Андрей: Проблемът не е в 13-годишните родилки

13-годишна роди първото бебе за 2017-а в Сливен. Възрастта на майката предизвика масово възмущение. По темата реши да се изкаже и Андрей Арнаудов.

Обратно в новината

Коментари - Андрей: Проблемът не е в 13-годишните родилки | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига бе според църковния канон брак се консумира на 12-13 години и никой не се скандализира. В София основния култ и досега е към мощите на Свети Крал, както се е казвала през 19 век църквата Света Неделя. Този сръбски крал е известен , че се оженил за 5 годишна византийска птинцеса и не издържал и консумирал брака с нея , когато била на 8, та я повредил и я оставил без деца. Никой не протестира, а благоговейно му се моли, това е основния култ в стлицата и през турско и досега. Като стане дум за цигани е друго, българчетата ако на 13 си нямат гадже с което са спали, под бурните овации на родителите си се чувстват като бавноразвиващи и лузери.

Андрей, прав си, че проблемът е в теб и хората, като теб. Какво да правите, като хем си падате по кифли и момиченца, на които да сте спонсори, хем не ви се ще да си ги взимате в къщи и да са майки на децата ви! Ей този казус, като си решиш и ще ти се наредят нещата. Ама споко, имаше една приказка $100 са си $100, само няма да търсиш емоционална подкрепа в къщи, щото в момента, в който няма $100 принцесата се превръща в звяр :)

Андрешко,проблем са 13 годишните безхаберно размножаващи се неграмотни и не работещи цял живот ромки. Проблем са и такива пишлемета новозабогатели като теб които "творят" просташки предавания на екран като "папараците" и онези роми които си разнасяха простотията из Европа под маската на българи. За теб е важно да си финансово готов за родител( и въпреки това не си такъв)но по важно е да си морален и отговорен,лесно се създава дете-трудно се прави човек от него-а това е задължения на родителя.Много такива като теб създават деца и не едно и две и не от една и две майки,но децата израстват само с единия родител или подмятани между двамата.Всяко дете иска да расте с двама любящи родители в семейство-питай кое и да е дете.

Напълно споделям мнението на Андрей. Аз сън от региона и съм водила разговор с трима млади мъже, които се вайкаха, че гради се "циганизира". Когато ги запитах колко деца отглеждат се оказа, че и тримата не са семейни (не, че е толкова важно) и нямат деца. Там е проблема ни. Младите хора прекалено дълго смятат, че "не са готови" да станат родители. Когато пък се окажат готови, става ясно, че са позакъснели и при по-голям късмет си имат по едно дете. Аз лично съм горда с това, че в рамките на седемнадесет години съм родила тридеца.

Малки а българките на13г.правят аборти и след време искат деца ама не става.Така че и от двата етноса от13 годишни им се иска едните раждат другите абортират вредно и 2- та случаи.

Андрей, колкото по-малко плямпаш, толкова по-малко ще ти личи простотията, а може би, и други работи. Разбира се че е проблем 13 годишно дете да роди. Тук не става въпрос за култура, традиция или пари. Тук става въпрос за престъпление и ако ти не можеш да го видиш и проумееш, тогава аз поставям голяма въпросителна въху твоята личност и морал. Само да те осведомя, че ако известен британски тв водещ се изтипоса с изказване като твоето, жална му майка....

да му гледате фермата. Тоя е мозъчен животновъд! Ако се имаш за образован спри да ръсиш простотии!!!

а когато 13-годишната роди дете с увреждане ти как мислиш - и тогава ли няма проблем?!? Като те гледам - държавата скоро ще бъде олигофрен до олигофрена, смотан палячо!!! И да те светна още нещо за държавата - плача детски на майката и детски на детето на "майката". Следиш ли ми мисълта, финансисте?!?

Така ти се пада Андрейчо! Вместо да правиш стойностни предавания и да възпитаваш българите ти ми показваш простотията на мангалите Валя и Моро...Плюеш срещу вятъра май

Прав е, така е. И е самокритичен към себе си. Много лошо ни влияят телевизията и социалните медии.

ТОВА ЛЕКЕ ЛИ ТРЯБВА ДА ДАВА ПРИМЕР И СЪВЕТИ ЗА ЖИВОТА У НАС? НЯМА ЛИ БЪЛГАРИ СЪС СТОЙНОСТНИ МИСЛИ И ЗНАНИЯ ТА НИ НАВИРАТЕ ТЕЗИ ПРОСТАЦИ - ИВАН , АНДРЕЙ ,БАРЕКОВ И СЛАВИ - "КАЙМАКА" НА СТРАНАТА?!?

