Мачмейкъри: Хората боледуват от самота

Мачмейкъри (сватовници) от „Женени от пръв поглед“ споделиха пред „Блясък“, че все повече двойки се разделят и е тъжно, че никой не говори открито за това.

Обратно в новината

Коментари - Мачмейкъри: Хората боледуват от самота | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойно, докато имаме кучета и котки, никой няма да почувства самота!

Та напишете ги СВАТОВНИЦИ БЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ Умръзна ми от чуждици, ние сме отвратителен народ от дупедавци блидолизци, гъзолизци. Отврат. Може ли да се самоунищожаваме по тоя тъпанарски начин?

"Умръзна ми" ,"блидолизци" - това на къкъв език е? Определено не се пише така на български. Как най-родолюбци се изкарват тези, които пишат най-неграмотно? Сигурно защото само толко знаят, не само за правописа.

ами, нормално е да е така, някакси... защо да мъчиш и себе си и другия, при положение, че и двамата сте осъзнали, че не сте един за друг??? просто си преценяваш дали ти стиска да си поемеш заплахата от оставане сам....

Дедо ти все с мачмейкър се е женил :D

Точно с мачмейкъри се е женил. Баща му му е казал "е тази е жена ти" и въпроса е приключил.

то не е каквото искаш ами каквото ти го нахлупят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами доста самотно..ти става..като срещаш хора които..вэобще не се замислят скапанити си действия

Във ВСИЧКИ епохи в човешкото общество е СЪЩЕСТВУВАЛ излишък на жени (полигиния) при богатите, съответно излишък на мъже (полиандрия) при бедните. Излишъкът на мъже при бедните, се е регулирал от войните. В "комунистическите" държави, поради относително малкия КОНТРАСТ между бедни и богати, излишъкът на мъже при бедните е относително малък и за това комунистическите държави НЕ се нуждаят от войни, за решаване на този проблем. В социалистическата държава (подвид на представителната демокрация - ОТКРИТА диктатура) армията е наборна. Приложението на наборната армия е да ЗАЩИТИ суверенитета и териториалната неприкосновенност, в случай на военна интервенция от ДРУГА държава (или държави). Професионална, наемна войска НЕ е характерна за социализма, тъй като в социалистическото общество ПОЧТИ няма крайно бедни и ЗАДЛЪЖНЕЛИ хора, които ДОБРОВОЛНО да се лишат от свободата си и да РИСКУВАТ живота си за ПАРИ. В държавата с капиталистическо устройство (друг подвид на представителната демокрация - капитализъм "свобода и "демокрация", СКРИТА диктатура), ролята на армията е да ЗАЩИТАВА корпоративните интереси на концерни и спекуланти. Военни операции се провеждат ИЗВЪН територията на държавата и наборна армия НЕ е подходяща, тъй като ПРОВОКИРА недоволство сред военнослужещите и техните семейства. За да МОТИВИРА своите граждани, да ТЪРСЯТ работа като НАЕМНИ войници (наемни работници), държавата с капиталистическа икономика ("свобода" и "демокрация") СВЕЖДА до абсолютен МИНИМУМ качеството на живот на социално слабите. Регулационни МЕХАНИЗМИ са увеличаване на безработицата, редуциране на социалните придобивки, ВЛОШАВАНЕ на социално-битовите условия

Браво! Браво!

секса стана прекалено достъпен, жените се научиха да не отказват, научиха се да не ОЧАКВАТ, а мъжете свикнаха да взимат по много от много страни.... гейовете са на мода. Е кви бракове, кви връзки. Бати разврата. Прехода уби ценностите, сложи парите в култ, явно и ще ни претопи като нация. Всички говорим нон стоп за секс- не за връзки, не за любов....порнография. тва е.

Освен това мъж на 35 все още се не бил "наживял"-деца ,семейство, отговороности-"ДА,ДА,Данчо да се жени". Много пък от жените-хайде едно дете стига,че то с тоя моя знам ли...или няма пари,или пък не ми се занимава пак с бебета..

Освен това, много мъже в България живеят при мама докато навършат 40-50 години (т.е. докато е жива женицата), понеже слугинята им готви, чисти, пере и глади безплатно. А любовта е достъпна и евтина навън както каза човекът по-горе. Та закакво му е на българското мамино детенце да се жени и да става глава на семейство? Вместо да си лежи и да лапа наготово цял живот, да не е луд да поема отговорности за друго човешко същество...

В хората в голамата си част са скапани долни егоисти..

А някои боледуват от тъпота. Например зрителите на това предаване.

Първо били скептични относно формата,пък после като им казали хонорара,изведнъж решили,че има смисъл,хаха

мноо сте зуе! По-добре безразборен секс и боледуване от самота, отколкото с един исъщ цел живот. Мноо благи модерни времена. сичко хе еднократно. мен ме устройва.

