8-годишният Виктор посвети песен на България

Осемгодишно момче, което е родено и живее в Америка, написа трогателна песен за България.

Обратно в новината

Коментари - 8-годишният Виктор посвети песен на България | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко лошота преобладава тук, клко негативизъм, отрицание и раделение; и то по отношение на една положителна новина за едно дете. Така не се гради, хора. Кой ни е виновен, че сме на това дередже?

Интересно, плачат за България, а всички си стоят в чужбина.Защо не си дойдат като им е толкова мъчно и хубаво тук.

интересно. плачат че не им стигат парите да си платят сметките ама си стоят в блатото. какво му е интересното? има такива които не се адаптират добре в по груба среда и си търсят спасението. това не им пречи да желаят по добри дни за българия

Страхотна глупост. Такива проблеми има в тази тъпа България, а ни занимават с такива глупости

аман ог платени лигави рекламиращи репортажи, аре махайте го този лигав сополанко, пишете за децата в България нещо

99% от емигрантите са с основно или средно образование, т.е. мързяло ги е да учат кота деца, мързи ги да работят здраво за българия и като дърти говеда. Вишистите са си тук и си живеят чудесно!!

Ще повърна от умиление...Да ви имам и новините, и песните...

Мило дете, стой си отвъд океана, защото ако дойдеш в България няма да видиш Бог тук, ще видиш много лоши неща, ще се разочароваш и затова по-добре си пиши текстовете и никъде не казвай, че имаш нещо българско!!!

Най - сетне нещо хубаво и смислено да се пръкне като новина. Браво на детето, написало е песен за нещо което обича и браво на родителите, че са го научили на родния му език. Много позитивна новина, да й се порадваме ако можем, защото сме забравили да обичаме, забравили сме идилията на детството. Е, без душа в делника и битието е бедно.

Ако ежедневно търсите оправдание за емиграцията в която и вие не сте убедени - тежко е! Щастието не става с бягство, то трябва да се извоюва....

еми до кога ще воюваме?

.. до края на света!

Държавата - това не е абстрактно понятие-това е всеки един човек- няма как да са ти чисти улиците ,като общината е направила градинка, но ти с новата си лъскава лимузина паркираш в градинката ,смачкваш тревата ,разораваш пръстта и после разнасяш калта из целия град .....и ревеш - ах колко е кално и мръсно в България .Ами като не пазиш така ще е - няма кой да ти го направи чисто ,ако сам не се постараеш да пазиш чистота и това ,което общината се е постарала да ремонтира !Омръзна ми от джипове паркирани в тревни площи,които би трябвало да са градинки,но са превърнати в кални ями от такива собственици на луксозни автомобили-после града бил мръсен,кален и незнам си какво.

и като гледам стари филми как в София навсякъде е имало градинки с цъфнали рози ....направо не мога да повярвам ,че сами си правим средата за живот мръсно гето

имало е рози( не насадени и подредени сухи цветя не подходящи за нашия климат) и дървета(само те правят сянка в жегата) , зеленина имало е 70 градинки (повечето вечеса унищожени или завладени от " заведения -собственици), вода - чешмички по улиците (традиция от малките ни градове)

не бъркай пращането на малка сума пари за преживяване с инвестиции- инвестицията е да се върнеш и да създадеш бизнес,който да мултиплицира парите и да храни хората ,а пращането на пари на някой да преживее не е инвестиция

от 12 г. живея извън българия бих живяла и на село, но не обичам комунистите, които винаги ще са на власт, защото останалите са с робска психика. но това е естествено, след като повечето време сме били под чуждо владичество. при транслацята от латиница на български главни букви не се получават. иначе мисля, че до известна степен пиша грамотно.

Значи в България живеят комунисти и хора с робска психика. Хората с робска психика не биха се осмелили да избягат от статуквото, което означава, че са избягали другите, т.е. вие сте комунист, така излиза.

dimitrez79@yahoo.com

бреи, можеш да броиш до две. само че има ново откритие че мнозинството можело да се разделя на три. представяш ли си. единственно не съм съгласен с робският манталитет. можеш да си роб където и да е по света.