На времето семейни надбавки се даваха на работещата майка,но ако тя не работи се даваха на работещия баща.Ако никой не работи ,то не получават надбавки.Сега обаче семействата с работещи родители не получават нищо, макар, че те отчитат данъци. Циганите правят деца и получават помощи и добавки.Ако се въведе този стар зако н ,ще има следните ползи: 1-.в бюджета ще постъпват данъци,здравни и социални осигуровки,ще намалее сивата икономика /защото всеки ще се регистрира, като работещ за да получава семейни добавки/ и най вече циганите ще спрат да правят деца за да се издържат .

За първо и второ дете е редно да има детски, но не за трето, четвърто... Така беше и по времето на социализма... Става въпрос не за количество, а за качество - повече от две деца на практика може да си позволят да отгледат и образоват само богати родители! Неграмотни деца, без образование са проблемът, защото нямат бъдеще, не могат да се интегрират и са тежест на обществото! Такава тежест за обществото са и бандите от неграмотни афганистански талибани, сенегалски пирати и всякаква африканска и арабска криминална сган, която не подлежи на интеграция!

Що за глупост? Повече от две деца можело да си позволят да отгледат и образоват само богати родители?!? Значи, аз съм от семейство с 3 деца, и тримата сме с висше образование (както, разбира се, и родителите ни), МАГИСТЪРСКИ степени, изкараме достатъчно пари, за да плащаме всички възможни данъци, допълнителни осигруровки и т.н. на "милата" ни държава, а родителите ни не са богати! И тук количеството и качеството според моето субективно мнение добре се балансират! Така че, преди да изказваш мнение колко деца може да си позволи някой, седни и помисли хубаво за своя живот, краткосрочни и дългосрочни цели и т.н., а това, че циганите раждат безобразно и наред, за да получават помощи е един от големите демографски проблеми на държавата ни. Защото след 20 години на всеки 2 българчета ще се падат по 18 циганчета!

Вие знаете ли на колко години са били Ромео и Жулиета?На 15 и 14.Проблема е при вас, че можете само да мразите и да плюете - не да обичате.

така е, за да се остане в историята се намалят годините.

Кога са живяли Ромео и Жулиета, ма, ромке???!!! Ти знаеш ли историята???!!! Ромео й е направил 7 деца излизайки 7 пъти от затвора, а тя - самотната безработна майка получава помощи за какво ли не... Идиотка.

Да сте чували къде се намира Верона, където са живяли фамилиите Монтеги и Каполети??? Да сте чували ли за Католическа Италия и за християнските католически традиции, които забраняват секс преди първата сватбена нощ? Става въпрос за сватба в Католическа църква? И традициите съгрешилите жени да бъдат пращани в женски манастир до края на живота си? В Шексировата история за Ромео и Жулиета става въпрос за НЕПОРОЧНА и невъзможна любов, заради враждата на двете фамилии.

не са се размножавали като зайци. И не висяли като паразити на нашите шии

Андрючката ли ще е поредният шоумен преквалифицирал се в шаман и даващ рецепти по фейсбук с тенденция да влезе в политиката и ''да ни оправи''?

А дали да не каже и нещо по въпроса, че заедно с другия мърмот опростачват години наред България с лансиране на чалгари в долнопробните си предавания?

Доживях да ми кажат, че педофилията не е проблем, а просто въпрос на култура...

Абе тук май, не става въпрос за педофилия. Щото педофил е възрастен който прави секс с дете. В този случай е детски доброволен секс.

Ама той не го уточнява това. Той казва 13г родилка не е проблем. Пък и ти откъде знаеш тази кой я е заплодил??? На тази възраст ги правят проститутки, та доста българи тайно си задоволяват нуждите между другото...

Щом родилката е родила на 13 години, става въпрос за секс на доста по млада ДЕТСКА възраст... Да, детето/жертвата не носи отговорност, а отговорност носят родителите на двамата, както и съблазнителят, който е имал 14 години и може да отговаря пред закона за педофилия и да отлежи наказанието в заведения за малолетни (които са по-лоши от затвор). Нещо повече - закона за педофилите трябва да предвижда задължителна КАСТРАЦИЯ на педофилите - дали ще бъде с две тухли, хирургическа, или химическа, няма значение, важното е педофилът повече да не може да повтори деянието си (95% от педофилите повтарят веднага след излизане от затвора)!

