Коледна реклама разплака света (видео)

Коледна реклама със самотен старец на немската верига магазини "Едека" просълзи целия свят.

Обратно в новината

Коментари - Коледна реклама разплака света (видео) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вяма ли да се чувстваш по-самотен ако тежиш на семейството си - деца и внуци. Старите хора тежат. С течение на времето и най-умните изкуфяват и са в тежест и на себе си и на околните.

ясно светът плаче за щяло и нещяло - за мигранти - млади здрави, охранени, но явно мързеливи, за самотни старци. Да ви открехна - и аз съм на 80 - живея сам, защото децата ми не са в България. Предпочитам да съм тук, отколкото там - ще се чувствам още по-сам. Старостта е самотна - винаги!!!

Самотни са, защото като станат пълнолетни децата им ги изхвърлят от къщи, з да пораснт и да се научат сами да се грижат за себе си, но това прави децата им коравосърдечни. Докато ние ги отглеждаме и като са вече пораснали и те живеят при нас, така сме винаги по празници заедно.

Оборотите на този живот са много високи, но намирате време да се заяждате с хората по форумите.Не сте пропуснал/а нито един отговор. Ех, че ви е натоварено...... /Умишлено "ви" е с малка буква./ Щом това е начинът на живот за вас-добре. Само че сте много смешен/смешна с тези напъни да се обяснявате. Кого искате на убедите и в какво? Не си правете труда да отговаряте. Мисля, че коментиращите тук ви разбраха що за "успяла " стока сте.

Аз пък плача на първата част за Бриджет Джоунс ;) Уж е комедия и си има семейство, но е много по- тъжно колко много ни притиска обществото...

Колко много плаках. И аз няма да бъда на коледа с моите родители. Те поне все още са двама.

Аз пък им съобщавам с SMS, че ще коля прасето и да видиш как идват един през друг!

Боже, колко сте негативни. Опитайте с малко позитивно мислене,че то по оплюване сме на първа позиция... нищо ново.

А при нас не се имитира а действително се случва. Колко много деца не могат да дойдат от гурбет за погребение на родител да не говорим за коледа.

Когато немците сложат мартеници, тогава ще се трогна от тази реклама. Ама пък те от къде да знаят, че ние българите сме много корави копелета... Корави сме щото и в делници и в празници се събуждаме и заспиваме с хейт. А те какво? Хм? Заиграли са се с техните си евроатлантически ценности и си мислят, че хора ще стане от тях. Абсурд! Без хейт няма живот... няма прогрес... Гледам днес по новините как едни българки плетат шалове, шапки и ръкавици за бездомници у нас, че дори и хора извън България се включват в инициативата. Плетат хиляди бройки и ги раздават по софийските улици - без пари! Мамоу... майчице... така ги намразих и тия жени, че без малко да пукна от злоба. С какво са по-различни от мен, че са се отдали на такава кауза. На какви се правят? Не разбират ли, че по този начин стимулират нарастването на броя на бездомниците!? Мразя, мразяяяя... Запених се. Лека нощ!

Омразата и добротата ако не са адресирани правилно и не са добре премерени граничат с глупостта.

Що ли по ме трогва мисълта, че самотните възрастни в България ги убиват от бой за 20 лв. всякакви изроди!

това вече ШЕ Е СВЕТОВНА РИКЛАМЪ! ВНУЦИТЕ, СИНОВЕТЕ, ДЪЩЕРИТЕ СИ ПРИБИРАТ ПРИ РОДИТЕЛИТЕ ЗА КОЛЕДА У НЕКОЙ БЪЛГАРСКО СЕЛО И ГИ ЗАВАРВАТ ПРЕБИТИ ОТ ЦИГАНИ И ОБРАНИ..... НЕКОЙ НАВИТ ДА СНИМА ПО СЦЕНАРИА? Гарантирам, че ше изтрепеме рибата. Накрая се появява и дядо кауеда, ама циганите и него го пребиват заради чувала с подаръци.... ПРЕБИТИТЕ ПРАЗНУВАТ, БИЯЧИТЕ ПРОДАВАТ..... И ТЕ ТАКА. ВЕСЕЛБА! ПОУИЗЕЙ са се запили и не отразеват сигнали.

za sajalenie vse po-malko se sechtame za mama i tati.

Не можеше да мине без хепи енд накрая.

Несполучлива е а смъртта дебне и не се знае дали старецът няма да се гътне задавяйки се с парче пуйка.

за България няма статистика колко самотници има,нас не ни броят даже като европейци а само като балкански синдром

Нищо западно не може да ме разплаче.