Аз искам да ви обърна внимание на клипа към новината. Забелязахте ли това 8 годишно дете как свободно свири на музикален инструмент? А колко богато и смислено се изказва, макар и на очевидно че не е съвсем утъпкан за него граматично и лексикално българският език? А дали някои от вас ще си дадат сметка, каква е основната разлика между това да си дете в Америка и част от тамошната образователна система, и това да си дете тук и част от българската образователна система? Тук тъпчат главите на децата със задължителни знания, там им дават средства и свобода да изявяват дарбите си. Елементарно, Уотсън, и тъжно!!

наи големия проблем е в семеиството и родителите които буквално са изгубили всякакви ценности и не помагат на децата да бъдат деца като ги закрилят, възпитават и развиват талантите им

dimitrez79@yahoo.com

за съжаление е така. но е много по лесно да говорим за ценности когато живеем длеч на запад от българия

Браво !

Чета емигриралите и разбирам, че със същия ууспех момчето можеше да възпява Атлантида.

браво на детето!българин ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво си мислите в чужбина винаги е било хубаво?! Мислите ли, че в Англия, Германия, САЩ и т.н. винаги е било така, както е в момента - хората да живеят богато и спокойно. Не, не е било. Знаете ли колко хора са отдали живота си да се борят за републиката в Франция или за правата на работниците по време на индустриалната революция в Англия и въобще по целия свят. Знаете ли колко хора са се борили за демокрацията по целия свят и са заплащали в живота си, за да е каквото е. Мислите ли, че хубавия живот е даденост. Не е. А ние българите чакаме от една 25 годишна демокрация, която не сме я извоювали сами, а са ни я наложили отвън, да берем плодове като си седим в къщи и цъкаме и псуваме пред телевизора. Няма как да стане! Не и с това мислене. Казвате, че не ви харесва в България, еми борете се направете си го хубаво, уютно, спокойно. Питате "Защо да се борим като никой не се бори за нас, никой не ни защитава?".Пак не сте прави. Вие дължите живота си на хора, които са се борили. Знаете ли колко велики българи са се борили и са дали живота си за вас?! А вие заплювате всичко това и избирате лесното, готовото. Мислите ли, че под турско робство е било лесно? Че нашите революционери не са имали тази опция, да останат в чужбина, където много от тях са получили образованието си. Е имали са я, но са имали и сърце, което е биело за родината им. А сега какво имаме??? Някой ни казва, че смисъла на живота е да работиш не да се бориш. И ние го приемаме за чиста монета. Помислете!!!

Елементарно, Колега ! ---> Двустъпковата !!! Ние. Всички. Заедно.

скоро много от нас ще се завърнат, заложено ни е. за всеки влак си има пътник. знаеш ли българският народ колко се е разселвал? знаеш ли каква му е мисията? знаеш ли защо са били гонени богомилите от българя? няма нищо случаино в този живот

Голям пич е малкия :) Абе много мами родени в България, пък малко тактовци родени в българия, бе :))

Много болни мозъци бродят из този форум....

То да беше из форумите само...

политическа шашма. бащата КГБ, майката българка, то на какви патриоти сме малкият Виктор в руска фамилия пее песен за България. НЕ НАМ тези номера. Като толкова обича България защо този "мил" руснак не е останал в България. Или е използвал барака си с жена с европейски паспорт и беж да го няма.

УУУ Соросоиди си имаме тук, да ама виж, руснаци и българи пуснали там е ТЕБ НИКОЙ НЕ ТЕ ВЗИМА В ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА ТИ РОДИНА на чичо Сам... СМЕЕЕЕХ!

до гражданка - мила гражданко, първо да ви поздравя с националния празник на българия, както и всички, които се чувстват българи - сега по същество - не мога да разбера какво ви е криво момченцето - на осем години, малкият запява на чист български песен за българите, при положение,че не е роден в българия и живее в англоезична страна, какво не ви харесва и от какво се възмущавате, намесвате политика, произход и прочие - а знаете ли, че на повечето бг мутри и чалгари децата им не говорят български - срамуват се, че са българи, защото са едновременно поощрявани и отровени от родителите си "родолюбци" - не ви прави чест да чепкате произхода не детето и да говорите с такава злоба

мисля, че на "гражданката" както и на много други мрънкачи проблема им е, че мислят, че все някой друг им е длъжен. Недоволни господа и дами, имате право да сте недоволни и/или да изразявате недоволността си, но моля ви проумейте, че никой не ви е длъжен! Проумейте го и ще живеете по-добре, пробвайте!

НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК Е НА 6 ИЛИ 22 СЕПТЕМВРИМ; А НАЙ- ТОЧНО 16 АПРИЛ - ПРИЕМАНЕТО НА ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ (НЕОДОБРЯВАНА ОТ РУСИЯ)

Ама си начетен, европейски паспорт не значи нищо в Америка.

браво на детето!

Баща-му - Е от онези Воистине-Руснаците, Колега. (Извинете !)

гражданко,ти си голяма селиянка

За тия ,които са срещу емигрантите само ще кажа че млн евро,долари влизат в България.Пак заради емигрантите другите научават нещо за България.Аз не съм си забравил майчения език и винагу ще бъда българин.Искам или не.

+++...+++...+ !!!

ми ела си в България ,като ти е толкоз мъчно,що караш детето да пее песни ...качваш се на самолета и си в родината

Браво на детето! Говори прекрасен български език и се е сетило само да напише песен за България ! И дотук със спонтанноста на чувствата ! След това почва да накъртва малко . Това е вече намесата на майката и комерсиализацията . И аз се заслушах в текста и музиката ,но в един момент ми дойде малко повече . Живея от много години извън България и мога да кажа,че наистина съм и патриот и родолюбец и истинска българка по душа и сърце,но песента не ми подейства така като очаквах . Но се надявам това прекрасно дете,както и много други деца родени в чужбина ,да се завърнат в България и да я облагородят ! Колкото до просташките изказвания на разни форумци срещу емигрантите и дали те са повече или по-малко българи ,даже не смятам да взимам отношение. Не си заслужава да се пада на едно злостно,безмислено и елементарно ниво .

Семейството - Е в областта на музиката. (Извинете !)

Докато има такива деца, България ще я има, въпреки усилията да бъде затрита....

Докато позволяваме емигрантите да имат повече права от нас, живеещите в Балгария, държавата не я чака светло бъдеще. Обходими са законодателни промени, така че да се ограничат правата на емигрантите, които доброволно са напуснали Балгария!!!

Че с какво са виновни емигрантите за положението в България? Не са ли тези, които живеят в България, основни отговорни за състоянието на държавата?

Аз - глупава си мислех, че всички сме отговорни за състоянието на държавата си. Тези, които са я напуснали, с това, че са я напуснали... По Вашето изказване излиза, че който напусне, всъщност вече няма отговорност към държавата... А може би е точно така? Не разбирам само какво искате? Напускате България като потъващ кораб, а търсите отговорност от тези, които искат да спасят кораба!?

Правата на неграмотници като теб трябва да се ограничат (особено правото на глас). Не знае как се пише собствената му дръжава!

Не разбрахте ли, че със забрани и наказания не става?? И не бъркай, че това, че някой не иска да живее с питекантроп като тебе за съсед е свързано с това дали обича България или не.

Момент, какъв си ти, Атакист, Боковист, Реаниматор ?? Просто ми е любопитно, искам да знам ???

си НЕбългарин! И за теб не е добре българите да се завърнат у дома? Българите не трябва да се увеличават, напротив геноцид на народа и разруха на страната - това искат много наши и чужди поробители.

Някой пак е пропуснал да си пие хапченцата...:(

Пише се БЪЛГАРИЯ!

Ха! Прелина по-скоро на опит за пиар отколкото на израс на родолюбиви чуства. Май майката е написала текстът и мелодията на песента, а детето само са го записали като е пяло. Става навъпрос за преследване на лични интереси, сигорно искат да станат исвесни и да спечелят малко парички!!! НА НАШ ГРЪБ!!!

"израс...навъпрос...сигорно...исвесни " Това бългаски език ли е?

Ти си абсолютна невежа. Ако знаеш тази думичка де :)))

Тереза, това 8-годишно дете е много по-грамотно от теб....на колкото и да си ти, но едва ли си по-малка от него и едва ли като него си родена в чужбина....

