Самотата влияе зле на здравето

Самота може да доведе до депресия, безсъние и дори до самоубийствени наклонности.

Обратно в новината

Коментари - Самотата влияе зле на здравето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е важно да не се бърка социална самота с липса на интимен партньор. Справка - жените от остров Окинава остават вдовици на около 80 г, но спокойно доживяват 100, защото ежедневно се събират със средно 4 приятелки и им е весело :)

Сам съм, пак сам, по-добре да съм сам. Там съм, пак там, по-добре да съм там!

Орлине ти ли си бе брат? Ако да,ще си намериш и ти половинка, споко. За тебе класна жена,не като онази повърхностна кифла с кръгло лице като месечина. Чак се чудя кво видя в нея че и 5 години я търпя. Интелигентен мъж си........търси си интелигентна жена да ти подхожда. Мани ги тия кифли - тях само ги е...ш и бягаш.

Кифли - гледаш, харесваш, ч*каш. И на сутринта се чудиш за какво да си говорите. Повечето мъже бягат, преди да са ги видели без грим. А ако случайно дойде деня, в който да ги видят без грим, горко им.

"Преди си мислех, че най-лошото нещо в живота е да бъдеш сам. Не е така. Най-лошото нещо е да бъдеш с хора, които те карат да се чувстваш сам." Робин Уилямс

самотата убива бавно и сигорно-- поне при мен е така ..аз сам на 56гд -- маж живеещ далеч от бг с разбито семеиство, не пие и не пуша, работя , но и работата не ми запалва самотата---тя води до заболяваня и досри до черни мисли

Съветвам ви да се стремите да прекарвате повече време сред хора, намерете хоби, спорт и се срещайте с хора. Аз също живея в чужбина. Относно семейството- това не трябва да ви е като камък на врата- погледнете статистиката колко процента от браковете свършват с развод. Желая ви всичко най-хубаво и да срещнете сродни души!

Забелязала съм, че при работещите самотни хора (които могат да си го позволят) цел на живота стават излизанията и екскурзиите, постването на снимки във фейсбук и лайковете. Но като цяло стават песимистично настроени и заядливи, с което отблъскват останалите.

Abe аз познавам такива, дето не са самотни и от фейсбук не могат да излязат. Мисля, че трябва да се прави разлика между сам и самотен. Човек може да е сам и да не се чувства самотен, а може да е самотен и да има голямо семейство около себе си - всичко зависи от нагласите, ит собствените качества и прочее неща.

Тъй като в статията не става въпрос за сами, а за самотни, моят коментар се отнася именно за самотните. Ако не си самотен, просто нямаш нужда от виртуалности като фейсбук :)

не знам какви са тези твои познати не самотни фейсбук маниаци, но фейсбук зависимите са си самотници отвсякъде, независимо колко реални хора има около тях. така че първото ти изречение малко противоречи на останалата част от изказването ти

аз пък по-нещастни от работещите в кол центрове не мога да си представя, въпреки че са натъпкани като копърки в хале и говорят и пишат с кой ли не цял ден.