Двойка си прави семейни портрети и след развода

Семейството е всичко дори когато официално вече не съществува.

Обратно в новината

Коментари - Двойка си прави семейни портрети и след развода | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинете, но може ли някой да ми обясни какво значи "Нашите семейни портрети ще продължавят да се случват"? Как така портрети могат да се случват? Ех, тоя Google преводач.

Тези не са за снимки, а за диагноза.

Тъжни снимки. И двамата са се залъгвали, че могат да бъдат семейство. Студенината,отчуждението и липсата на химия между тях е настъпила след кратко влюбване, а са бързали да създадат дете.Независимо дали са женени или разведени- жалко за детето. То усеща тези неща и те му се отразяват.Любовта им към него не е достатъчна.Семейство е само тогава, когато има топлина и обич между всички в това семейство- независимо дали са сключвали брак или не. То е като някаква машинка и само един елемент да липсва- машинката няма да работи правилно. Влюбеност,любов и обич- това са три различни чувства.

На теория добре го даваш ! Ама как си на практика ?!Машинката както си я описал работи перфектно в началото ! Но рано или късно дефектира и заминава за скрап . Гледай статистиката на разводите ! От 5 брака 6 се разпадат .

Главата има своето предназначение. Ако я използват само да я гиздят отвън е естествено машинката да не работи. Затова има толкова разводи. По мое наблюдение хората , които не са сключили брак се разделят рядко. В моята машинка не смятаме да деклерираме с подписи своите чувства и отношения. Те засягат само нас.:)

Еми дефектира по много причини- някои още не са дорасли за такъв механизъм, но са създали дете. Други дори и добре да върви машинката искат да се фръцнат в друга машинка, трети смятат тази машинка наречена семейство като извор на богатство и те само седят на трончето и консумиркат...Да, де ама трябва да си голем глупак в името на целостта на машинката да позволяваш тези шандрибукации. Може да си влюбен до безумие, но не и до глупост. А ако има и деца- те плащат тази цена и всичко се повтаря.

Всичкото хубаво...ама ти нямаш семейство и семейно огнище. Съзнателно сте го решили докато сте били двама и не сте променили статута си при появяването на децата. Така, че не знам какво са напуснали децата- дали пещера или група хора с биологична връзка

Остави човека. Подписът в гражданското не носи дърва за семейното огнище. Доказателство са разводите.

Напълно вярно, Максе! И аз го правя, за доброто на детето си правиш много неща, и често преглътваш гордостта си!!!

След като ѝ съм бил шута да си правя селфи с нея? Светът е пълен с жени.

са майки на детето ти? бил той бил шута - с този речник със сигурност не ти се е налагало, защото го получаваш винаги пръв

И просто така ще включват следващите си партньори в снимката?! Ето колко тъпи могат да бъдат хората! Като не ги интересуват чувствата на собствените им половинки - и бившите, и настоящите - няма ли поне за детето да помислят? И кой изобщо би се чувствал комфортно в подобна ситуация?!

Luna0102

Несъществуващо семейство със семейни снимки, а когато си намерят малко по-сериозен тъпкач щели да го включат и него в семейните снимки. Детето като поотрасне ще се чуди дали семейните снимки са правени в някой суингър клуб.

Kalin

И кого ще излъжат с тези снимки?Или има или няма семейство детето най добре ще го усети.С една снимка нищо не променяш.

нещо като да си прибереш домашният любимец във фризера след като почине

Luna0102

По-скоро да си натириш домашният любимец на улицата и от време на време да се снимаш с него, а когато имаш нов любимец да се снимате заедно с новият и с изхвърленият когото не понасяш и с влажни очи да показваш снимките на "приятелите" си във фейса.

Но във всичко това има нещо перверзно и неестествено! От години се мъчат да ни вменят как след такава стъпка да останем приятели и не знам какво си още плюс някакви сладникави отношения. Ми по-добре тогава да не се развеждат хората, ще спестят бая пара от разходи по адвокати, делби, издръжки, застраховки и съдилища. Доста тъпо звучи и един нормален човек не би се хванал на тази "лирична струна". У нас половината семейства не могат да се понасят, но не са ръгнали да късат и пълнят гушите на юриспруденти и всякакви "-менти"! Добре че само по Коледа, Великден и Гергьовден се сещаме, че и ние бяхме хора и за ден-два ставаме по-добри и усмихнати. А сега, като ни увеличат двойно и тройно, а защо не и петорно, заплати и пенсии, и животът просто ще започне наново /да не верваш/. И така ден след ден до....парцел еди-кой си, ред еди-кой си, място еди-кое си. Останалото е мълчание, както каза Хамлет като го отровиха с намазаната сабя на Лаерт......