Явно не е читав.

Андрей, искам дете от теб!

От доста време ме вълнува един въпрос, за който никъде не намирам компетентен отговор-напълно пълноценно ли е дете родено от 12-13 годишна майка? Ако да-значи говорим единствено за инкриминираното деяние на бащата. Ако не-то значи проблема има и друго, многократно по-съществено значение, което би следвало да мотивира законодателя да предприеме изключително сериозни мерки за недопускане на подобни раждания. И тук обичаите на етноса не би трябвало изобщо да се коментират, защото бремето ще легне върху цялото население(особено върху работещата част от него!).

БРЦК

Докторите са отговорили на въпроса ти. Отговора е НЕ! И законодателите са написали закон който ясно сочи ,че бащата е престъпник и подлежи на затвор! Проблема е , че на прокуратурата не им се занимава с цигани. Агенцията за защита на детето също! Как може да отидат на проверка и да кажат ,че условията били добри и затова нямало да взимат детете от майката? Пълен 'ъпсурд' и 'нема такава държава'!

Бащата може ли да поема отговорност за действията си, след като той също е малолетен?

Мен много-много не ме вълнува въпроса дали някой забременил 12-13 годишно дете ще бъде санкциониран или не (глоба в полза на държавата едва ли ще плати). Повече ме вълнува положението, че ако плодът е непълноценен, то доживотната му издръжка (включително помощите и привилегиите за "родителите" му и/или родата им) ще легне върху цялото общество и в частност върху мен - като данъкоплатец.

Не съм медицинско лице, обаче не мисля, че едно дете родено от 8-9-10г дете е непълноценно. Но дали родилката е пълноценна след това е друг въпрос. Природата в това отношение може да бъде доста жестока. Едно бебе винаги ще си "вземе" всичко необходимо от майката и нейния живот и здраве остават на 2-ри план. Момичета, които раждат толкова рано и особено ако е често след това, имат влошено здраве и умират по-млади. това е тенденцията в световен и исторически план. По мое мнение циганките не са "здрави като коне" както повечето хора се заблуждават и рядко доживяват над 70г.

Ако имах неограничени ресурси бих създал фондация, която да дава огромни суми на родителите родили Българчета, не циганчета, а само Българчета, например по 10000 лв за първо дете, 40000 лв за второ, 60000 лв за трето и 100000 лв за четвърто. И ако дори и след подобни стимули Българите не искат да правят деца, то наистина не заслужаваме да просъществуваме. Някои петролни арабски държави дават такива стимули, но за жалост у нас бълват само национални предатели, особено сред политиците, но не и петрол...

И как ще се контролира това дали родителите са цигани ли не? Питам съвсем сериозно. По цвят на кожата? Има много тъмнички българи, които на мене лично си ми приличат точно на цигани, но може би не на вас... По местоживеене? Ами то стига да си сменят адреса? По поръчителство на познати?... Даже няма да коментирам. По родословно дърво? Тука много изненади ще излезнат ама за много българи. А ако имате други етноси в родата - арменци, гърци, сърби, албанци, руснаци и т.н?

Образователен ценз. За средно образование една сума, за висше тройно по-голяма, за основно никаква.

Всичко би могло да се промени с елементарни решения:1. детски да получават само навършили 18г. майки 2. детски да се дават на всички българчета, но до трето дете в семейството.

Айй я пък Андрейчо си посипал главата с пепел, че е6е малко и няма деца. Ами то само с пари не става, трябва и хyй...

Докато ходи със солариумни WC- та , които са били употребени от цяла Бг, така ще.

Съгласен съм, че проблема е в нас, като българи, но главно поради липсата на вяра във Възкръсналия и Живия Исус Христос. В сърцето в което живее Христос има радост, има любов и особено ВЯРА, че Бог е силен да снабди всяка една наша нужда. Познавам няколко такива семейства, които вярват от сърце и смело...правят деца! И Бог не ги е оставил, без подслон или храна!

Андро и така не става.. Днес ( буквално преди малко) прибрах жена ми с третото ми детенце от родилния дом. Да не мислиш че сме го правили в името на България? Правили сме го за да бъде обичано и за да пребъде рода ни и за напред. Но пък наистина вярвам че децата са бъдещето не само на семейството в което са родени, но и на целия български народ. Утре, пари за пенсии и на такива като тебе ще им трябват пич, ама кой ще ги печели тогава когато сега само за купони мислиш? И как сега ще ми помогнеш на мен с тази фондация - ще го кърмиш ли, ще го приспиваш ли, на градина ли ще го водиш, или и ти като държавата ще ми дадеш ш0 лв. за три пакета памперси и ще си изтупаш удобно ръцете. За*би, това си е моя работа, аз съм си таткото, за мен е и радостта и усилието.. Но къде по дяволите се затри идеята за чорбаджи Марко и неговата челяд изпълваща с весел глъч домашното огнище?

