Можем да имаме най-много петима близки приятели

Мнозина имат стотици контакти в социалните медии, но австралийски учени установиха, че броят на истинските приятели не може да надхвърля пет.

Обратно в новината

Коментари - Можем да имаме най-много петима близки приятели | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

достатъчни са двама .. трима

Някога, когато бяхме около 10 годишни, аз и три мои приятелки отидохме на разходка в безлюдна местност в края на града. Сред дървета и храсталаци видяхме самотна изоставена къща. От прозореца се вееше прокъсано мръсно перде. Иначе нямаше нкакви признаци на живот. Аз им казах - хайде да надникнем вътре. Те: Неее!! Аз бях сигурна че няма никой. И тръгнах към къщата. Те ме разубеждаваха и умоляваха. Наближих с намерението да се скрия зад ъгъла и да се направя, че влизам вътре, за да засиля драматизма и да се притеснят. Като се скрих зад ъгъла, ненадейно ме осени идея: я да взема да ги изпробвам тези мои приятелки - какви приятелки са. Ще изпищя, пък да видим дали ще се затичат да ме спасят. Последва най-пронизителният дълъг писък, на който бях способна. Точно като филм на ужасите. Веднага надникнах, представяйки си как приятелките ми се втурват да ме отърват от предполагаемият убиец/ изнасилвач. Нищо подобно, тия предателки за секунди си бяха плюли на петите и се отдалечаваха с пълна пара. Нямах време да размишлявам що за приятелки са това, а весело припнах след тях. Като ги позастигнах им извиках: Ей, вие защо ме изоставихте в беда! Познайте какво последва? Последваха обвинения и укори - защо съм ги изплашила до смърт. В този ден и аз, и те научихме важно нещо - не можем да разчитаме една на друга :) ПОУКА: Ако искате да имате приятели, за Бога, не ги проверявайте даже и нашега.

аз не съм съгласен с учЕните от Сидни! аз мога да поддържам и ПЕТНАДЕСЕТ ПРИЯТЕЛКИ, стига да има кой да ми разреши тава... :-)

Броят на истинските приятели е обратно пропорционален на годините!

някога си мислех че имам такива в един момент си викам я да видя дали са истински оказа се какво гледали ползата и сметката и зад теб отворили едни уста видите ли аз съм бил по добре от тях интересно кое съм по добре така и на знам плащал същотото което и те за целия си живот не съм получил и една признателност от тях защо самочуствие но живи и здрави а човек по това разбира колко са истински успех занапред и дано намерите тия които ги смятатате поздрави от ловеч

Държа по-малко от 50, в най-лошия случай до 60 човека по контактите, и ако един само покаже фира или сигнали за предателство, си заминава и без уговорки. На никого не се натискам. Който не иска и не му стиска да ми е приятел/ка, праф му път. От 60 нагоре, не моем да ги следим и ми става трудно да пожелавам рождени дни. Начи, 360 дни в годината, идва ми нанагорно средно на 2 седмици да търся пожелания, да избирам подаръци и да звъня по тела. Толко моем физически. Не моем да ги мислим тия с по 3000 'приятели' - що кликове са паднале за ди адд-нат...не моем, чесно да ги мислим. 3000?????? това е по 30 човека на ден кръгло.....кога си казват здрасти, лека нощ и довиждане, не знам.....

Най-трудно е жена да има приятелка друга жена.

И 5-т са много даже..... Говоря за ония истинските, дето с теб ще минат и през огън, и вода.

истинското приятелство е ако си убил примерно човек и потърсиш приятел за помощ е само да те попита друг знае ли и да ти каже хайде да ходиме да го закопаме, но това в реалния живот не съществува, а само по филмите

Ами ако някой убие твой роднина и го закопаят с "приятеля си"?

приятелите са докато един не изплува по-високо от другия.

Добрите приятели се броят на пръсти,това отдавна са го казали

Всичко зависи от това кой какво очаква и каква му е дефиницията за "приятел". Определено днешното приятелство не е същото което беше преди 20-30 години примерно. Едната от тенденциите които съм забелязъл е че колкото по-голям град толкова хората по-малко се грижат за отношенията помежду си. Затова.. от голям град се местя в по-малък.

Моля, НЕ ИЗТРИВАЙТЕ плюсовете и минусите!

