Семейство българи в Германия купи легла за МБАЛ-Шумен

Д-р Красен Дончев и съпругата му Мария, които живеят в Кьолн в Германия, са направили дарение за над 50 000 лв. на МБАЛ-Шумен.

Обратно в новината

Коментари - Семейство българи в Германия купи легла за МБАЛ-Шумен | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предходните три мнения -какво значение има дали са втора употреба направете нещо и вие , каквото и да е......аман от критици....

Ако този доктор трябва да си плати образованието и обучението си в България, то 3 пъти по тази сума няма да му стигнат да се издължи. Използват окрадената България, те самите я обезкървяват, пък после подхвърлят трохи и искат да сме им благодарни.

И как точно това семейство лекари са откраднали нещо от страната? Обучанието им е струвало 40 хил. по думите на Гайдарски от последното му интервю. Тези пари са платени от данъците на родителите им, държавата не им ги е подарила. И те са ги изяли, а 5-7 години са учели и са се трудели, често безплатно за същата тази държава. И дори сега, вместо да си гледат кефа в Германия или да отидат на почивка със парите, които сами са си заработили, те товарят легла за болницата в Шумен. Те са достойни българи, които нещо са постигнали в живота си и помагат на сънародниците си както могат. А ти какво си направил за България, какво си постигнал? Заради такива мрънкащи, неблагодарни и глупави хора лекарите на България напускат. Но глупакът по-скоро ще се лекува при врачки, отколкото да признае, че не е прав. Така че, драги ми разбирачо, ти желая крепко здраве, защото ще имаш нужда от него.

Ако правилно разбирам,семейството е влязло във връзка с болниците и при подмяна на оборудването леглата са изпратени в Шумен.Това е добър жест,но не е купуване и даване.Пак е добре,да са живи и здрави!

Купили ли са ги те или това е просто оборудване втора ръка? Ако са ги купили, защо трябва да говорят с три болници в Германия за изпращане на оборудването в България - тогава проблемите са съвсем други. И защо, в каква връзка ни уведомявате на колко години се подменя медицинското оборудване в Германия? Казват, че на харизан кон зъбите не се гледат и сигурно в шуменската болница са доволни и благодарни, но напишете нещата ясно. Аз лично не вярвам те да са ги купили.

и все пак, жеста е прекрасен, просто са деиствали адекватно и достоино, независимо от обстоятелствата!!браво!! дано повече българи да направят като тях!!