Да де , то човек като се НАШМЪРКА , започва да бъде и по-искрен със себе си .

Да , Андрюша , и вие с Иван достатъчно допринесохте , за пълното ЦИГАНИЗИРАНЕ в държавата. Тенкю , тенкю ...., да ви се връща.

НИЕ БЪЛГАРИТЕ, ЗАДАВАМЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА, ЗАЩО ПРИ ЦИГАНИТЕ НЯМА ИНВИТРО ??? А при нас има официално 350 хиляди, чакащи да сбъднат мечтата си да имат дете

Аз като правих ин витро в клиниката срещах двойки цигани. Но може би те бяха от интегрираните.

Блъскат ни с лекарства химии, после си плащаме прескъпо за да имаме едно детенце поне

Какво общо с темата има за кого е бил женен господина? И защо ни го припомняте

"За мен проблемът е друг - че ние, работещите, образовани, плащащи данъци български граждани не правим деца." -------българите нямат работа бе Андрейчо!!! В София има, ама отиди да живееш в провинцията да видиш в каква истинска мизерия, безпаричие и бедност живеят повечето българи!! Затова емигрираме в чужбина!! Преди нова година дадоха статистика в новините, че 2/3 от областите в България НЯМАТ икономически напредък, трудовия пазар е в изключително тежко състояние, работа и перспектива за хората няма, те са без доходи и без перспектива и затова провинцията ни се обезлюдява от към българи!! Затова изчезваме!! В провинцията не може да си подсигуриш минимални условия за живот!! Масовата заплата е 400 лева, а как се стига до работното място, само с приятелски връзки. Лоши условия на труд, мизерия и безпаричие. Премиера се хвали с 3% икономически ръст, ама това явно е само за София, защото пак казвам икономисти казаха, даже има и статия тук, че в 2/3 от областите ни няма икономически напредък! Трудовия пазар в изключително тежко състояние и няма шанс да се оправи следващите 10 години примерно. Хората емигрират, повечето в чужбина, други в столицата. Провинцията ни се обезлюдява и то градове, поради липса на доходи, липса на работа, липса на перспектива. Колкото до циганите, закона май беше че под 16 или под 14 нямаш право да раждаш. Чете се престъпление, защо не ги вкарат тия двамата в затвора? Или законите важат само за българите, не и за циганите? За да роди на 13 значи е онождана на 12. А българките искат да имаш доходи да гарантираш храната и образованието на детето. А когато и двамата родители са безработни или единия се спуква от работа за 400 лв а другия е безработен пак няма шанс за деца. Няма кой да ги издържа. Затова емигрираме. Провинцията ни е по зле и от някои африкански държави. Затова тя се обезлюдява и разпръсва в чужбина. Само в София е ок, но нима трябва всички да отидем в София?! А в провинцията цигани и бежанци?!

Забравих да добавя и че казаха и че в тия 2/3 от провинцията ни инвестиции общо взето няма. Заплатите между столица и провинция т.е. областите ни, се увеличава като е в пъти разликата. С някои области е даже 7 пъти разликата. Въобще пропастта между столица и провинция се задълбочава и увеличава, както и неравенството между бедни и богати у нас. 75% истински бедни българи живеещи под прага на бедност, при 20% богаташи. И някакви 5% средна класа.

Ние циганите се обичаме и затова имаме много деца, а вие българите се мразите, затова нямате.

Може и да се обичате, но мразите децата си, защото ги обричате на просия, мизерия, глад и студ. Децата ви живеят и умират неуки и ненужни за обществото, извън християнските ценности! За каква любов говорите? Та на 12-13 години е нормално да си дете, което чете, рисува, играе и мечтае!

НЯМАТЕ АКЪЛ ЗА ДРУГО,ОСВЕН ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТЕ ПЪРВОСИГНАЛНО !!!КАКВА ЛЮБОВ СЛЕД ТРИ РАКИИ ?! ЖИВОТНИТЕ ПОНЕ НЕ ПИЯТ,МАКАР ДА СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ИНСТИНКТИТЕ СИ !!!