Че какво е на твой гръб ма ОФФЦО селска !!! Айде малко правопис се върни в 1во отделение, ... че ставаш международно "исвесна" !!!

тереске, тереске, не на "наш" груб, а на твои гуз :-)! ... кои знае в кои коптор те блускат миризливите кочове и улични апаши вув всички дупки :-)! сигурно и партизанското ти име е вдухновено от тереза орловски, което пак ниякои ти е казал де, не че ти нещо можеш сама да излислиш и да се сетиш :-)! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

де да имаше повече такива български майки.

Майката има пари за студио в Америка,ама няма пари за билет до България ,ай сиктир...истинските българи са тук в БЪлгария ,на бойното поле на живота !

Добре че и аз емигрирах, явно е че нищо не се е променило още при вас....

ми то по-лесно е да емигрираш и да пееш песни колко ти липсва родината ,вместо тук да поддържаш истинския дух на България,ако всички вземем ,че емигрираме няма да има България-хората ,които живеят тук я поддържат ,това не ти ли е ясно?

Студиото - Не е нейно, Колега (Момичето просто Работи там.)

Почти се разплаках, когато чух песента преди дни. За съжаление само българи, далеч от родината могат да оценят думите на детенцето и чувствата, които изпитват към България... Затова огочените и злобни душици моля да не "мърсят" хубавата статия. Благодаря.

Толкова е прекрасна нашата родина! За това много хора избраха да живеят извън нея!

не бъркай страна с родина!

И каква е разликата? Обясни... Страна, родина, държава...както искате я наричайте, за мен България е една и за съжаление не в състоянието, в което искам да я виждам.

Браво и благодаря на детето, пожелавам му много успехи занапред. Много мило от негова страна и от страна на майка му, че го е заредила с толкова романтизъм. Но с времето се научих да уважавам и почитам хората, с които сме рамо до рамо. За мен там е истината.

Прекрасно дете. Такова е бъдещето на българите. Тези, които са по света ще си спомнят с носталгия за Родината, защото помнят само хубавото. На децата си, родени в странство, ще разказват само прекрасните си спомени. Ние, които сме тук ще се окайваме, защото вече не сме млади и сме пропуснали шанса си да заминем. Нашите деца ще поемат пътя на гурбета и ще обичат България като това детенце. Ние ще бъдем на доизживяване на тази територия/за нас/.

Не знам какво искате от детето! То само се е сетило за това, написало е музиката и част от текста! При това е много хубав. Аз го постнах във фейсбука ми по случай празника! Колко деца са се сетили, че и написали музика и текст за песен! Да не говорим, че масово децата на имигрантите не знаят български, а какво да говорим за това да изпитват такива чувства. Както винаги зависи от човека.

дреме им на тях за родината,ако толкова я обичат да се върнат ,а не да пеят песнички за реклама

не бих казал,че това е едно умно изказване! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно е сигурно, повече им дреме явно от такива като теб, щом така се изказваш...

ако им дреме няма да стоят в Америка ,всеки може да замине ,но не на всеки му стиска да остане и да се опита да промени нещата тук- много е лесно да заминеш и да ползваш наготово придобивките на другите държави,но някой друг си е скъсал задника ,за да ги постигне !

Ползваш наготово, значи...!!!! Дааа, тук направо на тепсия и със златна лъжичка ти дават всичко още от летището!

Селяк , бегаи да си играеш

Отвъд океана инкорпорирането в определен социално-идеологически регистър е по-силно от родовите традиции, които са изместени в периферията. Искат навярно песента да се превърне в нов химн на спонтанно възникващото чувство за обвързаност с родината извън пределите на нейния културноидентификационен обхват. Съдбоносната значимост на преосмислянето на установения модел крие риск от трайно налагане на нова, неясно дефинирана - но формално модернизирана - интерпретация, в чието ядро е залегнала пропагандата като средство за неусетно бягство от превърналата се във враждебна среда на познатото пространство.

Toni

Какво?

Хах! Това изказване ми напомни на онези книги от едно време за литературен анализ на произведения, от които понякога преписвахме по някое и друго изречение, когато имамехме някаква тема за домашно по литература.

Рекламата преди да започне тази хубава новина е на ТЕОРИЯ НА ГЛУПОСТА!!!