Кога ще са големите почивки тази година

Следващата голяма почивка за всички българи ще бъде през март. 4-дневна ваканция се очертава от 28 февруари до 3 март, като 2 март ще се отработва на 21 март.

Обратно в новината

Коментари - Кога ще са големите почивки тази година | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

допълнителните поч.дни просто са събрани към празниците и ще се отработват в друг ден от месеца. т.е. не се работи по-малко. лошото е ,че тези дни не се падат през лятото . иначе нямаше да има противници на това събиране. :-) и не си мислете ,че в другите държави нямат празнични дни. има от водещите страни с повече празници отколкото при нас. също така западняците не са се уморили кой знае колко от тежка работа. а такава в БГ колкото щеш. има и статистици , но и доста тежка работа имаме.

eй мекере, ако не знаеш в да те светна - в тъй наречените други страни първо има профсъюзи и ако изповядваш различна от христрянската религия не могат да те задължат да си вземеш отписка за христянски празник, освен това не могат и да те задължат да отработваш в събот или неделя, работодателят е ДЪЖЕН да ти осигури достъп до работното място, а не да те задължи да ходиш в други дни на работа. Отделно работата в събота и неделя е неефктивна и реално това е шок, за тези които не работят събота и неделя. Таката че моляте не пиши глупости има сливанията се правят единствено заради туроператорите и туристическите агенции, но пак не са го измислили, защото българите почиваме в чужбина и не с български туроператори така, че пак ядец за противните управляващи крадци

Изумително е как българите мислят за следващата си почивка още преди да са им приключили новогодишните почивни дни. Вероятно България е много икономически и социално напреднала нация, след като може да си го позволи. За сравнение, в голяма част от европейските държави, особено водещите икономики, почивните дни са просто Коледа, след което 1-ви януари. Повечето хора си работят нормално на 31-ви декември, както и трябва да бъде. Напреднала държава е България, нацията работи толкова усилено, за да постигне такова високо ниво на просперитет. Виждаме и високото ниво на миграция от други европейски страни към България. Страната се е превърнала в магнит със своя висок стандарт на живот. Почивката е заслужена.

Интересно, кои ли са тези "големи европейски страни"? Франция, в която минималната ваканция е 5 седмици при 35 часов работен ден? Германия - 4 седмици отпуска и 9-13 официални празнични дни (при нас са 10) Англия - 28 дни отпуска, със или без официалните празници... Скандинавските страни не ги коментираме изобщо, там отпуската е 5 седмици, плюс празниците, и на всичкото отгоре след 4 часа в офисите няма никой. Както и да го гледаме, сме си около нормалното за Европа.

В скандинавските (повечето) отпуската е 6 седмици. В повечето западноеропейски страни имат повече празници и повече отпуски от нас. И не отработват - това дори не могат да го проумеят - колеги от западна европа на които се опитваме да обясним нашите "културни особености".

Аз предлагам да се гласува да се работи по един ден в месеца.Щом може да се преживява с толкова малко работни дни ;в които хората си вършат и личната работа значи няма проблем за това.Освен това няма какво да се оплакват;че нямат пари с толкова почивни дни ;в които се пътува;яде и пие като за последно.Лошо няма;но това не става без пари.......

Защо в България се почива на Разпети петък?