да, бе , обичате се, затова се колите като касапи а пък децата ви се обикват на 10г

До БГ-РОМ/интегриран/... Вие циганите не бъркайте СЕКСА с ЛЮБОВ!!! Това вашето си е ДИВАШКИ СЕКС, без никаква мисъл за това как ще се отглежда поредното дете, с какви средства, в какви условия и т.н.т.н.... :( Да ме извинят малкото читави и интегрирани цигани, защото може да са единици, но все пак има и такива!

Не ги обичате- раждате заради пари.Живеете на гърба на децата си./Учителка съм в циганско училище от 10 години- ясни сте ми./

Бедата е в двете. Не е нормално и не е редно 13 годишни (че и по-малки) да раждат. И тук няма такова нещо като "етническа особеност". Дори самците в животинския свят не скачат на физически незрелите женски. Държавата трябва да е зверски безкомпромисна към такива случаи. Детето задължително да се отнема, за да не може родителката да получава някакви средства за него. Родителите на детето майка трябва да влизат в затвора или най-малко да им се отнемат абсолютно всякакъв вид помощи, включително детските за детето-майка. Ако се разбере, кой е бащата на детето на детето-майка, той и неговите родители трябва да понесат същите наказания. Относно българите - ще приветствам с две ръце въвеждането на ергенски данък. Трябва да се сложи таван (много нисък) за заемане на длъжност на държавна издръжка за хората без деца.

Е как ще е физически не зряла щом е забременяла? Оцапа ли гащите значи биологично и природно е готова за разплод. Това че обществото слага изгуствени закони , противоречащи на природните е друг въпрос

Де да знаехте малко за женското тяло. Първият мензис означава, че половата система е готова за оплождане. НО това не означава, че майката-дете може да износи и роди плода безпроблемно. Всъщност е доста рисково, затова по цял свят може да има детски бракове и т.н. но първата бременост трябва да е по-късно с няколко години от първата менструация. Природата и това го измислила - повечето момичета имат сравнително нередовна менструация до поне 16 а понякога и 20г. Затова не, първи мензис не значи първо бебе... Не знам колко трябва да сте луд, неграмотен или бездетен, за да си мислите това.

На 15-16 години тинейджърите редовно получават сърдечни пристъпи при претоварване, тялото, мускулите все още се развиват и сърцето не може да понесе по-голямо натоварване. Същото е и с момичета под 16 години - износване на здраво дете и успешно раждане е сериозно натоварване на цялото тяло и при неразвити органи, бременността е опасност както за здравето на детето, така и за малолетната майка. Ненапразно има забрани, закони и наказания за малолетни майки... Друг проблем е циганската проституция и сводничество, циганетатата започват от най-млада възраст да търгуват с тялото си, доброволно, срещу пари или заради сводника-насилник... имаше и западни педофили - британци, холандци, белгийци, които идваха в България, за да онождат малки циганета, момчета или момичета...

И като се сложи данък на хората без деца вече и няма да могат да се лекуват ако имат репродуктивен проблем, пък камо ли да плащат за ин витро опити.

Какви са тия ненормални предложения. Ако на вас дъщеря ви я изнасилят и тя роди- да отнемем ли бебето? Или вас да ви накажем? Или пък ако вие се отречете от нея тя да няма доход за елемнтарни нужди? Кавам го това, защото знам за истински случай с българско момиче на 14г. Събужда се на 3м с новината за бебе, сексът явно е бил доброволен. Баща й я гони от вкъщи... Кво праим?

За да не намалява населението на една държава,всяко семейство трябва да създава и отглежда поне по 2 ДВЕ деца! Ако искаме прираст 2+! Математиката Ни казва, че всички сметки, за едно интелигентно и добре обучено дете на семейство , ни водят към ИЗЧЕЗВАНЕ след определен период ! Всички морални интерпретации на математическите закони, са чиста проба невежество и комплексарщина;)

Наред с многото проблеми в България е и проблемът с мъжките К*рвички като теб!!

Принципно си прав мойто момче! Ама нали знаеш вица за разликата между "по принцип" и "дефакто" ? Е същото е! Тоест, младите хора, а и не толкова младите, ти не можеш да ги задължиш нито да правят нито да гледат деца. Държавата може само да ги стимулира ... по много начини, другите страни са ги измислили. А такива като тебе и като приятелките ти обикновено са "развей прах", от тях пък нищо не може да се очаква .... и за капак, децата им страдат когата или ако имат такива. Та не се сравнявай точно ти ... различно е.

