Притеснителните хора били по-интелигентни

Хората, които вечно се тревожат и притесняват за нещо, са по-интелигентни от останалите, установи канадско проучване.

Обратно в новината

Коментари - Притеснителните хора били по-интелигентни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чувствителност ( в частност - притеснителност ) е психологическо понятие, а Интелигентност е повече философско такова. И, изобщо не споделям мнението, че вечно тревожещите се хора са по-умни. Не, че съм на нивото на канадските проучватели! Житейският ми опит сочи друго.

А всъщност притеснителните са направо бавни, защото не си дават сметка как притесняват околните чрез притеснението си. Невъзможност да се концентрираш над друго, освен над мисълта за себе си = не много ум, само лош нрав :) Затова като млади сме по-притеснителни, защото не сме умни все още...:))

Тук в дира са най-умните, сиреч и най- притеснителните. Като гледам броя на коментарите, масово са се изпопритеснили. Браво!

От притеснение дори не мога да си помисля, че съм интелигентна, защото се притеснявам, някой да не си помисли, че си мисля неверни неща!

Прочетох само, че имат по-високи речеви умения. Вербалната интелигентност е една част от цялата интелигентност. Тя включва математически умения, пазене на фокус и концентрация, време за реакция, памет, решаване на различни видове пъзели, двигателно-визуална координация, ментална визуализация и манипулация на геометрични обекти, и много други. Ако имаш висока вербална интелигентност, но ти куцат останалите умения, получаваш нисък коефициент на интелигентност. Тоест твърдението, че хора с висока висока вербална интелигентност са по-интелигентни, не е коректно.

Много изчерпателен и точен коментар. Не вярвам учените от канадския университет да не ги разбитат тия работи. Сигурна съм, че става въпрос за неточен превод или грешно тълкуване на статията от преводача. Грешката не е в нашия телевизор.

"Представителите на тревожния тип получавали и по-лоши резултати при тестовете за интелигентност от неречево естество - при геометрични задачи и при абстрактното мислене. " Най-вероятно има грешка в превода. Заглавието определено противоречи на този абзац.

Голямо откритие, няма що! Именно защото са притеснителни, хората са интелигентни. Защото са склонни да анализират и обмислят всяко нещо. Най -лесно е да си "перде". Не ти пука за нищо и животът ти изглежда песен!

Разбира се! Няма нищо изненадващо в това твърдение! Но, това се отнася за изненадваща ситуация в която попадат хора! Когато интелигентният човек се е подготвил за определена ситуация не бива да има притеснения! Освен ако подготовката му не е включвала и придобиване на практически умения!

Ами така е . Простият не знае, че е прост и няма от каква да се притеснява. Знаещият знае още колко много не знае и затова не се перчи много-много.

По-лошото е, че простите се мислят за много интелигентни, а мислят интелигентните за прости. А всъщност най-интелигентния им разговор е за намаленията в моловете. Жалко е да знаят как се казват всичките ти дрехи и аксесоари, а никой да не знае как се казваш ти :)

Така като се замисля...Кой ще каже кое е по-правилното? Ами ако се окаже, че простотата е същиснката интелигентност? Искам да съм проста, много.

А аз се чудех защо съм толкоз притеснителна и депресивна,а то било щото съм много ЕНТЕЛИГЕНТНА....

Рабирам хуморът Ви, но ако бяхте написала "Интелигентна", щях да Ви поставя +.

Според мен по-точно е да се каже, че по-интелигентните хора са по-притеснителни. Не е случайно това, че "аз знам, че нищо не знам". А тези, които знаят всичко и носовете им се проектират в небето, ... да са живи и здрави :)

Мда... но тук идва въпросът кой е по-щастлив. Май бих предпочела да съм по-тъпа, но щастлива... Който трупа мъдрост, трупа печал...

Не се притеснявай - това, което си написала е достатъчно тъпо

Защо коментарът е оцветен в жълто? Нима модераторката е имала честта............???