Вижте в кои плодове и зеленчуци има най-много пестициди

Ягодите и спанакът съдържат най-много пестициди, а царевицата и авокадото - най-малко.

Обратно в новината

Коментари - Вижте в кои плодове и зеленчуци има най-много пестициди | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се чудите как да намалите нитратите в плодовете и зеленчуците, които искате да хапвате, начините са много прости, но високо ефективни. Измивате желания продукт добре, под течаща вода. После го накисвате за 10-12 минути (но не повече) във вода с оцет (или сол). Примерно за 500 мл. вода слагате 2-3 супени лъжици оцет (или 2-3 щипки сол). Толкова е лесно! А ефекта е доказан и поразително ефективен. Нитратите се неутрализират от 40 до 70 процента. Заслужава си ! Ще видите как се възвръща истинския вкус. Внимавайте да не превишите времето, защото е възможно след това да започнат да изчезват и полезните свойства.

Те пестицидите са ВЪТРЕ В ПЛОДА, ЗЕЛЕНЧУКА! И те не се измиват! Нитратите също! И не се изкисват!

Тя земята е отровена Как ще се. Изчисти човек вече не знае кво да яде да не говорим колко е скъпо и тихичко се покачват цените

Ама наистина си голем текезесарски тиквун НЕ ИСКАМ ПАК КОРЕКОМИ

АБЕ ЗАЩО НИКОЙ НЕ НАПРАВИ ПРОУЧВАНЕ КАКВО ИМА В САЛАМА ???? А ТОЙ Е В ТОП 5 НА НАЙ ОПАСНИТЕ ХРАНИ

Аз живея в България и искам да знам какви са ТУКА изследванията...Не живея в Америка за да се съобразявам в храненото си с техните изследвания....просто статията е излишна или допълва някакво свободно място....

а коя ли беше тази държава, дето имаше едни ткзс които имаха на края на дворовете си едни огромни навеси пълни с всякакви азотни нитратни и фосфатни торове?? коя ли беше държавата дето партийното, държанвото, комсомолското и профсъюзното ръководство се хвалеше с най високото производство на изкуствени торове на глава от народонаселението?

Аха, царевицата защото е ГМО, затова няма пестициди. Яжте само царввица

"Най-важното според производителите е селскостопанската продукция да не се замърсява, плодовете и зеленчуците да се мият старателно, да се съхраняват на студено и отделно от сурово месо, пилета и морска храна." И защо?! Да не ги изядат ли?...

Те пестицидите са ВЪТРЕ В ПЛОДА, ЗЕЛЕНЧУКА! И не се измиват! Нитратите също!

от днеска минавам на Авокадо и Американска царевица - три пъти на ден - сутрин, обед и вечер! И ще живееем над сто години. Ура!

Къде си Комунизме? Ела че Соросите те искат, желаят те силно

И, какво ми пука за плодовете в САЩ?!? Що за новина е това, касаеща нас в България?

И ние ядеме преоценените храни от ЕС-то щото сме втора категория европейци. Така че с нищо не сме по-различни от американските.

Сега да има някой да защити тезата, че България трябва да ратифицира TTIP - споразумението за свободна търговия със САЩ - ВТОРАТА СТРАНА В СВЕТА по производство и ИЗНОС на селскостопанска продукция?

Защо ни занимават с американски изследвания за американския пазар? В САЩ всички храни за масова употреба са замърсени с нещо - я с пестициди, я с ГМО, я и с двете. Защо са премълчали, че "безпестицидната" им царевица е тотално ГМО. Не случайно тая нация се изражда все повече и голям процент от населението са с патологично затлъстяване - от 150 кг тегло нагоре.

Вервай си, ма в Испания беше случая на умрелия от модифицирани с рибни гени домати. Вече никъде не може да се говори за качествена храна.

Био- органичната продукция няма пестициди и други отрови, така, че всеки да си прави избора какво иска да яде.

OK, вярвай си в каквото искаш. Те точно от това правят големите пари от тройно по-скъпата БИО храна. Не казвам, че БИО-то е същото, просто не си заслужава парите. Всичко е манипулация.

Прочети изказванията на един от родоначалниците на БИО-ерата. Самият той се отрича от сегашните "БИО" продукции, защото нямат нищо общо с това, което е била идеята. Пълни са с "допустими" химии и какво ли не от "позволен" списък, за БИО храни. Да, не е същото като не-био храните, по-чисто е, но изобщо не е натурално, както е било едно време, ако това си мислиш.

Био храните са заблуда за имащите повече пари. Къде на земята е останала чиста вода,чиста земя,чист въздух,че да е възможно да има био храни,т.ест чисти храни.