Наркоманчета, изнудващи родителите си за пари за дрога, безделници, по цял ден висящи в интернет, функционално неграмотни притежатели на дипломи за средно и висше, мързеливи претенциози, за назначаването на които на доброволците-работодатели се дават субсидии /иначе желаещи липсват/, диваци, каращи с 200 в насрещното и убиващи невинни хора /вж. новините през ден/, скотове, закърмени с порно /плод на загрижените си родители/, каращи 8-класничка да им прави еди кво си /вж. новините вчера/, негодници, убиващи всеки, който има наглостта да не им върви по свирката /вж. новините последните дни/, диваци, тормозещи по-плахите деца /вж. всеки училищен двор/, тотално изпуснати невъзпитани чалгаджии ВСИЧКИ ТЕ РОДЕНИ ОТ ЧИЧОВЦИ/ЛЕЛИ, ВЯРВАЩИ ЧЕ ВЪПРОСНИТЕ СА СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТЕЦА ИМ!?! Ъъъъ, извинете, дали не бихте се гръмнали, ако смисълът на Вашия живот са подобни недоразумения? Или поне замлъкнали, след като плодът на живота Ви е такъв ПРОВАЛ? Поне публично млъкнете, моля.

Твърде много новини гледаш. Излез, разходи се, усмихни се. Животът е доста по-различен от това, което дават по телевизията и пишат в дира.

И е така, и не е, прав е човекът - от омаловажаване на проблемите и криене на главите в пясъка я докарахме дотук.

...моето момче, проблемът не е че ти нямаш деца, по-добре да нямаш, изтрябвали са ни още алкохолици, да трепят другите по пътищата...проблемът наистина е, че мангустите се възпроизвежат в прогресия, а полза от тях няма...

какъв си, трезвенник ли си. В манастир ли си живял до сега на пост и молитва?

Проблемът му е, че не е на мястото на Андрейчо. Е на такива хора все някой им е крив- пушачите, образованите, всеки различен...

Аз не пия и не се друсам като теб и кумира ти, алкохолико. Андрейчо, опосум мамин, ти лиси бе?!

Циганите правят това което българите са правили преди 2-3 поколения.Няма нищо лошо!Повечето от тях са се интегририрали работят и си издържат семейството.Нека гледаме на това като възможност, а не като проблем!

скрий се, 13 годишни булки друг път, ако Андрейчо е хвърлил око на някоя да си намери друг вариант. Закона си е закон и той е български.

Дефинирай "повечето", че по мои сметки процента е доста малък.

Ама замислял ли си се, че преди 3 поколения, примерно около 1935 - 1940 година, българите са живели основно по селата, имали са по 50 - 100 декара земя, по 20 - 30 овце и кози, няколко коня, магарета, биволи, една - две крави, кокошки, пуйки, патици, прасета ..... т.е. всяко семейство, или поне средните като състояние, са имали по една процъфтяваша ферма, и са се нуждаели от работна ръка, за да отглеждат зеленчуци, плодове, домашни животни ..... Създавали са стойност и не са чакали на помощ от държавата. А циганите използват слабостите на социалната система и точат пари .... или за теб това е едно и също нещо ??!

Как са се интегрирали циганите? 1. Като крадат малолетни момичета, дрогират ги и ги пращат в публични домове да проституират? Колко български момичета изчезнаха през тази организирана и безконтролна криминална трансгранична циганска мафия? Това интеграция ли се нарича? 2. Знае се, че циганите нямат дори основно образование, не могат да четат и пишат, но си купуват шофьорски книжки. Това интеграция ли е? 3. Каква официална работа може да започне човек без образование в България? Остават кражби, пребиване на възрастни хора по селата заради пенсиите им, изнасилване на старици... Това интеграция ли се нарича?

Така е, пробблемът, с който традиционно се оправдаваха - финансовото положение - то отдавна не е фактор. Проблемът е, че обществото и изобщо този неноррмален свят съдзава душевно недъгави хора, които по никакъв начин не са съвместими......:(( Проблемът, че не се раждат деца е само следствие, а същината е, че сме едно нещастно, мекошаво, саможиво човечество.

Братята роми си помагат един на друг. А ние Българите се мразим и се плюем един друг. Кво като сме образовани. Кои са по достойни да оцелеят :))))))

Няма никакви "роми", нито в България, нито в Румъния, нито в която и да е друга държава, навсякъде по света циганите се наричат цигани.

