Може ли търсенето на идеален партньор да доведе до самота

Учени от Мичиганския университет са се опитали да разберат как трябва да се избира спътник в живота.

Обратно в новината

Коментари - Може ли търсенето на идеален партньор да доведе до самота | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре им го каза! аз бях забравил за това... не можеш да им обясниш на тея кухи лейки дето пишат тук, ча ЖИВОТА ЗАПОЧВА СЛЕД 40-те години. а тея простите, тогава щяли да раждат! мале-мале-мале!!!:-)))

НЯМА, НО ВСЕ ПАК Е ПО-РАЗУМНО ПО-РАННО РАЖДАНЕ НА ДЕЦА, ПРИ ВЪЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ НАРАСТВАТ ШАНСОВЕТЕ ЗА ДАУН И ДРУГИ УВРЕДИ

На 14 ще празнувам 20г. любов с мъжа ми.Влюбих се от пръв поглед и на 19 се омъжих.Има ли истинска любов, тя е завинаги.Тя е грижа, обич, разбиране, общуване, деца, дом, уважение,т.е. любов.Сърцето ще ви го подскаже.Желая ви да срещнете сродната си душа!И не е вярно, че тръпката преминава.Сега, с пораснали и самостоятелни деца имаме много време за любов.

при мен проблемите с жените бяха докато имах жилещен проблем Бях млад и хубав, но се подиграваха с мен. Впоследствие нямах такъв проблем и взеха да ме "обичат", нищо че съм станал дебел. Извод - Жените обичат парите. Нямаш ли жилище, духаш сумата, сурова ералност, но ...... майната и на любовта.

Аз се омъжих за човек, който нямаше жилище преди 15 г. и сега няма. Живеем под наем.

Да не си си купил реплика на Версайския дворец, та си станал толкова атрактивен за жените, па макар и дебел. Ще кажеш, че е чудо невиждано на днешно време жена да има/си купи жилище сама.

Явно не си пипаднал на подходяща жена, продължавай да търсиш и отслабни малко: след като си успял да си купиш жилище, значи си достатъчно предприемчив и упорит да се вкараш във форма отново :-).

Аз съм от хората, които се омъжиха и родиха, защото им е дошло времето. Избрах за партньор най безопасния вариант, точно както пише в статията. Сега се чувствам ужасно самотна. Съжалявам, че не послушах сърцето си. Когато човек слуша сърцето си, не съжалява за нищо. Ако сърцето ти казва, че сам е по добре, тогава остани по добре сам отколкото с някой, само и само физически да не си сам.

Семейният живот е достатъчно труден и без любов става непосилен. За да се радват двама души на дълъг и щастлив брак, трябва да знаят какво е любов. Да умеят да обичат и поддържат любовта през годините и да се харесват истински. Да създадеш семейство, само за да не си сам и да се впишеш в общоприетите рамки не е вариант. Семейство се създава с любов.

zosha_@

има и тази опасност..да си самотен, без да си сам..всеки решава лично. има области от живота на човечеството за които няма емпирични формули, още по-малко могат да бъдат давани съвети въз основа на каквито и да е научни изследвания. съответно е резонен въпроса за ползата от такива изследвания. ерго, финансирането им.

Да се борави с крайни понятия не е почтено. Човек не търси "идеалния" партньор, а търси такъв, който да му харесва и допада и към когото да има чувства. Не винаги срещата с такъв се състои. Много хора предпочитат в такъв случай да останат сами, отколкото да изпълнят "плана" за задомяване и репродуциране и да не харесват живота си с партньора, който не ги устройва!

може, ако чакаме принца на бял кон да ни потропа на вратата....в 21 век такива илюзии си ги избиите от главата...

Маце, този принц наистина като ти потропа на портала друга до болка позната песен ще запееш, може и на кино от 6 до 5 да избегаш.

не ти разбрах коментара. Живея в чужбина от дълго време и не знам как се комуникира с това рядко животно наречено български "мъж".

Човек може да има партньор и да е самотен. И обратното- може да е сам и да не се чувства самотен. Самотата е чувство- не е липса на придружител или партньор в живота.

Явно няма да се отърсиме скоро от циганския модел на родителство. Да имаш деца на по-зряла възраст не виждам нищо лошо дори напротив това е осъзнато родителство и по-възрастните родители могат да дадат повече сигурност и възможности на децата си. Статията май се отнасяше за самота!

лъха на безмислие и липса на личен опит този коментар. има разлика от земята до небето когато си родител на 20-25г и на 35г и нагоре. съвсем физически е несравнимо по-трудно да се справиш със задачата. и всяка следваща година става все по-трудно. иначе нацията се топи. щото като родиш на 35+, няма за кога да са две... и с тая висока детсска смъртност... още по зле стават нещата, гОспожо "българка".

Една жена, ако роди на 20-25 какво ще разбере от живота? Да се пороби от млада възраст в слугинаж на подобен на Вас примат? Няма нужда, благодаря!

в търсенето на идеалният партньор, търсещите идеално се прецакват. раздат на по 35+, даже и на по 40+... отидете по родителските срещи на начален курс да видите какви старци и старици (основно) има...

Родителските срещи да не би да са изложби за показване на млади родители?Или ти затова ги посещаваш?

А ако родителите са млади, но прости, какво правим? Защото съм се нагледала на майки с неадекватно поведение и визия независимо от младите си години.