разбира се, че е боза. В центъра на събитието всъщност е отрупаната с продуктите на търговската верига маса. Но нали е Коледа, дайте да се разчувстваме, ама на пълен стомах - чисто лицемерие по западняшки, а иначе може и някоя бомбичка да пуснем върху старци и деца някъде......

Поредната боза, продукт на западното общество и манталитет... А светът, който както се опитват да ни убедят уж бил "разплакан", същият този свят, няма очи, за да види "прелестите" на войните, която от 2001г. заливат все повече страни и народи и не се трогва от "щастието" заляло в хронологична последователност афганистанци, иракчани, ливанци, тунизийци, египтяни, суданци, либийци, малийци, сирийци, йеменци... и т.н., без да имам претенциите да съм изчерпателен.

ма що 2001??? забравяш кво ссср-ско "щастие" заливаше афганците цели десет години (от 1979 до 1989)... верно не си изчерпателен

При българските турци, помаци и цигани, например е различно - при тях няма самотници (млади или възрастни), камо ли по празници. Там семейството е много важно, нещо, което е било и при българите допреди години

Западняка за 5 минути ще се разчуства и после пак продължава като робот.

Рекламата показва, как един западен старец се е прецакал. Поставял кариерата на първо място, пренебрегват семейството и ето резултата. Децата му не чувстват връзка с него, а иначе влюбени в работата. Само наследството ги събира. Само за мангизи мислят. Другото е лицемерие

в България е точно обратното никои не мисли за пари и всички са задружни и си помагат

уместен клип. огромен проблем на модерното обшество. и мнозина от нашите родители на емигрантите, ще са пак сами. мъката е изгаряща. проклети да са ликвидаторите на българия, които прокудиха народа и.

не само на България ами на цялото модерно общество.

нашите момчета и момичета не са емигранти,те са изгнаници

Имам лоша новина за теб - мисля, че си болен от неизлечима болест. Казва се "пълен гъз съм"

Аз не съм забравил родителите си!Грижа се за тях.Ако някой не го прави си е негов проблем.

Изобщо не им казват в прав текст на арабите, че е време да си ходят вкъщи при останалата ....

eding glupak

typanar, bavno razvivasht se

Меркел да му прати няколко арабски инжинери, доктра и архитекта да се забавляват по време на празниците...

Ти не видя ли че всичките му близки са високо образовани и платени на никой не му дреме за парите

ама ти си бил много прост, бе тодоре

Тоя "самотен старец" замисля ли се, какво ще стане, когато наистина часът му удари? "Звънни на съседа да провери дали не е пак някой номер". Със смъртта шега не бива...

typanar, bavno razvivasht se

Разплаках се за моя татко, който си отиде, каква Коледа, какви празници...Липсваш ми, Татко, Обичам те..........

Клипа разплаква тия, които виждат себе си в забравилите и оставили самички свои възрастни родители, баби и дядовци. Обичайте и бъдете по-често с близките си и няма да плачете.

Можеше да се постараете да я потърсите с английски субтитри. https://link

Като си помисля колко самотни Коледи и Нови години е прекарала баба ми...

FuckTheEU

И защо? И аз имам баба, която живее отделно, но редовно я посещаваме, звъним почти ежедневно и на всички празници си я вземаме при нас. Не е трудно.

Клипчето е вълнуващо направено, но ако са ви омръзнали празниците и искате да се поразведрите, потърсете в търсачката на YouTube dolupraznicite. Един различен поглед ;-)

Много вълнуваща реклама.

Искам алирезин!!!Лошо ми е...

Всеки човек е сам в живота, след като загуби майка си. Жените и децата са храненици, които се оттеглят, когато мъжа остарее и не печели повече много пари. Самотата на възрастните хора не е само в Германия, а навсякъде по света. Възрастните са пречка на всички, защото не печелят пари, а разходите им растат пропорционално с възрастта, затова и българската държава ги държи на малки пенсий, за да са недохранени, болни и да живеят на студено, за да умрат по рано. Това е държавен геноцид към нашите майки и бащи.

А така, точиш го докато можеш, после го хвърляш и държавата да се грижи за него, тала ли? Като си бил/а/ дете, държавата ли се е грижила за тебе?

Ами да си намери една бабичка да му бае. Статистически в неговата възраст би имал доста голям избор.

