Смейте се повече за по-дълъг живот

Усмивката и положителното отношение удължават живота, установила група американски учени, участвала в глобалното изследване на атеросклероза.

Обратно в новината

Коментари - Смейте се повече за по-дълъг живот | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако човек е здрав и обичан няма причина да не се смее, всичко друго се купува.

Не можахте ли по-големи крокодили да намерите за снимката!?

В една статия четох, че само мимиката за смях ти носи дълголетие, защото мозъкът се лъжел и произвеждал хормоните на щастието. Ако беше така, Робин Уйлямс, който цял живот е бил с тази мимика, щеше да е жив!

Стою

В колко филма е бил с тая мимика и в колко с обратната? И това, което сме видели по филмите, ли му е бил животът?

,,...Клоунът след чаша чай си тръгва, тръгва уморен.Изгубва се в прегръдките на мрака...,,

е да хилим, ама на гладен стомах как ?? И азе искам да се смеем, ама червата ми свирят като шотландска гайда.. А смей се де !!

Стою

Родопската гайда повече храни. ;)

И как да се усмихваме ?? Живота е токова динамичен, че докато се усмихнеш и се озъбиш..

Да бяха дошли при мен да им кажа!

Вярно е,че човек трябва да се смее повече,но в сегашно време стресовете са много.Незнам дали много трябва да се смея,но съм убедена че нетрябва да губиме,,ВЯРАТА В БОГ''-тогава хората се смеят повече

Стою

Давам овесената каша на прасето.

Значи ще прехвърля 150-тте..... Поне! Една усмивка раздвижва 42 лицеви мускула и се равнява на две варени яйца, три моркова и две кивита, така че се смейте, когато нямате какво да хапнете, и ще ви мине, а да не забравяме и страхотно изтънената фигура, ха-ха-ха.

Това с дълголетието и смеха е нещо много относително. Много зависи на кого се смееш - понякога има точно обратния ефект.

И от мен хиляди благодарности на "анализатора" Направи ме столетник.

Искам да благодаря за този коментар. Докато го четях сълзи ми потекоха от смях. Моля, пишете повече такива. Че нали казват да се смеем. Ето, станах малко по-здрав днес . "целия български народ е пълен с холестерол и глукози.и всеки 2 има артериално налягане . и как да бъдеш оптимист когато герп изгониха всичките интелегентни и умн и българи от българя.... всичките сме обладани от далбок песимизъм и мракобесие... последната ни надежда е в путин които мисли за българя"

Отварям хладилника, празен, ще ме глътне и започва голЕмио смЕх.... Включвам ТВ-то. Мъж и жена водещи на сутрешното предаване, задават въпрос на дебелоок престъпник, наречен министър. Той лъже като дърт ром, водещите пък непрекъснато го прекъсват..... Смехът продължава. Зареждам ДИР.БГ на браузъра и чета новините. Журналистите пишат по-неграмотно и от мен. Коментаторите платени и един на друг си викат ТРОЛОВЕ. А аз направо се цепя от смях... И сега като се замислих, аз си живеея съвсем природосъобразен живот най-смешната държава! А после викат, че държавата не се грижела за населението!!!!!

Има изход: Оди си на село или вече си там. Произвеждай си сам храната и хладилника ще ти се напълни. Изхвърли тв и компа и си готов.

Киро Ментата и Мара имат само кокошки. А около тях съседите все новоизлюпени животновъди и земеделци. На обяд Киро се напил и Мара му се примолила-,,- Айде пиленце, да си полегнеш,, а Киро Ментата-,,Ъ!Пиленце че ми кажеш ти- дека струва пет лева... Оти ми не кажеш нещо по- едро дека чини пари- свиня, овен,говедо...,,

Тези американски идиотщини тип позитивно мислене ще превърнат и едно от най-съкровените и чисти неща -смехът в контролирано упражнение и поза.От около година наблюдавам тенденция в работата на пресилен,демонстративен и възможно по-звучен смях.Според мен и това е от някое такова "философско течение" отвъд океана,че по този начин демонстрираш сила,власт и позитивизъм.Та много е интересна картинката двама си говорят в коридора и се носи едно гръмовно и изкуствено Хаха през всяка реплика,все едно има състезание.Един вид-аз искам да съм над теб Хаха,-aaa чакай малко и аз съм чел книгата "как да станем шефове за месец" Хахаха,-Ти може да си чел ама можеш ли така-ХАХАХА,-мога и още как за по-голяма заплата мога и много повече ХАХАХАХА :)

То смеха си е нещо естествено и позитивно, и е различно от нахлузената служебна усмивка. Все пак е истина, че естествения смях допринася за подобряване на настроението, а от там и на дълголетието.