няма такова нещо. какво ти се е случило? не си цъкнала както трябва и много лично го приемаш.

Какви злобни хора! Правиш безобиден коментар и останалите без да те познават изливат злобата и помията си върху теб! Отвратително! И все пак ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !

Не е вярно, аз имам много повече истински приятели, без да броя кучетата, котките и др. животни.

Без лоши чувства: Ако имаш много кучета и котки - това обяснява броя на приятествата във фейсбук, защото имаш нужда от подкрепа при отглеждането на животинкките. Но това са съмишленици, не приятели.

И що така ? От ЕС ли не дават да имаме повече :) мухахахахаха :) Тръгнали учените да ми изчисляват кой колко приятели има...те повечето учени глави изобщо нямат такива, за гаджета да не говорим, а аз и от двете имам по много :) Доста повече от пет, хайде бягайте да зубрите :)

Който има много авери и гаджета няма база за сравнение с истинските неща. И може само да гадае какво е да имаш любов и приятелство. Той само предполага, че ги има.

Тоя дето ги няма, много пък добре знае, какво са. Никой не е виновен на някой, че е смотан и задръстен.

Какъв рокаджия, ти си чалгаджия!

с напредването на възрастта , приятелите стават все по малко! на самият край си сам самичък!

Ако станеш известен веднага ти се лепват множество "приятели".

Всеки нормален човек в живота си преживява възходи и падения, та в този ред на мисли когато човек има добри времена има и добри "приятели".

Когато човек е в труден момент - последното, от което има нужда, е приятели. Приятелство: това е взаимно приятно изживяване, в хубави дни, за бъдещи хубави спомени. Какви приятели при неприятности, обаче? В този момент нормалният човек слага пауза в живота си, докато не се разсеят облаците. Тогава ненадейно спира да има нужда от приятели. Е за някои идва ред на нуждата от спонсори.

Приятелството е художествена измислица. В живота има само едно истинско отношение - на майката към детето. Всичко останало е на база секс и симбиоза. И елементарна нажежена ситуация може да докаже твърденията ми. Гледайте да ви се случва обаче, защото много ще се разочаровате.

Така е. Случи се да изоставя приятел, заради алкохолизма му и нечовешките му изблици. Изоставих и приятелка заради шизофреничен пристъп, при който стана много агресивна. И в двата случая си плюх на петите от инстинкст за самосъхранение, защото в живота нося отговорност към децата си и много други хора, не мога да позволя да рухна заради двама вече унищожени индивида. Цинично, но факт.

От най-добрия приятел става най-добрия предател (кой е казал това?). Няма приятелства, има интереси. Може би приятелствата от детинство са по-истински, при условие, че нямате бизнес интереси, виждате се няколко пъти в годината и сте горе долу на едно професионално ниво.

Приятелско дупе най-лесно се е...е :)

Аз нямам нито един истински приятел, в изпитанията които ни поднася живота всеки един от тях когото имах за добър приятел се провали. С роднините се оказа същата работа. Не че някой ми е длъжен за нещо, напротив, всичко смислено което имам в живота сам го постигнах, без помощта на приятели и роднини. Така че може би аз съм им бил добър приятел а не те на мен. Единствените ми близки и верни същества бяха моите родители и кучето ми с което живея сега.

Боце, ти ли си?

Може да си сигурен, че причината не е кучето...

И с мен е така-някои от "приятелите" ми ме оставиха сама в най-тежките моменти от живота ми,а др.ме оставиха след като получиха каквото искат!

Много от нас имат тежки моменти, за които можеш само да гадаеш. Ти помогна ли на някого в неговия тежък момент, или имаше оправдание със своя тежък момент? За себе си знам, че единственото, което искам от моите приятели, когато АЗ съм в тежък момент е да ме оставят на мира! Да не ми пречат и да не ми тежат. И да не ме затрупват с тежките си моменти.

Ако под тежък момент нямаш предвид финансови затруднения, а смърт на близък човек или развод - трябва да знаеш, че много от приятелите в този момент замират и не знаят как да подходят към теб, знаят, че в такъв момент човек не желае да го безпокоят. И всяка дума попада в оголената рана. Затова спират да те търсят и изчакват по-подходящ момент. Но животът е динамичен и какво ли не се случва междувременно- може след това те да изпаднат в житейска криза и така приятелствата отмират постепенно.