ти си абсолютно кух/a "човек", боклучиво същество си!

...и като минат годините и почнеш да ровиш с бастуна на пейката в парка ще разбереш колко си ..... изпразнен от съдържание самия ти!!!!

Тези двамата мачмейкъри живи ли са или не?

Тези 2-та да се скрият някъде, като видях какви двойки са събрали ясно ми е колко разбират!

Празнувам 30г. от познанството си с госпожата /28г.брак/, 3 пъти съм бил кум и все здрави семейства... Този боклук да се завре в холивудския си гъз!

Хейтърите имат право да цъкат минуси и да умрат в самота...

А ти пък си самовлюбен глупак! Самовлюбен, защото си си повярвал, че като си станал кум имаш някакъв принос за стабилността на семействата, за които говориш. И глупак, защото не понасяш когато някой не е съгласен с ограниченото ти мислене. Поздрав най-сърдечен от твой хейтър вечен!

Много си злобен и ограничен, как те търпи жена ти толкова години не знам, явно е материално зависима от теб.

Георги от женени от 1 поглед определено ще си остане самотник...той е асоциален и не знае как да се държи когато има жена около него...бил ....контрол флик....абе ти си жалка картинка бе момче

И госпожата му и нея я чака същата съдба. Не знам кой ги е чифтосал тези двамата. Лика-прилика са си - неприятници със самочувствие без покритие до небесата, особено тунингованата. И двамата били постигнали много в живота и от гордост не могат да ходят по земята, а летят в облаците. Гошко, завалията, иска амбициозна, красива жена, с кариера, която да си седи в къщи и да му готви вкусни манджи, докато междудругото греди кариерата си и му гледа децата и спортува и се гримира и ... А Герито си плаче за мутра, ама ако може да не бие.

По този повод искам да ви поздравя с песента на Тодор Колев - Самотиня човек. "Той има белег на челото си и сяда винаги на края, дори когато е висок ,самотния човек е малък. Събира билки или пък с теслицата на спомените дяла...."

Песента е по едноименното стихотворение на Борис Христов.

Да Ви Мачна в Намейкърите

Тези така наречени мачмейкъри, изглеждат страшно тъжни и сдухани. Все едно живота ги е смачкал и са загубили всякакъв смисъл за живот. И такива хора, ще ти дават житейски съвет....пълна скръб!

правилно

Ами... нали и те хляб трябва да ядят, та като не могат да изкарат пари от друго - от това.

и "сватовниците" и психолозите в предаването. Няма живот, усмивки, а равни профи-коментарии. Особено жената от тази снимка. Типичен пример е. Не знам само дали е професионална деформация или лично потвърждение на констатацията ?

А г-н Мачмейкра какъв специалист е? Защото съпругата му завърши навремето българска филология в СУ. Беше свежо момиче преди 20+ години, сега изглежда толкова изморена от живота, сякаш иска всичко да приключи... Какви "мачмейкъри" могат да бъдат тези хора!?!

трябва да му е специалността за такава дейност според теб ? Психологията си е отделно и си има психолози, а друга няма ?!

нещо от невинния въпрос, бе, г-н Мачмейкър... та да си мачмейкър най-малкото, което трябва да си е поне психолог аман от разбирачи от всичко.... "хора чифтосваме всякакви", а?

Не 50, а над 50 %, даже 70! Така е след като едно от най-важните неща е пръстенът и да се покажеш, 4е си женен/ омъжен! Няма ли искри - няма никой И 5-8 де4урлига - не става. А най-лошото, ако използваш децата, за да вържеш някой!

поредната платена статия, купувайте жилища и плащайте на мачмейкъри да ги запълните :)

тва е интересно, щото аз пък все си мислех, че точно пък хората в България рядко страдат от истинска самота. Българите така сме привързани към приятели, съседи, семейството... фейсбук... Имаме много повече социални контакти от повечето европейци, но пък си мисля сме по-несериозни когато започваме връзки. Флиртче, лятна авантюра и айде... заедно сме. Мисля, повечето млади хора подхождат лекомислено със самото създаване на връзки, не знаят нито какво искат, нито какво да пожертват и след има няма 2-3г връзката си се разпада... Като се сетя колко бракове има развалени, щото им се родило бебе! Много му шумяло на таткото и се изнесъл.

Глупости говориш, привързани сме били! Човешките отношения в държават ни изчезнаха, връзките между хората са единствено на ниво деца-родители. Спрямо останалите ближни цари канибализъм!

Боледуват..? Аз се наслаждавам на самотата. ;)

Аз също!