Аз съм от усмихнатите хора. Такава съм и на работа. Обаче все се намират разни киселяци, които просто не знам защо това ужасно ги дразни. Е, не може да си вечно вкиснат и да очакваш да ти се случват хубави неща. То и да ти се случват, нямаш сетива за тях. Позитивното мислене е ценно.

Нямам нищо против хора,на които отвътре им идва да са усмихнати и позитивни ,напротив истинско удоволствие е да общуваш с такива,не смятам и че всички трябва да са намусени ,ама като видя някой идиот да се усмихва на сила и да се стреми с всяка дума да е положителен защото е гледал "Тайната" и се поизнервям.Особено когато това е в работата.Не може ли просто да се върши работата да има нормални работни отношения и толкова,ок бъди усмихнат това е хубаво,една усмивка е и израз на уважение към колегите и работата,но такива крайности като-всичко е прекрасно,светът е хубав,светът е чудесен на работа ми идват в повече.Още повече познавам супер много кариеристи ,които са постоянно усмихнати,а ако могат ще ти направят най-калташкия номер това за мен не е позитивизъм,така че усмивката е най-лесното въпроса е зад нея какво се крие.

Ха-Ха-Ха-Ха-Ха :-DDDDDDD

"40% от хората у нас живеят в мизерия или в риск от бедност." "В България на практика хората с високи доходи имат по-ниско данъчно облагане от хората с ниски доходи. Ако имаш над 2600 лева, плащаш по-малко като процент от заплатата си." Ха-ха! Какви смешки! Смейте се, хора! Ще удължите живота си!

Последната смешка е,че депутатите имат двудневна работна седмица за същите заплати. Някои идват само в петък заради безплатната петъчна почерпка.

преди лягане задължително чета или гледам смешки в G+ чаршафа си и за капак чета коментарите под новините в БЛИЦ и направо се задавям от смях! вече сън го докарал до 87г. малко ми остава да прехвърля 130...

Престанете да ни искарвате из вън нерви с тез платени соросидни статий!!! 15 години иследвате извратени американци а ние се гърчим в мизериата... аман от американските планове за глобализация не разбрахте че това го правят да ни заминават с глпости докато ни промият съзнанието.... ние нямам повод за смях откак бойко борисов спечели изборите само шок и извращения. Зарад него целия български народ е пълен с холестерол и глукози.и всеки 2 има артериално налягане . и как да бъдеш оптимист когато герп изгониха всичките интелегентни и умн и българи от българя.... всичките сме обладани от далбок песимизъм и мракобесие... последната ни надежда е в путин които мисли за българя

Ужас! Я вземи се ограмоти малко бе, "анализаторе"! Ясно е, че при теб поне, нещастието идва от простотията ти. А простият човек или злобее и мрънка, или се присмива, но не се смее.

Това за ,,глукозите и артериалното налягане при всеки 2-ри,, е страхотно! Само с този твой коментар ги сложи тези учени у мармалада, защото твоето е талант, а те са трошили мъни да открият нещо отдавна открито.

Стою

Мдам. Всеки втори живее без артериално налягане. Интересно как...

То такива, като "анализатора" и с налягане и без налягане да са, все същата полза.

Накара ме да се нас-ера от смях

stiskame ti palci da se izpraznish ot holesterol I da niamash arterialno naliagane ;-))) umnik!

kak uspia da go iSkaarash tozi biser za glUkozite i naliaganeto? udulji mi jivota pone s 2-3 godini...i produljavam da se smeia

На кого?

Е, как на кого? На себе си, преди всичко. ;)

Усмивката и смеха са признак , че индивида е в добро състояние. Не става с имитация на усмивка и изкуствен смях. Много ясно , че индивиди в добро състояние живеят повече от тези не в такова.

Остава въпросът кое е причина и кое - следствие, разбира се :-). Колко учудващо би било хората, които са в по-добра форма и по-здрави да са и по-весели и щастливи. Не че и другият вариант би бил по-учудващ де.