Не, че креативните мъже дори грозни изглеждат по-атрактивни, не. Просто мързеливите и смотани мъже са отвратителни. Толкова гнусни, че на техен фон креативните грозници хубавеят.

Църковния брак е много важен. Но тия сватби с тия музики пиянски истории, канене на сумати гости е пълна простотия...

а, те само това ако правят добре ще е, пак като на са направили братче...

Толерантния, широкоскроен българин има още толкова много да научи преди да стане цивилизован, че не е дори смешно. Тъжно е.

Аз очевидно имам проблем. След като се разведох не искам да я виждам бившата. Единствен ли съм? Да не би да съм болен?

За бивш мъж не знам (тъй като сме още женени). Но бивши гаджета и флиртове ми действат тягостно и имам огромно нежелание да контактувам, дори изпитвам срам какво съм харесвала. Предполагам, ако се разведа също ще е така, дори в по-голяма степен. Според мен хората, които запазват нормални отношения с бившите си, просто никога не са имали кой знае какви емоции и затова раздялата не е нещо особено.

хората, които са запазили нормални (не любовни, омразни или някакви скрити) отношения с бившите си, са истинските хора, успели да се издигнат над първосигналните си емоции и да запазят позитивното. Въпрос на духовно развитие...

Едно е да изпитваш срам от една връзка, от две може би. Но да се изпитва срам от всички? Замислете се къде е проблема - в обектите на чувствата Ви (които сама сте ти избрала) или в тях. Все пак за една връзка са нужни двама :)

В България растат поколения от копелетъа в истинският смисъл на думата - деца от родители, които нямат сключен законен брак! Хубаво е да се правят снимки на родителите заедно с копелетата си, за да може като пораснат копелетата да имат някаква визуална представа за родословие! Това състояние на отношенията ликвидира със сигурност българският етнос и България изчезва ускорено във времето.

И като се събуди - краката ти отвити!

Викаш - родителите като не са сключили брак, и чавето излиза от друг етнос? Бреййй, какъв синхрон между човешките и природните закони! Пу, пу, да не му е уроки!

Дано след 20 г.да се затрием като нация и тая скапана мижава държавица да не съществува.

Дано всички, които разсъждават като тебе, също скоро да престанат да съществуват.

Време е копелетата да се пробват. Чистокръвните явно се издънихте...

някоя самотна бг мамка се разяри май :)

Еми ние с жената никога не сме се женили, и какво? Гледаме си децата. Скоро те ще напуснат семейното огнище. Сестра ми и зетя също не са женени. И те си гледат децата. И още много приятели и познати живеят така. И какво?

Имаш гоооолям проблем! Не можеш да се разведеш.

Ако това те кара да се чувстваш защитен и в безопасност, съжителствайки, очевидно, с дзвер, който никой не го иска за жена...... Така явно и публично обиждаш и себе си, и нея. И децата си. Гордееш ли се се как хем не ти стиска, хем не се махаш, ами дремеш като кон на празна ясла. Така сам плюеш в суратя си що за мъж си. П.С. Дали има брак зависи само от мъжа. Като е страхлив муньо, и жената добива тази нагласа, че не иска.

Бракът е като клетка. Наивните искат да влязат, а влезлите искат да излязат. Излизането струва скъпо и не винаги е справедливо.

Ще ти го обясня и по-кратко, културно и лесно. Бракът може нищо да не гарантира, но е жест, все пак. Важен жест. Когато за толкова ти се свиди - какво да кажем за останалото.

За друго не ми се свиди, само за това :) Просто го смятам за излишна глупост и отживелица. "Стиска" или не - успяхме да създадем едно добро семейство, и без "обществена помощ".

Абсолютно подкрепям идеята че с брак или без семейството може да е еднакво сполучливо и щастливо. Просто не зависи от брака а от хората и умението им да съжителстват заедно, да си прощават, да се разбират и да се подкрепят. Ако бракът е по важен за теб от конкретен човек то... Аз лично някак не мога да се доверя на някой, който ми обещава да ме обича цял живот, но това си е лично мнение и приемам че за някои бракът е важен макар, че не разбирам защо.

Само пропускаш, че за да има хубав брак между хубави хора се иска сплотеност, великодушие, отдаденост. Нещо, което от самосебе си се изключва при проточилото се пробно съжителство с отворени вратички.

И защо сплотеността и всички други хубави чувства са невъзможни без брак?

Защо не можеш да се возиш на влака без билет? Това е формалност. Та нали със или без билет все е приятно, и все се клатиш.