Доколкото знам БГ не е в Америка! А какво показва анализ на БАБХ и ако има пестициди какъв е риска?! Никой нищо не работи в тези структури!!

От БАБХ не могат да направят качествен анализ, защото го правят само по сигнал. Сигурно реактивите са им скъпи и не могат да си го позволят. Или пък имат годишна норма за хх проби, от които 95% с демонстрационна цел!

Количественият анализ е този който доказва кое в какво количество е! Много лаици се изказват неподготвени обаче! И това е в цялата държава!

Я виж ти,според американците ГМО царевицата която ни пробутват била с най-малко пестициди.Бре,да му се не види.Очаквам нашите контролни органи да се произнесат за това,какво ядем ние ,а не да дремят по бюрата и да реагират само по сигнали.Защото Европа вече ни показа,че ще породължава да ни залива с боклуци както до сега и не е съгласна на еднакъв контрол за всички стррани в ЕС.Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се.

А какво показва българското министерства на земеделието????

Затова българите трябва да се върнат по селата и да си отглеждат сами плодовете и зеленчуците. Тогава ще са чисти без химия. Ще си отглеждаме сами и ягодите и прасковите и доматите. И без това в градовете в провинцията извън столицата работа няма. Така че няма какво да се губи. На село къща с двор и сме ние. А и в западна Европа повечето хора живеят на село отколкото в градовете. Там наплива е от големите градове към посока малките населени места и селата. Точно обратното на случващото се у нас - юруш към столицата а селата по 100 на година се обезлюдяват и изчезват.

три въпроса? работил ли си на село, отглеждайки плодове и зеленчуци? правиш ли разлика с заплата тук и там на запад

Аз като живял детството си на село, може ли да отговоря? Имахме вила на село с 3 декара двор. Родителите ми сееха домати (едно 30 корена), картофи, едно голямо поле с чесън, същото и с лук - пресни. Имахме ливадка и с ягоди. Към 30 квадрата. Чушки и тиква също. Правехме домашна лютеница. А доматите бяха толкова много, че продавахме на съседи и си докарвахме доста пари. Поне да си платим водата, тока и за хляб да има. Освен тия неща които сеехме, баща ми, майка ми и аз като дете, имахме и овощни дървета в тоя огромен двор. 4 големи череши, много сладки, 3-4 ябълки...ранна, късна, есенна, златна, всички. Една голяма кайсия от която баща ми правеше ракия тъй като имаше много много кайсии. Смокини малко, две дюли и една липа за липов цвят. Мисля,че и круша имаше поне една но не помня добре. Около 10 овощни дървета. Може да пропускам някое. Имахме и куче в двора който беше доста добре ограден с камемнни зидове. За кратко и кокошки гледахме. Мога да кажа че продукцията която ни даваше земята там с овощни дървета и всичко което сеехме беше толкова много че не можехме да изядем всичко, и трябваше да продаваме на съседи. Пари само за хляб, ток и вода. И то парите идваха от продадената продукция. Тогава гледахме с антената аналогова телевизия. Други разходи нямахме освен ток,вода,хляб. Беше истински рай. Без да работиш за някой. Работиш си в двора и си продаваш продукцията на съседи, а даже и подарявахме тъй като оставаха доста продукти плодове и зеленчуци. А с един дядо съсед родителите ми разменяха. Тъй като той имаше крави и ни даваше прясно мляко. А ние му давахме зеленчуци и плодове от реколтата ни. Работата не тежеше. Имаше доста дни в които нищо не правиш. Или други дни в които само поливаш с маркуча. И косиш тревата в двора. Играехме футбол тъй като както казах двора беше голям и имаше място за всичко. Много съжалявам че родителите ми се подлъгаха да я продадат.

върни се!

Ами ти и без друго си ерген, така че (както сам казваш) нямаш какво да губиш - отивай на село и отглеждай плодове и зеленчуци, както и всякакви животиники! Тъкмо да видим как стават тези работи! ;-)

Че ти знаеш ли на село какви яки българки има? Не са материалистични като тия от градовете. Нямат нищо общо със златотърсачките от градовете. Не те гледат в портфейла. Човечни са и са истински. Човека има доста по голям шанс да си намери свястна жена и да се задоми със семейство на село отколкото с тия материалистични чудовища в градовете. А работите стават много лесни.....векове наред българите така са се изхранвали.....със земята си на село. Така че работите си стават от векове. От последния век всички отидоха по градовете и забравиха що е то село.

растат ли антенките европейци???

ами в америка като ги надувате с пестициди,какво очаквате да има в плодовете и зеленчуците,яле у гората на село си расте сичко на дивотия и нема разните му там пестициди,ама нали па има сета и ще внасяме ефтиния