЕТО Е СЛЕДСТВИЕ НА ГОРНОТО...

Това изобщо не са ефекти от пушенето на марихуана.

това в 6 ти клас ли беше

това в 6 ти клас ли беше

При мъжете прецаква и двата мозъка.. Кара ги да омекват постоянно и необратимо... Ама нищо де повече жени за истинсклите мъже...

Аз познавам двама такива убавци... не знам кое им е по-малко, но съм сигурен, че дори да е така не им дреме, ама хич...

не знам на мозъка какво му става, обаче знам как се отразява на семейните финанси и на поведението- постоянна незаитересуваност към нищо друго и флегматичност. Това е, без да съм доктор като им видя очичките и са ми ясни...

да, и само викат дай, а те си релаксират пред тв-то