Кво се научаваме от този клип? ( ако оставим настрана сантименталния рев ). А то е, че: 1- Че здравната система на Германия е по-зле и от нашата, щом един лекар няма как да провери дадено лице мъртво ли е или не! 2 - Че германците, макар и на преклонна възраст, имат навика да лъжат. На какво учат децата си тези дърти пергиши? 3 - Че немските бюргери и бюргерици не обичат бащите си ( вероятно поради насилие в детска възраст ) 4 - Че германските бабички са емигрирали по Карибите и немските старчоци скучаят. Сигурно го карат на винтадже порно...или пък се нарливат с шнапс. Както и да е! и.т.н. и т.н.

съжалявам но ти си завършен,кретен

Бай Пешо

що бе, радвай се! Нали аз съм кретена завършен, а ти не си! Ликуй!

не може да се отрече, че клипа отключва много въпроси и настроения, но по-скоро е плод на усилието на едека да спечели повече клиенти, които лидъл и алди и отнемат с по- привлекателните си цени! безспорно да си самотен е тъжно!

Neka si go priznaem.nqma mqsto za vazrastni hora.kakto kaza qponskiq ministar predi vreme trqbva da im se pomaga da napusnat tozi svqt bezbolezneno.

Хайде убий майка си, баща си, всички възрастни роднини ... дай пример. Толкова ли е изпростял света. Всеки има право да е прост, ама ти превишаваш правата си. Глупак.

Ти си идиот,най - големите столетници са японци

Една максима гласи:"Всеки иска да живее дълго,но никой не иска да бъде стар!" Така,че и ти ,ще остарееш,че да те видим дали няма да ти се живее?Е,освен ако умреш млад ,де?! :) Още нещо.........Спомняш ли си приказката ,дето някакъв цар заповядал да се избият всички възрастни хора.Един мъж скрил баща си и как после благодарение на баща му се спасили от глад.После същият този цар дал заповед да не се убиват възрастните хора и да са на почит.

В България дори и този метод с инсценираната смърт може да не помогне уви. За това хора не се вкопчвайте само в свойто си - не отричайте всичко друго само, защото не е вашето, че не се знае вашето дали ще ви погледне като остареете колкото и пари да сте му налели, колкото и да сте го лансирали! Не случайно е казано - всички трябва да сме като едно семейство. Отчуждението до нищо добро не води.

FuckTheEU

Тук родата още на входа ще се изпокара за имотите, а като видят стареца жив ще направят кисели физиономии.

Осигурих им апартаменти , издръжка , докато следваха . След като спрях да им давам пари забравиха за мен . Преди това им бях мил и драг и ми звъняха всеки ден .

Барем пари не ти ли дават? Децата са гости в семейството, не са наша собственост.

Пари не ми трябват ! Ушите ми жадуват само за едно : " Здравей , тате , как си ? "

Грешката е в теб- не в децата.

Прав си ! Не трябваше да им давам всичко на тепсия !

Реклама, отговаряща на действителността.

FuckTheEU

Да заселим при всеки самотен немски старец по едно емигрантско семейство от афганистан, сомалия или сирия. Хем ще подслоним бежанците, хем старците няма да са самотни. Моля, обадете ми се къде да си получа Нобел-а за тази ми идея.

Ще получиш един арабски резан със собствен сос за тая идея.

Чувал съм, че липсата на вкус води до сълзи, но в конкретния случай се съмнявам.

ти а не би да си Терминатора с многото вкус и без сълзи?

Виж как се сещаш!

Това е част от обратната страна на монетата на запад, която остава незабелязана за хората извън запада. Бруталната истина е, че много често възастните хора ги намират много време след смъртта им. И ние тук в България вървим по същия път. Малко хора ще признаят, че съвременния им начин на живот им даде нови коли, апартаменти и др., но им отне човешки връзки. Интересното е, че когато имат възможност, хората май избират да са отделени от другите. Не сме цвете за мирисане. А в рекламата намерих и нещо забавно - дадоха на доктора да реже патицата :)

Това е реклама направена с един англииски артист, и който живее съвсем комфортно и има 2 деца и 3 внука. Ха, ха. Гергена!

За съжаление вече и много млади хора са самотни и по различни причини не създават семейства, този поне е имал деца, които да събере.

Така е. Аз съм на 40 и все още нямам деца. Но и когато ги имам, сигурно ще си остана като стареца.

Пожелавам ти да създадеш здраво българско семейство и потомство, което да продължи рода.

Твърде оптимистично изказване. Като гледам политическата обстановка сме на прага на нова световна война. Намирам клипът за циничен. Дай Боже всекиму да доживее преклонна възраст в относително здраве и с разсъдък, пък дертът да му е, че децата са му заети с достойните си занимания и нямат време за него!