Окситоцинът помага за овладяване на страха

Окситоцинът, наричан хормон на любовта, помага за овладяване на страха, съобщава сайтът EurekAlert, позовавайки се на резултатите от германско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Окситоцинът помага за овладяване на страха | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Раждането е най-гадното възможно преживяване, кърменето ме докарваше до лудост и 15-та дни, в които издържах да кърмя можех да убия някой...така, че май това са поредните глупости.

Ооо, скъпа, недей така.

Педов и От Лондон се сбраха! Горчиво и да почерпите!

Стига сте ни се бъркали в личния живот! И без това сега ми е пламнала главата, трябва да тичам до Париж за малко, не знам дали Педов е взел правилно нещатта, дето му заръчах, и да не вземе да ми доведе навлеци разни, ще се побъркам вече!!!!!!!? Скъсаха ми се всичките нерви и ми се разгони фамилията, Аман

При нормален, здрав психически човек, страхът минава през няколко степени: 1. Тревожност 2. Уплаха 3. Страх 4. Паника 5. Ужас Не пречи директно да се ужасите. Степените са за градация на силата на страха и отделяните от мозъка и организма вещества при всяка една от тях. Както споменаха по-долу - страхът спасява живота и е пръв приятел на човека. Вариантите са два - Flight&Fight. Или се биеш или бягаш, съобразно ситуацията. Страхова невроза е едно, нормален страх е друго. Старховата невроза е пагология, която трябва да се лекува. Там страхът не е с изразен външен причинител, а проблемът е несъзнаван и паническата атака може да си отключи от неразбираеми за други освен страдащия дразнители.

Тук откриха топлата вода...Който е публикувал това-явно за сефте вижда жена!

Окситоцинът е много опасно лекарство, към него се пристрастява и много американци са попаднали в капана, от който много трудно се излиза. Лечението от пристрастяване към лекарства е много по-трудно отколкото към опиати ! Внимавайте много, не приемайте такива лекарства, това е неприемлива реклама !

Окситоцин е показан за предизвикване или стимулиране на маточните контракции........ Не се изписва като антидепресант.Нито води до зависимост. АМАН МАЛОУМНИ КОМЕНТАРИ.

Sorry ! Прав сте, обърках го с oxycontin.

Вярно е. Затова стават маса престъпления, обири и т.н. Някой като обеси език след някоя мръсница и не се озъзнава как загазва. По-точно знае, че поема рискове, но няма страх.

А новините със стряскащи заглавия го увеличават. Значи изводът е: гледай водещите новини по тв /или чети заглавията на водещите новини на дир-а/ и се чукай, че да ти олекне.

Ооо, скъпа, идвам до Лондон за няколко дни, ако искаш да се видим?

масторбирането е полезно средство за борба със страха.

Ти си голям МАСТОР, щом мастОрбитраш! Мастър-бой и мастур-бей...

А страхът помага за опазване на живота.

Приложен при раждане адски боли.И не ти става по-спокойно.

Окситоцин при раждане е най-гадното нещо. Дори в момента като се сетя ми става зле...но това е друга тема. За жалост ми останаха само болките и лошите спомени, а бебето го махнаха в 6 месец:-( моето ангелче го няма:-(

А помага ли за овладяване на страха от разкриване на изневярата?

За да ти изневеряват първо трябва да имаш връзка.

А за да изневеряват с мен, какво трябва да имам?