Брайън Мей: Не разбирам текста на „Bohemian Rhapsody”

Китаристът на Queen Брайън Мей призна, че не разбира смисъла на емблематичната песен на групата „Bohemian Rhapsody”

Обратно в новината

Коментари - Брайън Мей: Не разбирам текста на „Bohemian Rhapsody” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Велики времена на велика музика!Виртуозен инструментализъм и вокализъм и прекрасно взаимодействие на всички членове от групата!Сега вече нищо не е същото!Пол Роджърс се опита да замени достойно Фреди,но уви за кратко!Сега Адам Ламбърт се опитва да копира Меркюри,но приликите с него са единствено това,че е Гей!Той не притежава нито гласовите възможности на Фреди,нито неговия артистизъм!Жалко но от великата епоха на Куин останаха само старите записи!

Прилика между Адам Ламбърт и Фреди няма- Фреди никога дори не е намеквал за своята сексуалност и винаги е изглеждал мъжествено на сцената. Адам има това нещо като изключително качество и парадира с него. Ето това е разликата и това е дразнещото. Пропуснал си като вокалист на Куийн Джордж Майкъл. Там пък прекаляването с наркотици и алкохол ги накараха да се разделят с него. Те ще убият не само таланта на Джордж... От коварните лапи на наркотиците и алкохола са се спасили единици- Глен Хюз например.,, Before The Dawn,, е написана от Роб Халфорд за мъж, но посланието и се възприема и като за жена. Текстът на,,Bohemian Rhapsody,, въпреки мистиката в себе си, която едва ли ще бъде някога разкрита, провокира чувства и гениите винаги ги предават на другите, но главното оставят за себе си. А Фреди беше гениален не само като певец- той пишеше текстове и композираше...

Фреди дори много открито намеква за своята сексуалност на сцената и в клиповете на групата (крос-дресинг, бурлесков грим, и т.н.), а и самото име на групата намеква за това (с "куин" - кралица, както се обръщат един към друг хомосексуалните на Запад). Но винаги го прави много артистично и талантът му е толкова огромен, че това това се превръща в част от очарованието на групата и никога в основната тема.

по-добре си мълчете, свирете си , че ще вземете да не ми харесвате вече