AAA

Образованите хора пишат по-достойни с тире

Пропуснатото тиренце, няма да ти помогне да обичаш ближният си и да бъдеш по-малко хейтър. Замисли се какво наистина е важно в живота и не издребнавай с глупости.

Не съм на изпит по граматика. Изказвам мнение във форум. Мога да си позволя да пиша и на жаргон и на шльокавица ;)

И какво е предложението? Българите да имат по над 5 деца и да живеят като през 19 век, само и само да надделеят на циганите ли? Да започнат да раждат до 12 годишни, за да са сигурни, че няма да загубят състезанието още преди да е почнало?

Андрейчо, пак нищо не си разбрал. Проблемът с липсата на деца при много млади хора нито е в парите, нито в кариерата. Проблемът е, че трудно се намира партньор за живеене и отглеждане на деца, за създаване на семейство. Семейната среда за отглеждане на деца иска да правиш компромиси и да си намалиш егото. Ти как виждаш ти Андрейчо да правиш компромиси и да слезнеш малко под егото си?! Аз ще ти кажа - никак. И колкото повече пари и кариера имаш, толкова по-трудно ще стане това. А при циганката на 13 г. е лесно - прави компромис с всичко, защото тя нищо няма вкл. самочувствие. Дано да си разбрал, инак ще пишеш плиткоумни и клиширани изказвания.

Да, при 13 годишната циганка - с една "фафла" въпросът е решен....

Да, когато се срещнат ПОДХОДЯЩИТЕ един за друг мъж и жена, "фафлата" намира подходящото място и ... се появява продължението на живота ;-) Колкото и да са умни, добри, успешни и богати, поотделно не се получават нещата. Успех!

Какво значи не е проблем - напротив проблем е защото това изражда народа, пълни го с боклук само заради едни пари. Няма ли да спрат детските и на нея и на майка и като е родила под 18 както имаше такова предложение?! Какво значи не искам да ходя на училище? И аз не исках, но се изучих и сега издържам тези, които съсипват генния фонд на нацията. Аз как не взимам детски всеки месец (като имам дете)? Оправям се защото работя и нося всички ядове от това което правя. За това че образованите не раждат - да така е и това е проблем. И двата проблема трябва да бъдат решени. Предлагам пестените средства за детски за родили деца и майките им да се влагат във фонд инвитро.

Прав е човека.Затова трябва семейно подоходно облагане и лентяите да плащат затова, че нямат деца

този път андрей не си остроумен или явно си поддал на емоции 13 г родилки са част от голям цигански проблем който все повече се развива в бг Писна ни на всички нормални работещи българи да плащаме всичко на мангите-ток вода лекари къщи данъци...... А и циганите ли са нащо бъдеще ?!?! Това подлежи ли на интеграция?!?!?! НИКОГА Тя не учи и не иска да учи че и се гордее с това АБЕ НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ТАКАВА ДЪРЖАДА

Неграмотник, хубаво ще направиш да се махнеш от държавата! Няма смисъл от такива като теб!

Циганският проблем е голям политически проект. Простото и неграмотно населенеи се управлява лесно, прави каквото му кажат. Аи колкото пои бедно е - като му хвърлим трохи ит то скача както му кажем. Така, че не положението на циганите е активно подкрепяно от политическия елит, за да може лесно да се манипулират изборите, винаги да има кой да обвиняват за тежкото положение в страната. А хора като андрей са галашатаите на тази политика - хоарта, които промиват мозъци.

Андрей, искрено ти пожелвам да се събереш с подходящата жена и да имаш три деца.

За него подхудяща няма .

Каква жена трябва да си за да го търпиш този? Колко жени вече го зарязаха?

"Проблемът на тази държава е в такива като мен." ТОЧНО! Проблемът е в такива като теб - нещастници с претенции до небето, избягващи данъчното "бреме", "оптимизиращи" данъчните си задължения и не на последно място меки китки, завършени себични егоисти! Една нещастница с един голям среден пръст от стиропор имаше прентецията да е "умна и красива". От една черга сте! А веднага след вас се нарежда и тази човекободна сган, която се е.е на 12, ражда на 13 и има претенции за апартамент и "деЦки". И то и за нея, защото била малолетна и за новопръкналото се чаве!

Григорий, проблема на тази държава е, малоумниците като теб! Завистливи, злобни, търсещи вина в другите за собственото си неблагополучие! Жалък си!