Аз пък не ,смисъла на живота е друг. Макар че ,мога и сама.:)

"50% от браковете, и въобще от връзките, се развалят още в първите няколко години, което означава, че като прибавиш връзките без брак + браковете, чисто формално може да се каже, че 3/4 от връзките се разпадат" Значи по тази логина ако имаме 50% гнили ябълки и 50% гнили круши, ще получим 3/4 гнили плодове ????

Ами, прави са хората, откакто починаха най-близките ми хора се чувствам буквално болна от самота. Насилвам се в службата да съм приветлива и да изглеждам безгрижна, нямам финансови проблеми, но когато се прибирам вечер, погледна нагоре към дома си и видя тъмните прозорци... Много ми е тежко да се щурам сама из огромния, празен апартамент... :(

Я, горе главата, де! Животът продължава! Пожелавам ти щастие и много приятели :)

На колко си години? Никога не е късно за ново начало!

мачмейкър няма аналогична дума на български така че спрете да ревете че не се пишело на български. Като сте толкова умни измислете вие аналогична дума. Отворете един речник и ще се уверите че много от думите които ползвате всъщност не са български глупаци.

Сватовник,специалист по сходство в характерите,но най-лесно е да се каже "мачмейкър".Като кажеш мачмейкър си е друго един вид чувстваш се като американец,едва ли не все едно взимаш американска заплата,работиш в някой от небостъргачите в Ню Йорк,живееш като в епизод от "Приятели".Друго си е.Така че е нормално да се наложи мачмейкър,а другото е въпрос на едната виза само.

СВАТОВНИК - това е българската дума

Не точно. Сватовник означава годежар, сват, свидетел на сватбата. Думата не е подходяща, за да замести matchmaker.

Абе тоя ли ще ми казва?

Препечатвам ги, защото са много точни,според мен:1. Липсата на довериe. 2. Инатът да устояваш егото си на всяка цена. 3. Ровенето в миналото на партньор. 4. Постоянното припомняне на грешките на другия. 5. Опитите да промениш човека до себе си по свой образ и подобие. 6. Мрънкането за дреболии. 7. Омаловажаване усилията (постиженията) на другия. 8. Пренебрежение към емоционалните и физически нужди на половинката. 9. Постоянната заетост, която пречи да отделиш достатъчно време на партньора си. 10. Отказът да се извиняваш, когато си сгрешил и да дадеш прошка, когато другият е виновен.

9 от 10 :D

Какви професионалисти са експертите в предаването, като още от пръв поглед си личи,че не са избрани неподходящо Георги и Гергана. Не схванаха ли агресията на Гергана и чувствителността на Георги. Хубаво беше да дадът и родителите на Гери - на Георги са интелигентни, а тя нахална......

Георги е психо! Чувал ли си "хем боли хем драго ми е"?

"Хем боли, хем сърби - драго ми е!" Такава е поговорката!

А, какво е мачмейкър? Защо не се употребява българската дума сватовник?

мачмейкър ми звучи/си го превеждам като голмайстор, макар да значи съчетаване на подхождащи си елементи. Както и винаги се радвам на думата "селекционер" на футболен отбор, все едно подобрява порода. Е, езикът е нещо живо, постоянно се развива и приема гости.

сватовник не е същото като мачмейкър. Сватовник: 1. Пратеник от името на момък да иска момата; годежар, сват. Изпращам сватовници. 2. Лице, което урежда женитба между свои близки. Ставам сватовник. Бях им сватовник, преди да се оженят.

"Лице, което урежда женитба". Иначе в какво друго им се състои работата на "мачмейкърите"?

На снимката изглеждат тъжни и самотни но заедно.

За съжаление повечето са така

Точно това имам предвид.Има ли смисъл да си заедно с някого само за да сте семейство след като не си щастлив в брака си.На хората от снимката им личи че са отекчени един от друг и всъщност са самотни въпреки брака.Защо човек трябва да се мъчи напразно.

Боледуваме от нарцисизъм, прекалено самочувствие( разбира се без покритие), никакъв шанс за компромис и мега егоизъм. Е, така семейството няма шанс.

Много точна диагноза. Поздравления!

Кви МАЧМЕЙКЪРИ бе, ДД (18+)!? Български език за вас няма ли!

теб кое те възмущава?Я питай баба ти и дядо ти дали щяха да се оженят,ако нямаха МАЧнезнамсикво!Това си е стара българска дума,съществува от векове,барабар с традицията за 7 шаферки и Агенция за сватбено парти!!!

Уникално глупаво предаване, липса на всякакъв професионализъм!

Е, важното е мат`рялът да е нахранен с простотии. От Нова какво друго да очаквате?

Всички двойки от предаването се разделиха.

????????

Нееее, и Тониту и Наску лииии???

Той с втори брак, а тя с трети. Определено разбират материята.

Еми виж, професионалисти са станали хората...: )))))