хейтър, тук се обсъжда друга тема а не да завиждаш на Андрей

прав си Андрейчо , не искат да учат, не искат да работят , а искат апартамент , а ние където цял живот бачкахме и деца отгледахме , сега с най ниските пенсии та да има за паразитите , затова работете в сивата икономика , за да не ви отидат паричките за ей такива паразити

не съм съгласна Заради сбърканата държава и несигурността все отлагах дете, а сега давам луди пари да стане инвитро В същото време не се помага на такива двойки ,не се дават детски на всички деца поради "висок" доход на член от сем-во , а постоянно се захранват паразити които създават най-безотговорно други паразити ДО КОГА ?!?+!?!?!

Аз трябва да изтегля кредит за инвитро. Държавата не ми помага по никакъв начин. От всякъде искат пари а доходите са ниски.

Не съм запознат в детайли, но имахме проблем с години. Слава богу успокоихме се миналото лято, като се счупих от "работа" един месец и нещо и успяхме. Пожелавам ви успех, а държавата както писах и по-горе трябва да спира детски на всички родили под 18, както и на техните майки ЗА ВИНАГИ! Спестените пари във фонд ин витро.

Има държавен фонд за асистирана репродукция към МЗ, който финансира до 3 опита ин витро. Поинтересувайте се! Успех ви желая!

Не е вярно, че държавата не помага! Точно пък за инвитро държавата даже помага много повече, отколкото за други неща! Всеки българин има право на 3 опита инвитро, финансирани от държавата. И това е от 2009-та година насам.

Точно казано. 1. Но по-точно пълната липса на семейна политика в държавата и управление на гей-политици е проблемът. Не може да имаш семейна политика при Президент и главнокомандваш на армията който е върл защитник на третополовите, гей-парадите, гей-браковете... както и многобройни подобни политици в Народното събрание... като жените в политиката са само за прикритие на корумпирани политици ... потърсете на Интернет за #Яневагейт 2. Знае се много добре, че ранните "женитби", "покупки" и "кражби" на булки и живеене на държавни детски помощи с професия майка, е специфична особеност на малцинствена група наречена цигани. Това означава, че въпросната малцинствена група официално живее на гърба на данъкоплатците-българи! Това не е нещо дребно, а престъпна практика! 3. Друга престъпна практика на тази малцинствена група е детската проституция, сводничество. Тази малцинствена група масово изнася криминална циганска престъпност в други страни и там циганите са "българи". Както знаем всички в България, "българин" и "българи" бяха обвинени от германските власти за отвратителната атака на жена в берлинското метро и видеото беше разпространено по всички международни новини! Оказа се, че става въпрос за българска криминална циганска банда в Германия, занимавала се със сводничество и проституция и за конкурентни "бизнес" отношения с друга сводническа циганска банда от Румъния и нападение над "конкурентна" украинска проститутка, "собственост" на другата румънска криминална циганска банда! Никой български държавник не взе отношение по този криминален случай в Германия и по въпроса за ненаказуемата криминална циганска престъпност в България, както и за "износ" на криминална организирана циганска престъпност в други страни... 4. Законите трябва да се прилагат ефективно спрямо циганското малцинство, а за педофилията, както в този случай, трябва да се прилага ефективен затвор и химическа кастрация. Педофилите повтарят след излизане от затвора в 95% от случаите.

link Това е сайт на Центъра за систирана репродукция към МЗ. От 2009 Държавата финансира до 3 опита ин витро на двойка в рамките на 5000 лева. Поинтересувайте се, ако не сте се възползвали още! Успех ви жеаля и много скоро и във вашият дом да има тази радост!

Dir-a ми филтрира линка, странно това е държавна институция , а не комерсиален сайт, не е редно. Напишете в google "министерство на здравеопазването център фонд за асистирана репродукция"

Наличие на държава означава ред и законност навсякъде 1. Законите трябва да се прилагат ефективно спрямо циганското малцинство, а за педофилията, както в този случай, трябва да се прилага ефективен затвор и химическа кастрация. Педофилите повтарят след излизане от затвора в 95% от случаите. 2. Друг проблем е, че липсва всякаква работа с малцинствата и наличие на тотална неграмотност. Има райони в България, където се говори само на турски, хората там не знаят български език. Да не говорим за циганските гета, които са No Go zone дори за полицията. Не е тайна, че циганите не могат да четат, но имат купени шофьорски книжки, защо? Тоталната неграмотност на малцинствата прави невъзможна тяхната интеграция и те съществуват в анклави и гета, като държави в държавата, с тотална безработица и напълно безконтролна престъпност, а политиците отиват там само по време на избори за раздаване пари за гласуване.